Algopyrin terhesség alatt?
Testvérem a 30. hétben van, nagyon fejfájós. Semmilyen gyógyszert nem hajlandó bevenni, mert fél. Tőlem kérdezi én mit szedtem. Én nagyon ritkán veszek be bármit, is de algopyrint szoktam, hat is rögtön. Terhesség alatt nekem a háziorvos és nőgyógyász sem mondta, hogy nem lehet. Covidos voltam az első terhességemnél, akkor is algopyrint javasolt a háziorvos. Bent a kórházban is most mondták neki, hogy ők is azt adják a kismamáknak.
Nekünk is azt adtak szülés után, ha valaki kért. De így is nagyon fél bevenni, nektek van valami ellenjavallatotok, vagy szedtetek algopyrint 3.trimeszterben?
Amit a szoptatás alatt lehet, azt legtöbbször terhesség alatt is. Itt tudja csekkolni.
Azert mas valamit szoptataskor szedni, mint terhesseg alatt.
Amugy nekem az elso es utolso trimesztert mondtak, hogy akkor nem lehet.
ma 14:42
Az algopirynről én is sok rosszatt hallottam de!
De azért azt se felejtsük el hogy a vény nélkül kapható fájdalomcsillapítók közül egyik sem ér a halvány nyomába sem a hatásának.
Terhesség alatt semmi sem kockázatmentes, a paracetamolt szokták javasolni. Az algopyrin okozhat fejlődési rendellenességet a harmadik trimeszterben. Persze ez csak kockázat, nem biztos hogy kialakul.
(Ami a szoptatást illeti, bár a baba kaphatja a hatóanyagot, az anyának nem javasolt mert a tejben feldúsul egy bomlásterméke. Inkább ibuprofen vagy paracetamol. De valószínűleg alkalmi használat nem okoz gondot, ha valakinek csak ez hat.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!