Minden cukorgyógyszer hashajtó hatású?
Figyelt kérdés
Ha csak kezdődő cukorbetegség/ IR/ PCO-ról van szó, kezelhető gyógyszer nélkül? Így is állandó hasmenésem van, másik betegségből kifolyólag, 4-5 féle étel van, amit meg tudok enni gond nélkül. Régebben szedtem Mercformint, de fél tablettától is állandó hasmenésem volt. Akkor a doki fogamzásgátlóra váltott, de végül abbamaradt az egész... Van valami remény még?2022. dec. 9. 18:20
2/4 anonim válasza:
Nem minden cukorgyógyszer hashajtó hatású. A Merckformin XR-t általában jobban elviselik azok, akiknek mellékhatásaik vannak a gyorshatású metformintól.
3/4 anonim válasza:
Ahogy a 2 es írta,ilyenre váltsál,ha eddig nem ilyen volt .
4/4 A kérdező kommentje:
Köszi! Eddig nem szedtem, talán nem is kell. KB 10 éve mondta az egyik doki, hogy IR-em van, és Merckformint írt fel ( már nem emlékszem, milyen volt pontosan, de azt tudom, hogy féllel kellett kezdeni, de az is komoly gondot okozott), majd egy másik orvos pco-t mondott, szintén ezzel. Mikor mondtam a mellékhatásokat, akkor kaptam fog.gátlót. Attól fogyni kezdtem, de az első orvos katasztrófa volt. Ez ugye abbamaradt, majd pár évvel később jött az ibs, állandó görcsökkel, véres hasmenéssel. Ebből próbálok kikeveredni, nem akarok még többet szenvedni. Jövő héten irány a labor, többek között cukrot és valami cukor átlagot néznek. Egyébként ez okozhat állandó megfázásos tüneteket? Még a sporttal ( szeretnék, ha ugye tudnék sportolni, sok tervem lenne), esetleg diétával ki tudnék hozni valamit, de tartok az egésztől...
2022. dec. 9. 20:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!