Depresszióval küzdők! Miután lett gyermeketek javult az állapototok/helyzetetek?
Ki az a mindenki?
Anyám depressziós volt, amikor gyerek voltam. Szinte nem csináltunk semmit, mert félt utazni, nem szeretett emberek közé menni.
Ne akard ezt a gyerekednek.
Előbb legyél túl a depin és csak utána vállalj gyereket. A gyerek nem egy gyógyszer a depidre.
Én voltam a legpozitívabb, legtürelmesebb ,legnyugodtabb ember a környezetemben,én voltam mindenhol aki másokat segített ,bíztatott,támogatott.Nekünk volt a legjobb kapcsolatunk a férjemmel,sosem veszekedtünk semmin,de nem volt rózsaszín köd sem, lévén már benne voltunk a korban(40 voltam mikor született a gyerek, a férjem 52),és mindketten akartuk a gyereket.
Most lesz 4 éves a gyerekünk decemberben.
A kapcsolatunk az utolsó utáni hajszálon csüng, a gyerek problémás sajátos nevelés igényű( 3 emberes lenne, de senki segítségem),a kisgyerekes segítség nélküli szülők a munka világában csak kínlódnak(vagy nincs semmi lehetőségük),az életem egészségileg és érzelmileg a béka segge alatt van.
Rengeteget sírtam az elmúlt 4 évben,és most már minimálisan látom a fényt az alagút végén,mert a gyerek elkezdett beszélni.
Egy depressziós ember,már rég öngyilkos lett volna.(Szándékosan nem magamat írtam, mert én mindig a megoldást a kiutat keresem.)
Gyógyulj meg előbb,utánna sem lesz sétagalopp a gyerekvállalás.
Ilyen baromságot max a szomszéd Kati néni, meg ősanyu Juci mondhatott, szakember biztosan nem.
Depressziósnál pont ellenkezőleg mukodik, sokkal nagyobb az esély a szülés utani depressziora.
Nekem édesanyám depressziós (pánik beteg) Mind a mai napig magához akar láncolni, nem fogad el különálló személyként nem szereti hogy saját akaratom van. Nálunk ez egy öröklődő minta. Sajnos én ennek következtében folyton szorongok. Anyukám nem akart segíteni magán csak áldozatnak feltüntetni magát, és folyton azt mondta hogy ő mindent megtett értem (de nekem ez nem elég).Ha foglalkozott volna a problémával akkor most nem itt tartanánk.
Mielőtt gyereket válalsz menj szakemberhez és tényleg dolgozz magadon. Olyan ez mint a repülőgépek esetében: neked kell előbb felvenni az oxigén maszkot hogy aztán a gyereked is el tudd látni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!