Terhesség alatt algopyrin?
Nagyon rosszul vagyok, fáj a torkom és a fejem.
Nincs itthon más gyógyszer jelenleg az algopyrinen kívül, s már nagyon rosszul vagyok.
Vehetek be egy fél szemet?
18 hkm
Igen egyes, azért, mert terhesség alatt panadolt, szoptatás alatt algopyrint adnak az éppen aktuális ajánlások miatt.
Várandósság alatt paracetamol tartalmú láz- és fájdalomcsillapító használható, az algopyrin (és társai) káros lehet a magzatra. Egyszeri alkalommal valószínűleg nem fog ártani, de hosszabb távon semmiképp ne használd.
Utána is néztem, hogy a terhesség utolsó 3 hónapjában nem ajánlott az algopyrin szedése
De egyszeri alkalom volt, ma megyek fel dokihoz.
Nekem a panadol és társai soha az életbe nem.segítettek.
Az első trimeszterben volt fog gyulladásom, húzták, mellette egy gyökérkezelés. A dokival konzultálva algopyrint szedtem rá. Semmi baj nem lett.
Mikor a fiammal voltam terhes (2és fél éve), akkor még nem volt tilos ezt szedni.
38hkm
Én is azt olvastam, hogy az algopyrin-t utolsó 3 hónapba nem igazán szabad szedni, de nem okoz meglepetést már, mert olyan régóta van a forgalomba, hogy igazából a hatását tudják, s hogy hogyan lehet szedni akár várandós nőknek is.
De ma megkérdezem a háziorvosomat is erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!