Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Más is ilyen rosszul viseli/vi...

Más is ilyen rosszul viseli/viselte a terhességet?

Figyelt kérdés

Igazából még nagyon az elején vagyok, 6 hetes. De folyamatosan fáj a méhem és feszít. Iszonyatosan fáradt vagyok, rossz a közérzetem és gyakran van hányingerem is. Arról már nem is beszélve, hogy mindenen tudok sírni.

Lesz ez még jobb vagy így kell végig szenvednem a 9 hónapot? :(

okt. 17. 17:48
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ezt nem lehet előre tudni. Nekem az eleje nehéz volt, meg a vége is. A második trimeszter volt a legjobb, legkönnyebb. Nálad is változhat még.
okt. 17. 17:56
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Általában a 2. Trimeszterre könnyebb lesz. Nekem az 1. Trimeszter borzasztó volt, a 2. meg nagyon energikus voltam, a hasam se zavart semmiben, aztán a legvégén lett kényelmetlen újra.

Persze egyedi lehet mindenkinél.

okt. 17. 18:06
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 10. Hétig volt ilyen, állandó hányinger, gyengesék, fáradtság, hasfeszülés stb. Utána fokozatosan javult. Azóta ez a rész rendben viszont már 14. Héten volt 4 napos combtőfájdalmam, sántikálhattam és a szemem majd kijött úgy fájt. Első babával második trimesztertől semmi bajom nem volt egészen 30.hétig. utána mindig jött valami új xD.

És még összetehetem a két kezem, hogy egyszer sem hánytam. Szerintem azoknak a legrosszabb akik hetekig 0-24-ben hánynak.

Kitartás.

okt. 17. 18:10
 4/9 anonim ***** válasza:

Holnap leszek 19 hetes és még mindig minden bajom van:

-hányinger

-étvágytalanság

-fáradékonyság

-nekem is görcsöl a méhem, de erre jó a Magnosolv

-ingerlékenyebb vagyok, sok minden idegesít

-orrdugulás

Valahogy nem látom a fényt az alagút végén:(

Van akinél csak az első trimeszter ilyen cudar, és van akit végigkísér..

okt. 17. 19:37
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez még nem a gáz kategória. A fáradság normális, hiszen a baba minden létfontosságú szerve kifejlődik a 12. hétre.

A görcsökre feszítésre nagyon jó a velfem vitamin vagy más magnézium tartalmú, érdemes már most szedni.

A hányinger meg megint normális, megkell találni mi jó rá. Nekem a hideg cola és a jéghideg citromos szentkirályi víz sokat használt.

Van aki állandóan hány, na az a szívás de arra meg írnak gyógyszert.

Van aki a 2. trimeszterre esküszik mennyivel jobb. Annyiban tényleg, hogy elmúlik a hányinger. Viszont nálam ez a kegyetlen meleg nyár miatt még rosszabb volt még klimával is.

A 3. trimeszterben vagyok most sokkal jobb mert normális az idő. De mindennek meg van a nehézsége. Túl kell élni, alkalmazkodni, nem elhagyni magunkat. Most a sok pisilés, a baba súlya, a nagy pocak a nehéz.

Én mindig arra gondoltam, hogy azért szerencsém is van. Nem vagyok eltiltva a szextől, a munkától. Nem vagyok fekvésre ítélve, nem vérzek.

Azért aki 9 hónapot végig fekszik, csoda hogy ép ésszel kibírja.

Szóval gondolj a pozitívumokra is.

okt. 17. 19:48
 6/9 anonim ***** válasza:
Valakinek jobb lesz, valakinek rosszabb. 20. Hétig hánytam, utána azt hiszem a 24. Hétig egész jól voltam, majd jött majdnem minden tünet. Szörnyű terhességem volt, utáltam minden percét, de a baba miatt megérte.
okt. 17. 20:14
 7/9 anonim ***** válasza:
én a 16. hétig folyamatosan hánytam, volt, hogy elaludtam a munkahelyemen az asztalra borulva, állandóan ettem/ittam valamit, hogy legyen ami bennem marad. aztán a 28. héttől a végéig sajnos szigorú fekvés, fenyegető lepényleválás, majd toxémia. rettenet vizesedtem, felszedtem egy csomó súlyt, szörnyen néztem ki, szörnyen éreztem magam és irigykedtem azokra, akik párductestűek szép kerek hassal, meg mehetnek kismamajógára vagy legalább az ágyból felkelhetnek. mindezek ellenére bármikor újra vállalnám és szerencsére a babával minden rendben lett, már iskolás :)
okt. 18. 11:30
 8/9 020310192051759397 ***** válasza:
Én nem tudok sok mindent megosztani, mert 6,5 hetes terhesen elvetéltem. nekem is úgyan ez volt, amíg el nem vesztettem a babát. Nekem is fájt a méhem és feszített, iszonyatosan fáradt voltam, rossz volt a közérzetem és gyakran volt hányingerem is. Arról már nem is beszélve, hogy mindenen sírtam. Sokszor hánytam.
okt. 18. 21:37
 9/9 anonim ***** válasza:
Bármi lehet. Nekem az első trimeszterben semmi klasszikus bajom nem volt(fáradékonyság , rosszullét, sírás, stb), viszont végig feküdnöm kellett, kórházban is sokat voltam. A második trimeszter volt a legsz@rabb, akkor volt a 40 fok hetekig, csak akkor léptem ki a klímás lakásból, ha muszáj volt, ájuldoztam össze-vissza (vérnyomás gondjaim is voltak). A harmadik trimeszter eddig a "legjobb", csak már mindenhogy kényelmetlen, itt fáj-ott fáj, nagyon félek a szüléstől, meg az érzelmi hullámvasút is megérkezett. De én is úgy vagyok vele, hogy legalább ebben a trimeszterben kb.minden rendben van, tudok pihenni, de nem kell kötelezően feküdni, nem vagyok hetekig kórházban, ha elindul, már minden rendben lesz, meg nemsokára vége, ezt a néhány hetet már simán kibírom.
okt. 19. 05:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!