Mi van akkor ha terhesség esetén nem ismert az apa?
Ezzel a témával pár éve én is foglalkoztam, úgyhogy ha azóta nem változott a törvény akkor valami ilyesmi :
- bármelyik férfi nevére veheti a gyereket, nem fognak DNS tesztet csinálni 😅
- miután megszületett a gyerek 1 éve van az anyukának, hogy kerítsen valakit aki az apja lesz a gyereknek, ameddig nincs addig az anyja vezetéknevét kapja
- ha egy apajelölt se kerül képbe akkor beírnak egy fiktív nevet az apjához a vezetékneve pedig az anyjáé lesz
#2! Én is igy tudtam, de ez csak részben igaz. Friss infókat tudok, mert most szültem apa nélkül. Az én nevemet kapta a babám. Az anyakönyvben már semmi ilyen apai rész nincs.
Kaptam egy levelet, amiben tájékoztattak, hogy képzelnek nekem egy apukát, ha akarok és akkor kaphatja az ő vezetéknevét. Hát, köszönöm, de képzelni én is tudok, még jobbat is, mint ők, szóval nem éltem a lehetőséggel 🤣
Benne van még, ha 1 év múlva se villantok egy apukát, újra felajánlják. Viszont kifejezetten hangsúlyozzák, hogy a gyerek érdeke, hogy papíron legyen valaki, de ez csak lehetőség, nem kötelező elfogadni.
Semmi.
Anyuka nevét kapja a gyerek, apukának pedig beirnak egy fiktív személyt, ami a rendszerben jelezve van hogy nem igazi az apuka(pl nincs apa, örökbefogadott stb stb) legalábbis nálam így volt. Azaz én én nevemmel.
"Viszont kifejezetten hangsúlyozzák, hogy a gyerek érdeke, hogy papíron legyen valaki"
Ki is fejtik, miért? 😀 mitől jó a gyereknek, ha egy fiktív apa bekerül oda?
#7! Azt nem. De őszintén, nem is foglalkoztam vele. Nagyon okos, de így egy hónaposan még nem tud olvasni, szóval nem hiszem, hogy érdekelné, mi van a papíron.😂
Egyébként meg milyen papíron?
Egy okiraton sincs "apja neve" kategória, amivel az ember találkozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!