Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan reagáljam le, hogy a...

Hogyan reagáljam le, hogy a férjem családja durván tolakodó?

Figyelt kérdés

Második babánkat várjuk, sejtették már, hogy várandós vagyok, de mi csak 12 hét után jelentettük. A bejelentés óta mindneki játsza a sértődöttet, hogy nem mondtuk hamarabb. “Elvettem az örömüket” “NORMÁLIS” családban egyből elmondják” stb.

Nem venné magamra alapesetben, csak nagyon sokat tettünk a második babáért, műtétek stb. sokat véreztem is az elején, még messze a vége is, remelem minden rendben lesz. De ezek nekik lényegtelen dolgok, “elvettem az örömüket”

nov. 5. 20:36
 1/8 anonim ***** válasza:
78%
Hát, én nem vagyok ilyen türelmes, durván kiosztanám őket. Ugyanígy voltam, műtét vérzések, előtte egy vetélés is(arról se tudtak). Annyi, hogy nekem párom se volt. 14hetesen mondtam el a családnak. Senki nem hisztizett, kaptak volna ők is😁
nov. 5. 20:48
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Ismerve magam (és a konfliktuskerülő személyiségem), én tuti sehogy nem reagálnék, azon túl, hogy a lényegtelen dolgokkal megindokolnám, miért döntöttÜNK így (nem én egyedül). Rábíznám a férjemre, hogy tegye helyre a rokonságát, mert addig továbbra is "hírzárlatot rendelek el", míg ilyen parasztok, még egy vacak UH képet sem tolnék az orruk alá, míg duzzognak :)

De ha konfliktuskeresőbb típus lennék, vagy sikerülne igazán felhúzniuk, és elpukkanna az agyam, akkor biztos közölném velük, hogy ebben a megterhelő időszakban a saját nyugalmunkat éreztem és érzem a legfontosabbnak, úgyhogy ha pár héttel később már nem tudnak örülni, akkor nem muszáj találkoznunk, sőt beszélnünk sem, mert nekem még tart az örömöm most is, és nem hagyom, hogy elba...ák.

nov. 5. 21:00
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Most vagyok öt hónapos terhes és pénteken lesz egy hete, hogy elmondtuk. :)

Ennek okai: vérömleny, mióma, hiperemesis + minden lehetséges genetikai vizsgálatot elvégeztünk, amire ugye várni kellett.

Nagyon nehezen viseltem az első négy hónapot, azt hittem belepusztulok.

A férjem családja és az én részemről is eléggé sok a "mindenttudó, okoskodó", akik egész nap hivogattak volna és mindenféle kéretlen tanáccsal láttak volna el. Ha ne adj Isten valami történt volna (pl.vetélés) akkor meg annak okát elemezgették volna. Nekem mindennek a tetejébe nem hiányzott a plusz stressz.

A férjem közölte a hírt és azt is, hogy ne fárasszanak kérdésekkel, mert a szülés dátumát, sőt még a hónapját sem mondjuk el nekik. Csak az évszakot tudják.

Lehet, hogy kicsit radikálisan hangzik, de pontosan tudom, hogy mitől kímélem meg magam. Anyukám és Anyósom is minden nap hivogatna, hogy "na, történik már valami???"

Ez a nehéz időszak után nem vágyom másra, csak arra, hogy az elkövetkező pár hónap nyugalomban teljen.

Szerencsére jó messze élünk, ezért is sikerült eddig titokban tartani.

nov. 5. 21:21
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Van IQ meg van EQ, ők nyilvánvalóan mindkettőből hiányt szenvednek.
nov. 5. 21:41
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Hát szerintem én is rábíznám a férjemre, hogy tegye őket helyre. Anno az én egyik rokonom volt megsértődve, hogy titkoltam a terhességem előle, mikor amúgy baromira nem, csak soha nem beszélünk, sosem találkozunk, nem keressük egymást, eszembe sem volt külön értesíteni. Ezt se nekem mondta, hanem anyámnak.
nov. 5. 22:01
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez teljesen érthető és jogos, hogy így tettétek. Ne legyen bűntudatod, hogy nem mondtátok el előbb! Sajnos sok anyós/após, szülő erről megfelejtkezik ilyenkor, hogy itt nem az ő kényük-kedvük sz első, mégha az ő leendő unokájukról is van szó. Én sem fogom tervezem 12 hétnél előbb, csak azt nem tudom még, hogy fogom ezt kivitelezni... Ugyanis sajnos mi túl közel lakunk szüleimhez, kb 1 km-re sem. És igaz, hogy ettől független nem találkozunk mindennap, sőt, de kb így is akarva-akaratlanul minden lépésünket,, kifigyelik'', tudni vélik. De a saját lelki békém, nyugalmam érdekében mindenképp jobb,, ha minél később tudnák meg, ugyanis engem is mindenért hívogatnának, túlféltenének, ráadásul Édesapám orvos, és tuti, hogy m~g abban is, segíteni' ' akarnának, hogy hova és kikhez járjak terhesgondozásra stb... Én pedig olyan fajta vagyok, hogy ezt teljesen magánügy ék, és az én döntésem ék tartom, nem szeretem ilyen kényes kérdésekben a családomat beavatni, a 12.hétre meg azért már túl leszek vélhetőleg néhány vizsgálaton, és nem még ha hallgathatom is, hogy miért ehhez és ehhez járok és miért nem közelebb, addigra már döntöttem. Hú, azt hiszem most már biztos, hogy rossz döntés volt nagyon ideköltözni, fél is idegeskedtem megint, ahogy leírtam. Neked kérdező, jó egészséget, és minden jót!
nov. 6. 06:40
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok, bocsi a hibákért, átjavította.
nov. 6. 06:42
 8/8 flora08 ***** válasza:
100%
Elvetted az örömüket...te jó ég, ezt az önzőséget. Döbbenet. Ha a 7-8. héten mondtad volna el, jobban örülnének, így csak kevésbé? Nem találok szavakat. Annyi dolgon aggódik ilyenkor az ember, örülni kell, hogy minden rendben, nem ilyen hülyeségeken megsértődni, hogy nem pár héttel hamarabb tudták meg. Mondanám, hogy ne vedd magadra, de tudom, hogy nehéz. Mi amikor babát terveztünk, a világon senkinek nem mondtuk, egyszer csak szóltunk, hogy októberben érkezik. Olyan jól sikerült, hogy volt olyan barátunk, aki meg volt győződve arról, hogy csak "becsúszott" :D Ezt csak azért írtam le, mert azt szerettem volna kifejezni, hogy a szülők döntése, mikor és kinek mondják el a hírt.
nov. 6. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!