Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Cukorgyógyszer abbahagyása a...

Cukorgyógyszer abbahagyása a második trimeszterben okozhat vetélést?

Figyelt kérdés

nov. 16. 19:00
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
86%
Nincs magzatlárosító hatása. Második trimeszterben már kevésbé okoz vetélést. Viszont terhes diab nagyobb valószínűségfel alakul ki, ami problémát okozhat.
nov. 16. 21:03
 12/19 anonim ***** válasza:
14. Héten kellett abbahagynom. Mercformin xr 500-asat szedtem. Nem volt gond. Őszintén én rá sem kérdeztem miért kell abbahagynom. De nekem terhességek alatt mindig szép a cukrom, amit egyáltalán nem értek hogyan lehet (éppen terhes vagyok a másodikkal).
nov. 17. 05:02
 13/19 anonim ***** válasza:
Úristen, meséljétek már el, hogy mit kellett lepontozni azon, hogy a 6. héten elvetéltem. Hát egyre nagyobb parasztok vannak ezen az oldalon. Szégyelljétek magatokat!!! 🤦🏻‍♀️
nov. 17. 07:50
 14/19 anonim ***** válasza:

Gondolom azért pontoztak le, mert a vetélésed nem a gyógyszer abbahagyása miatt volt, hiszen erre irányult a kérdés. 6. Héten volt vetélesed, a gyógysternek a második trimeszterben lehet magzatkárosító hatása. Ez nem válasz arra, hogy a gyógyszer elhagyása miatt vetélés lehet e.

Alapvetően nem lehet, hiszen még csak nem is terhesség megtartásra használják, tehát köze nincs az egésznek a vetéléshez.

Nem kell mindent magadra venned, csak furán írtál, mert a vetélésednek a válaszod alapján se volt köze a gyógyszerhez, így felesleges volt odabiggyeszteni, hacsak nem bizonyítottan az okozta, ami nyilván nem igaz, hiszen aki alapból szedi, annak vagy végig szednie kell vagy 14.héten el kell hagynia.

nov. 17. 11:40
 15/19 anonim ***** válasza:

#14 Nem mivel a 6 héten nem veszik el a gyógyszert, viszont gyógyszer mellett kezdtek rosszabbak lenni az értékeim, amiről a doki próbálta megmagyarázni, hogy a full rossz inzulinomnak semmi köze a vetéléshez. Egyértelműen megmondta, hogy addig nem foglalkozik velem, amíg cukorbeteg nem leszek, és ha kell ezért még a gyógyszer is elveszi tőlem. Más doki ezen ki volt akadva az eredményeimet látva közölte, hogy totál egyértelmű hogy a vetélés ennek a következménye és ezt kezelni kellene. 🤷🏻‍♀️ Úgyhogy igen, bennem is ott a félsz egy újabb terhességnél, hogyha elveszik a gyógyszert mi lesz majd, mert ez az idióta 3x meg akarna terhelni a terhesség alatt.

Szóval igenis volt hozzá közé, a másik doki a saját kollégája ellen beszélve mondta, hogy keressek másik orvost mert ez így rendszeres lesz. :/

nov. 17. 13:53
 16/19 anonim ***** válasza:

Szerintem nem a gyógyszer miatt ment el a babád...de hiheted nyugodtadn azt....a többieknek nem ment el...és még végig is szedték. Évtizedekik ez volt a protokoll....nekem konkrétan a gyógyszer hozta meg a sikert...IRem volt 7 évig nem jött a baba csak egy vetélés... majd kaptam rá gyógyszert és harmadik hónapban terhes maradtam...12.héttől a 14. Hétig kellett leépíteni, és minden gond nélkül ment végig a terhesség. Még csak cukros sem lettem.

Maga a gyógyszer nem okoz vetélést. Ha elvetél valaki az nem amiatt lesz. De ha neked jobb érzés a gyógyszerre fogni a veszteséget ám legyen. 14 éve olvasgatok és még senki nem próbálta meg az IR gyógyszerre fogni...

nov. 17. 14:05
 17/19 anonim ***** válasza:
#16 Ne haragudj de te csak olvasol, de nem értelmezed? Mutasd meg hol írtam, hogy a gyógyszer miatt ment el? Jézusom. Pont azt írtam, hogy gyógyszer mellett romlanak az értékeim, tehát valószínűleg emelni kéne az adagot, de sz.rnak rá, az inzulin értékeim meg rettentően magasak. A magas inzulin viszont igenis felel a vetélésért. Olvasd el mégegyszer a kommentemet, és értelmezd kérlek.
nov. 17. 14:32
 18/19 anonim ***** válasza:
#1-es én is IR-es vagyok és én is Merckformin-t szedek de én is abba szeretném hagyni, mert már nem egy helyről hallottam azt hogy ha az ember 5 év múltával továbbra is szedi, az erei sorvadásnak indulnak...
dec. 27. 15:42
 19/19 anonim ***** válasza:
18as. Ezt biztos nem szakembertől hallottad.
dec. 27. 22:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!