Terhesség epekövekkel, mire számíthatok?
17 hetes terhes vagyok, már régebben kiderült az epekövesség, de a covid miatt nem műtöttek meg. Mivel csak nagyon ritkán okozott problémát, nem is nagyon mentem utána a dolognak.
Most viszont az első trimeszterben volt két epegörcsöm is, ezek rossz étkezés következményei voltak. Nyilván azóta fogyelek, szerencsére csak kevés dologra reagál illetve inkább, csak, ha túl eszem magam.
Ma kiderült, hogy zsúfolásig tele vagyok kövekkel, szülés után mindenképp meg kell műteni.
Aki szintén terhes volt kövekkel, volt akit terhesen megműtöttek? Mire számíthatok? Nyilván diétazok, de a méh és a baba növekedésével, úgy tudom később nyomhatják az epét és, ha beszorul a kő, jön a görcs stb. Ki hogyan vészelte át? Babával végül minden rendben volt? A fájdalom se kismiska, de a babát jobban féltem.
Uh 3-as sajnálom, hogy sok görcsöd volt :( nagyon bizakodok, hogy egy két görccsel megúszom, de ugye előre nem lehet tudni...amint megyek vizsgálatra megbeszélem a dokimmal, milyen teendőim lesznek, ha még is baj lenne, mit vehetek be itthon és mikor hívjunk mentőt. Legutóbb 2 órás görcsöm volt, akkor úgy voltam vele, hogy 3 nospa 1 algopyrin, lesz ami lesz...ezt adják a kórházba is terhesen. Nagyon szenvedtem, de ez még valahol a 8.héten volt. Szerencsére hasban nem éreztem így a babára se nagyon volt hatása.... gondolom ez később változik, olvastam, hogy a szülést is beindíthatja, így jól átbeszélem a dokival, mennyi idő az ami után mindenképp mentő, ha nem múlna. Ettől félek, mert inkább tűrök itthon, mint higy kórházba menjek, de ugye most a baba is a tét.
Eddig nem izgultam miatta, de már nincs sok hetem arra, hogy elérje a méh az epe szintjét és az kezdjen bajt okozni.
Aztán lehet ráparázok és könnyen átvészelem.
Köszönöm, hogy megosztottad velem, és jó hallani, hogy a saját fájdalmadon kívűl azért rendben voltatok :) Azért ezek az epegörcsök....valóban kegyetlen fájdalommal járnak.
Ezeket jó tudni :)
Köszönöm az infókat, lehet jól fognak jönni. Azt megkérdezhetem,mennyi ideig tartottak a görcsök? Ez az alig kapok levegőt ismerős...beszélni se tudok rendesen mikor ez van... legelső alkalommal mentőt hívtunk, mert este 10 volt és a 9 hós kisfiúnk aludt, nem akartuk felkelteni...elsőre azt hittem valami gyomorégésem van, de egyre rosszabb lett és nem akart múlni. Mi tha satuba fogtak volna melle alatt, 5 órát szenvedtem a sürgősségin és mire megvizsgáltak elmúlt...akkor ott nem tudták mi bajom... 3 hónappal később volt újra , de az 20 perc után elmúlt..akkor elővettem googlt és rájöttem mi a baj. Később ez orvosilag is igazolódott.
Szóval 5 órás görcs még jöhet...hosszabb ne legyen xD
Akkor nem volt kellemes neked sem. 2 éve még csak 4-5kövem volt, de azok sok gondot okoztak a felfedezés évében, utána meg nem történt semmi, egy két 5 perces görcs volt csak. Aztán most terhesen 2 és tegnap ugye kiderült, hogy zsúfolásig tlee van, hát nem számoltuk meg, de kb 30 darab tuti van...lehet ezért nincs nagy gond, mert nem tudnak annyira mozogni xD No nem baj...már nincs mit tenni, felkészülök rá, igyekszem diétázni, aztán majd meg lesz műtve... ez van.
Köszi még egyszer a hasznos infókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!