Algopyrin terhesség alatt?
Testvérem a 30. hétben van, nagyon fejfájós. Semmilyen gyógyszert nem hajlandó bevenni, mert fél. Tőlem kérdezi én mit szedtem. Én nagyon ritkán veszek be bármit, is de algopyrint szoktam, hat is rögtön. Terhesség alatt nekem a háziorvos és nőgyógyász sem mondta, hogy nem lehet. Covidos voltam az első terhességemnél, akkor is algopyrint javasolt a háziorvos. Bent a kórházban is most mondták neki, hogy ők is azt adják a kismamáknak.
Nekünk is azt adtak szülés után, ha valaki kért. De így is nagyon fél bevenni, nektek van valami ellenjavallatotok, vagy szedtetek algopyrint 3.trimeszterben?
Császár után algopirint kaptam, vonyítottam a fájdalomtól, mert nekem nem hat. Hozattam be panadolt, azt szedtem.
Terhesség alatt nekem csak a panadolt javasolta az orvos.
2x kerültem kórházba terhesseg alatt. 10. És a 36.héten.
Mind a 2x algopyrint adtak a görcseimre nospaval.
Nekem pl a paracetamol semmit nem ér
Javaslom nézz utána , hogy a legtöbb fejlett országban , USA , Ausztrália Nyugat-Európa az algopyrin évtizedek óta be van tiltva. Ahol megengedett mint például Kanada ott kizárólag lovaknak adják.
A Balkánon szedhető. Azért ezen elgondolkoznék, vajon miért , mielőtt , bevennem.
Legal status
AU: Withdrawn
BR: OTC (Over the counter)
CA: Veterinary only[5]
DE: § 48 AMG/§ 1 MPAV (Prescription only)[10]
NZ: Prescription only[6][7]
UK: Withdrawn
US: Veterinary only (horses)[8]
Tehát ezek alapján a balkániak szedhetik, és a lovak.
Jojo 15-os, mi balkaniak itt rohadunk meg, tudjuk. Tudjuk, mert minden kerdeshez idehanysz egy ilyet.
Amugy az vitatott a mai napig, hogy jogos volt-e a betiltas (de valahol ugyanezt a hatoanyagot kapni, csak venyre 🤷♀️), olvastam errol egy cikket meg anno.
Amerikat meg annyira nem istenitenem, mikor koztudottan mindenfele rakkelto szar engedelyezett naluk az etelekben.
De mindegy; en vallalom, hogy itt a balkanon megdoglok vagy lova valtozom, ha algopyrint szedek. 😂😂😂
Én vettem be a második terhességemnél 2-3 alkalommal Algoflexet. Lehet, hogy az elsőnél is, már nem rémlik.
Migrénes vagyok, szerencsére ritkan jön elő, de ha kijön, az ágyból nem bírok konkrétan kikelni, a szemem nem bírom kinyitni, rosszul vagyok, hányok, szédülök. Az egyetlen, ami hat rá, az Algoflex, és na, ott volt az 1 éves nagyobbik gyerekem, őt el kellett látnom, nem feküdhettem az ágyban, míg megöli magát a nappaliban.
Igazaból azt gondolom egyebként, hogy nyilván nem 1-2 szem okoz rendellenességet, hanem a tartós szedés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!