Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Algopyrin terhesség alatt?

Algopyrin terhesség alatt?

Figyelt kérdés

Testvérem a 30. hétben van, nagyon fejfájós. Semmilyen gyógyszert nem hajlandó bevenni, mert fél. Tőlem kérdezi én mit szedtem. Én nagyon ritkán veszek be bármit, is de algopyrint szoktam, hat is rögtön. Terhesség alatt nekem a háziorvos és nőgyógyász sem mondta, hogy nem lehet. Covidos voltam az első terhességemnél, akkor is algopyrint javasolt a háziorvos. Bent a kórházban is most mondták neki, hogy ők is azt adják a kismamáknak.

Nekünk is azt adtak szülés után, ha valaki kért. De így is nagyon fél bevenni, nektek van valami ellenjavallatotok, vagy szedtetek algopyrint 3.trimeszterben?

szept. 27. 14:25
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Császár után algopirint kaptam, vonyítottam a fájdalomtól, mert nekem nem hat. Hozattam be panadolt, azt szedtem.

Terhesség alatt nekem csak a panadolt javasolta az orvos.

szept. 27. 16:01
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

2x kerültem kórházba terhesseg alatt. 10. És a 36.héten.

Mind a 2x algopyrint adtak a görcseimre nospaval.

Nekem pl a paracetamol semmit nem ér

szept. 27. 16:06
 13/27 anonim ***** válasza:
64%
Én úgy tudom, nem javasolják az algopyrint. Panadolt vettem be terhesség alatt párszor, amikor lázas voltam vagy migrénem volt. Ezt javasolta az orvosom.
szept. 27. 16:36
 14/27 anonim ***** válasza:
71%
Nem, nem javasolt. Inkább paracetamol: panadol, rubophen, benuron stb.
szept. 27. 16:43
 15/27 anonim ***** válasza:
8%

Javaslom nézz utána , hogy a legtöbb fejlett országban , USA , Ausztrália Nyugat-Európa az algopyrin évtizedek óta be van tiltva. Ahol megengedett mint például Kanada ott kizárólag lovaknak adják.

A Balkánon szedhető. Azért ezen elgondolkoznék, vajon miért , mielőtt , bevennem.

Legal status

AU: Withdrawn

BR: OTC (Over the counter)

CA: Veterinary only[5]

DE: § 48 AMG/§ 1 MPAV (Prescription only)[10]

NZ: Prescription only[6][7]

UK: Withdrawn

US: Veterinary only (horses)[8]

Tehát ezek alapján a balkániak szedhetik, és a lovak.

szept. 27. 17:03
 16/27 anonim ***** válasza:
80%

Jojo 15-os, mi balkaniak itt rohadunk meg, tudjuk. Tudjuk, mert minden kerdeshez idehanysz egy ilyet.

Amugy az vitatott a mai napig, hogy jogos volt-e a betiltas (de valahol ugyanezt a hatoanyagot kapni, csak venyre 🤷‍♀️), olvastam errol egy cikket meg anno.

Amerikat meg annyira nem istenitenem, mikor koztudottan mindenfele rakkelto szar engedelyezett naluk az etelekben.

De mindegy; en vallalom, hogy itt a balkanon megdoglok vagy lova valtozom, ha algopyrint szedek. 😂😂😂

szept. 27. 17:20
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Algopyrint a nőgyógyászom engedélyezte 1. és 2. trimeszterben (napokig tartó, nem múló fejfájás), de nem szabad a 3. trimeszterben szedni (a betegtájékoztatóban is ki van ez emelve). Paracetamolt szokták még javasolni.
szept. 27. 17:26
 18/27 anonim ***** válasza:
28%
A paracetamol dózistévesztés az egyik vezető ok, ami miatt májátültetésre szorulnak emberek. Minden gyógyszernek van mellékhatása, kockázata. A metamizol egy régi, alaposan kiismert hatóanyag, valószínűleg már az összes mellékhatása kiderült. Nem azt mondom hogy a Panadolt remegő kézzel mérem ki a gyereknek, de mindent összevetve a metamizol-nátriumot biztonságosabbnak tartom.
szept. 27. 18:03
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

Én vettem be a második terhességemnél 2-3 alkalommal Algoflexet. Lehet, hogy az elsőnél is, már nem rémlik.

Migrénes vagyok, szerencsére ritkan jön elő, de ha kijön, az ágyból nem bírok konkrétan kikelni, a szemem nem bírom kinyitni, rosszul vagyok, hányok, szédülök. Az egyetlen, ami hat rá, az Algoflex, és na, ott volt az 1 éves nagyobbik gyerekem, őt el kellett látnom, nem feküdhettem az ágyban, míg megöli magát a nappaliban.

Igazaból azt gondolom egyebként, hogy nyilván nem 1-2 szem okoz rendellenességet, hanem a tartós szedés.

szept. 27. 19:47
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Tudtam, hogy algopyrint nem szabad bevenni, de első trimeszterben 3x olyan migrénes fejfájásom volt, hogy majdnem hánytam is. Akkor nekem semmi sem használt csak az algopyrin. Ráadásul az sem segített, hogy pont a rosszullétes időszakban voltak ezek. Tudtommal ha 1-1et nagy ritkán beveszel az még nem baj, de nem szabad rendszeresen szedni. Nyilván ha van más, ami hat akkor inkább azt szedje az ember.
szept. 27. 19:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!