32.hét: C2000 és baba feje nagyon lent. Meddig maradt bent a baba?
Sziasztok!
Ma vagyok 32.hetes kismama.
A mai nőgyógyászati vizsgálaton a dokim azt mondta, megrövidült a méhnyak, méhszáj zárt (C2000), azonban a baba feje nagyon lent van.
Tüdőérlelőt kaptam, illetve otthoni fekvés van előírva.
Volt valakinek hasonló tapasztalata?
Meddig maradt bent a baba? Nagyon megijesztett a dokim :(
Köszönöm, ha megírod a tapasztalatod!
Azért feküdj, hogy ne szülessen meg idő előtt.
Ne terheld tovább a méhszájat.
Azért kapod a tüdőérlelőt, ha mégis előbb születne mint kellene, akkor erős, érett legyen a tüdeje.
Nyugi!
Feküdj, pihenj!
Ilyenkor szokták javasolni, hogy az ágy végét érdemes kicsit megemelni, hogy ne terhelje a gravitáció a méhszájat. De ezt meg kell kérdezni az orvostól, mert lehet, hogy ez már nem divat.🙂
Nekem ugyan már a 35. héten volt vizsgálat, de addigra 1111 volt és már ki tudja mióta, előtte kb a 30. héten vizsgált. Én is pihentem, nehogy koraszülött legyen, aztán a betöltött 41. héten indították.
A másodiknál is elég hamar nyílni kezdtem, mondták mennyire lent van már a feje, na ő 41+2 napon magától indult.
36 hetesen a dokim azt mondta beindul lassan, mert nagyon lent van a feje, meg elkezdett nyílni a méhszáj.
40+2 hetesen azt mondta kap még a baba néhány napot de az indításról volt már szó. Igaz másnap beindult, de pár hetet elvoltam ilyen helyzettel azért :D
Kívánom, hogy legalább 4 hét legyen neked is. :)
Nekem 36 hetesen volt nagyon lent.(Előtte még faros volt, az előtt meg haránt.) Az összes doki fogta a fejét, hogy mennyire lent van. Az egyik azt mondta érzi a fejét a méhszáj vizsgálatnál. A szonográfus meg rá is írta, hogy rossz szonográfiai viszonyok az elhelyezkedése miatt. De azt mondták, semmit nem jelent ilyen szempontból.(Tök zárt voltam.)
40hetesen akartak indítani (nem emiatt). Bementem és elfolyt a vizem. Majdnem egy teljes napig vajúdtam, majd elakadtunk a tolófájásoknál. Nem ment lejjebb a gyerek, nem volt beékelődve a feje. Megcsászároztak.(Emiatt is.) Szóval ennyit erről.
17 hetesen c2111
32 hetesen beilleszkedett a feje.
Én pihenni sem tudtam. 39+6ra szültem. Indították mert rossz lett az nst, magas volt a fiam pulzusa nagyon.
Nagyon köszönöm a válaszaitokat, mindenkinek ment a zöld kezecske! :)
Fekszek, pihenek folyamatosan, sajnos a feszítő érzés odalent fekve sem múlik :(
Reméljük a legjobbakat🙏🏻
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!