Hogy bírjátok a munkát terhesen, ha irodai munkát végeztek?
Nekem is ilyen volt. Az a durva fáradtság elmúlt, de nem voltam olyan aktív, mint előtte. Nekem a derekam fájt nagyon hamar, 12. héttől, nyáron voltam a második trimeszterben és a lábam is elkezdett a melegben dagadni. 25 hetesen mentem el táppénzre, a lábdagadás rögtön megszűnt, a derék fájás is jobb lett.
Sokan nem gondolják, de 8 óra egyhelyben ülés is tud megterhelő lenni, sőt hosszútávon, terhességtől függetlenül, sokkal egeszségtelenebb, mint mondjuk egy könnyű fizikai munka.
Én még bírom egy kicsit még. Most vagyok 32 hetes, még 1-2 hét, maximum 4.
Vannak jobb napok és vannak rosszabbak.
35 hetesen mentem táppénzre, az utolsó 2 hónap már kb. kínszenvedés volt fizikailag. Nem esett jól annyit ülni, az utolsó hónapban pedig őszintén szólva már minden sokkal jobban érdekelt, mint a munka. Beindult a fészekrakó ösztön. :)
De azért örülök, hogy sokáig dolgoztam, mert így is volt még 6 hetem otthon, ami alatt borzasztó lassan vánszorgott az idő.
Én már megszültem ugyan, de szinte ugyanaz volt, mint az elsőnek.
Október elejére voltam kiírva (szeptember közepén jött végül), de már április-május körül akkora volt a bokám, mint a térdem 😀
Az ülés is kényelmetlen volt, de szerencsére pont akkor kaptunk mindenféle cuccokat központilag, és a tüskés tartásjavító ülőpárna nekem sokat segített, azt ajánlom mindenkinek, akinek ilyen problémája van!
Nekem a koncentrációval nem volt bajom, de a mindennapos stresszt egyből el tudtam engedni, ahogy megvolt a pozitív teszt, így valószínűleg kicsit belassultam, de nem érdekelt annyira, remélem látták, hogy amit tudtam, azt megtettem, csak 120% helyett már 100% is elég volt 🙂
38.hétig dolgoztam.
2en vittük főnökömmel az irodát. 10hetes terhes voltam, amikor az egyik napról a másikra meghalt. Nem lett volna esélyem sem abbahagyni kb.
Lezártam az évet majd elmentem szülni :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!