Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Így hogyan történik a méhszáj...

Így hogyan történik a méhszáj vizsgálat?

Figyelt kérdés

Most lehet, hogy sokan lehurrognak, amiért ilyet kérdezek, de én ettől úgy félek.

Szóval nekem eléggé szűk a hüvelyem. Az együttlétek is néha kellemetlenek ez miatt (az első néhány behatolás).

Én egyszerűen nem tudom elképzelni, ahogy az orvos feldugja a kezét és megvizsgál. 🙈 Mármint úgy, hogy ne haljak ott meg a fájdalomtól és ne szakadjak szét. Azért egy férfi kéz jóval több helyet foglal, mint egy átlagos hímvessző..

Szüléskor ugye tágul a hüvely, de itt jó pár kérdésnél olvastam, hogy már akár 3-4 hónappal a szülés előtt megvizsgálnak kézzel.😬😬😬

Esküszöm, hogy ettől jobban félek, mint magától a szüléstől. Már azon agyalok, hogy szólok az orvosomnak, hogy én szülés előtt ilyen vizsgálatot nem szeretnék!

okt. 18. 23:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Kézzel? Nekem háromszor nézték meg a méhszájamat, egyszer középidőben lehetett, második, harmadik alkalommal pedig a 40-41. Hétben, de egyszer sem nyúltak be kézzel, hanem ujjal csinálták.

(Egyébként korai terhességnél, de még középidőben sem ajánlott, mert rosszul is elsülthet)

okt. 19. 00:30
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Jézusom... Nem dugja fel az egész kezét. 😂 Max 2 ujját. Voltál amúgy már nőgyógyásznál életedben?
okt. 19. 00:31
 3/12 A kérdező kommentje:

És akinek pl. mélyebb a hüvelye, az orvosnak meg rövid ujjai vannak? Bocs, ezt a témát ki kell veséznem. 🙈

Nekem orvos még soha nem nyúlt oda. Ultrahangos vizsgálaton voltam, meg hát ugye kenetvételen.

okt. 19. 00:47
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Annak erosebben oda nyomja a kezet es valahogy eleri az ujjaval. Nekem alig szoktak elerni, kicsit kellemetlen de nem haltam még bele 😃
okt. 19. 01:31
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Ja es van egy rossz hirem, szules kozben is tobbszor vizsgalnak kezzel. 😃
okt. 19. 01:31
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Amikor az első gyerekem született, egy olyan pici kezű szülésznő vizsgált, azt hittem, tök jó lesz, alig érzem majd, de épp ellenkezőleg, annyira erőlködött a rövid kis ujjaival, hogy majd’ betojtam a fájdalomtól. A lapátkezű ffi orvosok meg meg se kottyantak, mert 2 ujjal elértek bármeddig. Szóval reménykedj nagykezű dokiban. 😊
okt. 19. 01:49
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Alapvetően mem dugja be a teljes kezét...ilyet nem csinálnak....és hidd el eléri...

Szülésnél viszont, ahogy tágul az ember egyre több ujj kerül be na ott a 4 ujj is bemegy....az is vacak érzés, de pl nekem nem volt olyan fájdalmas mint vártam. Mondjuk én nem tágultam...másfél zacskó oxitocin és szűk 2 ujj lettem....császár is lett a vége.

Alapvetően egy kéztől rettegsz...de a baba onnan kijön és ő nagyobb, mint egy kéz xD vagy ebbe még nem mertél belefondolni ? :)

Jó egészséget és kevesebb aggódást.

okt. 19. 06:42
 8/12 anonim ***** válasza:
6: ugyanigy jartam.😀 azt gondoltam, az aranyos kiskezu fiatal doktorno finoman fog vizsgalni, erre pont ot akartam fejberugni.😅a nagydarab dokik hozza kepest simogattak.
okt. 19. 08:16
 9/12 anonim ***** válasza:

Nekem már a várandósság elejétől totál érzékeny lett a hüvelyem, egy sima hüvelyi UH is fájt kicsit az elején (+a szex is), pedig korábban meg se kottyant.

A méhszájvizsgálat is nagyon rossz volt később, de rájöttem, hogy ha megtalálom a tökéletes pózt és totál ellazítom magam, akkor nem fáj. (Ez az ellazulás nem ment pikk-pakk, mint korábban, így mikor jött a doki, mindig kértem pár másodpercet, míg "lementem alfába", és csak utána szóltam, hogy csinálhatja.)

okt. 19. 08:36
 10/12 anonim ***** válasza:
0%
Nekem jobban fájt, mint maga a szülés. Konkrétan sírtam, hogy ne legyen méhszájvizsgálat többször, de kellett.
okt. 19. 10:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!