Más is ilyen rosszul viseli/viselte a terhességet?
Igazából még nagyon az elején vagyok, 6 hetes. De folyamatosan fáj a méhem és feszít. Iszonyatosan fáradt vagyok, rossz a közérzetem és gyakran van hányingerem is. Arról már nem is beszélve, hogy mindenen tudok sírni.
Lesz ez még jobb vagy így kell végig szenvednem a 9 hónapot? :(
Általában a 2. Trimeszterre könnyebb lesz. Nekem az 1. Trimeszter borzasztó volt, a 2. meg nagyon energikus voltam, a hasam se zavart semmiben, aztán a legvégén lett kényelmetlen újra.
Persze egyedi lehet mindenkinél.
Nekem 10. Hétig volt ilyen, állandó hányinger, gyengesék, fáradtság, hasfeszülés stb. Utána fokozatosan javult. Azóta ez a rész rendben viszont már 14. Héten volt 4 napos combtőfájdalmam, sántikálhattam és a szemem majd kijött úgy fájt. Első babával második trimesztertől semmi bajom nem volt egészen 30.hétig. utána mindig jött valami új xD.
És még összetehetem a két kezem, hogy egyszer sem hánytam. Szerintem azoknak a legrosszabb akik hetekig 0-24-ben hánynak.
Kitartás.
Holnap leszek 19 hetes és még mindig minden bajom van:
-hányinger
-étvágytalanság
-fáradékonyság
-nekem is görcsöl a méhem, de erre jó a Magnosolv
-ingerlékenyebb vagyok, sok minden idegesít
-orrdugulás
Valahogy nem látom a fényt az alagút végén:(
Van akinél csak az első trimeszter ilyen cudar, és van akit végigkísér..
Szerintem ez még nem a gáz kategória. A fáradság normális, hiszen a baba minden létfontosságú szerve kifejlődik a 12. hétre.
A görcsökre feszítésre nagyon jó a velfem vitamin vagy más magnézium tartalmú, érdemes már most szedni.
A hányinger meg megint normális, megkell találni mi jó rá. Nekem a hideg cola és a jéghideg citromos szentkirályi víz sokat használt.
Van aki állandóan hány, na az a szívás de arra meg írnak gyógyszert.
Van aki a 2. trimeszterre esküszik mennyivel jobb. Annyiban tényleg, hogy elmúlik a hányinger. Viszont nálam ez a kegyetlen meleg nyár miatt még rosszabb volt még klimával is.
A 3. trimeszterben vagyok most sokkal jobb mert normális az idő. De mindennek meg van a nehézsége. Túl kell élni, alkalmazkodni, nem elhagyni magunkat. Most a sok pisilés, a baba súlya, a nagy pocak a nehéz.
Én mindig arra gondoltam, hogy azért szerencsém is van. Nem vagyok eltiltva a szextől, a munkától. Nem vagyok fekvésre ítélve, nem vérzek.
Azért aki 9 hónapot végig fekszik, csoda hogy ép ésszel kibírja.
Szóval gondolj a pozitívumokra is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!