Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Cukorgyógyszer abbahagyása a...

Cukorgyógyszer abbahagyása a második trimeszterben okozhat vetélést?

Figyelt kérdés

ma 19:00
A kérdező szavazást indított:
igen
nem
3 szavazat
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
59%
Miért hagynád abba, ha eddig szedted? Én végig szedtem, igaz, nem cukorbeteg vagyok, "csak" IR-es. Semmi okod abbahagyni.
ma 19:06
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem okoz.

Nekem ir-re kellett meforalt szednem és 14.héten kellett abbahagyjam. Nem tudom mitől függ, mert inzulint nem is néznek terhesen. Van aki pl végig szedi. Egy a lényeg, orvosi utasításra állj csak le vele. Ne magadtól.

ma 19:16
 3/11 anonim ***** válasza:
51%

#1 Azért mert sajnos nagyon sokan még mindig a régi eszméket vallják, és a 12 héten elveszik a gyógyszert. Én most váltok diabetológust pont ezért. Az IR-es papíromat kiröhögte, hogy ez teljesen rendben van, nem érti mit akarok, nem a meglévő IR-em miatt vetéltem el, és ha nem jönne össze a baba az biztos nem emiatt van. Magán laborban csináltam a terhelést, ezt is kiröhögte, hogy ezek csak azért vannak, hogy jó sok pénzt kiadjunk, ő ilyen terhelést ki sem írt volna nekem.

Én jelenleg 1 szem metformint szedek este, ezt akarná elvenni tőlem a 12 héten, aztán kötelezően terhelni 3 havonta.

ma 19:19
 4/11 A kérdező kommentje:
Hanyadik hétben vetéltél el?
ma 20:01
 5/11 anonim ***** válasza:
A 6. héten, pont egy nappal uh előtt.
ma 20:14
 6/11 anonim ***** válasza:
18%

Csak azért veszik el mert magzatkárosízó hatása van a második trimesztertöl.egyébként meg minden terhesség inzulinrezisztens állapot.nem is néznek ilyenkor inzulint terhelésnél mert mindenkinek magas lenne!

Èn is elhagytam a gyógyszert és még így is rendben volt a cukor végig.

És 2 vetélés sok kémiai volt a taerhességem elött.

ma 20:16
 7/11 anonim ***** válasza:
45%
Javítok magzatkárosító hatás lehet és míg kincs teljes bizonyíték hogy nincs ilyen hatása addig inkább az abba hagyásat mondják!
ma 20:20
 8/11 anonim ***** válasza:
61%
Ha magzatkárosító hatása lenne, akkor nem hagynák sokan végig szedni. Külföldön nem is hagyják abba a kismamák csak szülés után.
ma 20:22
 9/11 anonim ***** válasza:
21%
Sokak leszarják a kismamákat és magzatait. Főleg ha a kismama okosabb az orvosnál😃
ma 20:31
 10/11 anonim ***** válasza:
28%

Jajj ha már nem vagyok full hülye a témához, lévén, hogy évek óta van ez a problémám, és elolvastam nem egy külföldi tanulmányt, akkor már okosabb vagyok az orvosnál. Én kérek elnézést hogy nem vakon csinálok mindent és szeretek tisztában lenni azzal, hogy mik az újítások.

Kíváncsi vagyok te mennyire vagy járatos a témában, hogy ilyen határozott kijelentést teszel...orvos vagy aki épp ebben a témában végez kutatást? Na akkor ezek szerint te is csak okosabbnak gondolod magad más orvosoknál... 🤷🏻‍♀️

ma 20:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!