Szülés utáni depresszió miatt volt aki nem vállalt újabb gyermeket?
Súlyos szülés utáni depresszióba vagyok. Nem szeretnék másik babát. Úgy érzem hogy nem lenne hozzá elég erőm lelkileg.
A terhességem is nagyon nehéz volt. Sokszor feküdtem kórházba is.
Van más is így?
Én sem vállaltam. Örültem hogy egyenesbe jöttem.
(DepresszióbaN, kórházbaN)
Egyes. Egy kis szakmai magyar nyelvtan: a -ban,-ben toldalék végén hangzó "n"-t írásban akkor jelöljük,szóban akkor hangoztatjuk,ha az azt követő kifejezés első betűje/hangja mássalhangzó. Ezzel könnyítjük a kiejtés meg nem törését. Pl: depresszióba vagyok.
Korrekt.
Ezzel ellentétesen az "n" hangot/betűt akkor jelöljük,ha a köv.kifejezés kezdőbetűje magánhangzó.
Miért írtam ezt le? Mert ha már javítgatunk(és szerintem baromira nem számít és nem vág a témához,főleg egy depressziós egyént nem sorozunk még tovább) akkor tegyük azt precízen.
Ez volt a magyartanári énem.
Anyaként a válaszom az, hogy én 3 évig gondolni sem akartam a depresszió végett a kistestvérre. Szerintem adj időt magadnak a gyógyulásra.
Az érzéseid teljesen rendben vannak.
Nekem a traumát a szülés okozta. Császármetszés előtt az epidurál nem hatott. Minden vágást éreztem. Ordítottam a fájdalomtól. Majdnem meghaltam, a szívem is le akart állni. El nem altathattak a szívbetegség miatt. Maga volt a horror. Mindez covid elején,teljesen egyedül csináltam végig az 5 napot. Utána 6 nappal csm után újra kórházba kerültem fertőzés miatt...
Terhességem elején 5 hónapig véreztem és bármikor elmehetett a baba. 🥺 szörnyű volt,de így x év távlatából valamelyest könnyebb.
Kitartást. Nem vagy egyedül.
8 évig nem mert ez miatt gyereket vállalni újra.
8 év után jött a második baba
Komolyan lepontoztok egy magyar tanárt, aki ezt tanulta? 🤣
Én is olvastam már több 1000 könyvet életemben és mégis hibázok a helyesírásban olykor.
Bocsi, de ezen kikerekedett a szemem
(4: a magyar nem olyan mint az angol ahol “büntetlenül” elharaphatod a szavak végét. Ha magyar tanár vagy, mutasd a szabályt amire hivatkozol. Egyébként meg:
[link] )
Kérdező a következő gyerekvállalásról nem akkor kell dönteni, amikor még javában benne vagy, vagy még nagyon élénken él benned az az időszak.
Nekem volt, 1,5 évig depresszióm a szülés után és most 4,5 éves a lányom. Most már vállalnék, de mostmár a korom (41, férjem 46) miatt nem fogunk.
Ha “ráérsz”, akkor nézz rá erre a kérdésre 3-5 év múlva. Ha akkor sem érzed, hogy szeretnél, akkor engedd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!