Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ezt a típusú fejfájást a...

Ezt a típusú fejfájást a terhesség okozhatja?

Figyelt kérdés

12 hetes várandós vagyok és tegnap reggel olyan fejfájással keltem,hogy néha már sírni tudtam volna.

Lüktetett a fejem teteje és a homlokom is.

Amikor hajoltam vagy felültem akkor mégrosszabb volt.

Délig bírtam,akkor bevettem egy kék panadolt attól szinte teljesen elmúlt majd pár óra után valamennyi fájdalom újra visszajött.

Most reggel úgy keltem ,hogy ugyanúgy fáj a fejem,mint tegnap estefelé...tompán,fejtetőn,homloknál és mozdulatokra rosszabbodik.

Ez lehet a terhességi fejfajas amit most tapasztalok meg vagy valami más?

ma 05:08
 1/5 Csingilingg88 ***** válasza:
100%
Nekem is ugyanez volt tegnap, de én még csak 6 hetes vagyok. Elvileg valami front is van mostanság.😔
ma 05:53
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is ez volt most 2 hétig. Esetleg náthás nem voltál mostanában? Mert az én esetemben én arra gyanakodtam, hogy letapadt a cucc a homloküregemben. (Mondjuk nekem kb évente begyullad és pont ugyanilyen fájdalommal jelentkezik.) Párszor inhaláltam, meg is indult újra az orrom és elmúlt a fejfájásom.
ma 06:58
 3/5 anonim ***** válasza:

Ezt hívják migrénnek. Én az első babám születése óta küzdök ezzel...7 éve. Most terhes vagyok így nem szedhetek migréngyógyszert, pedig csak az segít. Jelenleg ritkultak a fájdalmak, de 3 hetente biztos van egy migrénes fetrengős napom.

Sokaknak első babával jön elő, van akinek csak pár évig tart, van akinek új terhességnél megszűnik vagy enyhül vagy felerősödik...

Egy dolog van ami segít, hideg borogatás a tarkón és fekvés, aludni próbálás. De ez kb egész nap, főleg, ha erős a tünet.

Én a leirtak alapján migrénre tippelek nálatok.

Sajnos epeköves is vagyok és pár hete volt görcsöm amire terhessen is nospa + algopyrin kell...na ezzel együtt a migrénem is eltűnt aznap, persze azért a fejfájásnál inkább fekszek nem gyógyszerezek...bőven elég, ha begörcsöl az epém.

Szóval, ha a panadol nem segít 1 szem nospat még megpróbálhatsz mellé, de a dokiddal is beszéld meg, bár a nospát köztudottan terhességnél szokták ajánlani erősebb görcsökre is...na nem marékkel, max 2 szem egy nap.

Kitartás hozzá, az egyik legrosszabb dolog a migrén....a babának viszont nem árt :) ez az egy ami megnyugtató!

ma 06:58
 4/5 anonim ***** válasza:

migrén. Én gyerekkorom óta szenvedek vele. 2 terhességem alatt viszont egyáltalán nem fájt.

Nekem ilyenkor egy sötét szobában leülni, hideg borogatással a tarkómon segít. Panadol pl semmit nem használ.

ma 07:03
 5/5 A kérdező kommentje:

Jaj köszönöm szépen a megnyugtató szavakat!

Attól ijedtem meg nagyon,hogy a lehajoláskor,a fejem megmozdításakor jelentkezett a legerősebb fajdalom.

Meg idáig ha fájt a fejem akkor azért másnapra elmúlt, most sajnos nem...

De most így tényleg megnyugodtam,hogy semmi komoly nem lehet.

Igyekszem akkor feküdni amennyit lehet,illetve hideg borogatást is teszek fel.

ma 07:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!