Kapnifogok gyedet? Kicsit bonyolult a helyzetem és persze mindenki mást mond.
Szülés előtti 2 évben kell higy meglegyen az 1 év, és mikor szülni mész, biztosított légy!
Most max 2 hónapos terhes lehetsz, ezek szerint még 7 hónapot kell dolgoznod, tuti nem fogja színlelt szerződésnek venni az oep!
De ha mondjuk dolgozol 5 hónapot, majd elmész betegre, azt sem figjàk színlelt szerződésnek venni, mert nem érnè meg az embernek 7/8. Havi járulékot fizetnie maga után a gyedért, ami havi 50.000 +-
a mások dolog, kb. 5 hónapot dolgoznod kell, hogy elmehess majd táppénzre ha gondd lenne a terhességgel, mert annyit lehetsz táppénzen, amennyi időt dolgoztál!
A táppénz első 3 hetèt a munkáltató fizeti, a többi táppénzen töltött időben pedig a táppénz harmadát fizeti a munkáltató!
Szülés előtt 28 nappal elmehetsz tgyás-ra!
Kapni fogsz gyedet, mivel volt megszakítás, ami több mint 1 hónsp a 2 munka között, a mostani bejelentett fizud kesz a gyed alapja!
Nem fogják színlelt szerződésnek tekinteni, ha legalább 6 hónapot dolgozol, fizetik utànnad a járulékokat!
Hát, lehet, hogy nem fogsz kapni, mert több idő telt el a kirúgásodtól, az új munkahelyig, mint 1 hónap. Merthogy Én úgy tudom, hogy ha 1 hónapot nem dolgozol, az még nem számít megszakításnak! Tehát 1 hónap megengedett.
Amúgy az előzővel nem értek egyet! Miért ne találhatott volna a kérdező hamar munkahelyet? Miért ne derülhetett volna ki pont most, hogy várandós? Szimpla véletlen! Az OEP meg menjen utána, mondjuk az APEH-nál, ha kamunak hiszi a munkaszerződést! Ez nem így megy, hogy elhiszi e vagy sem!
Én azt javaslom, hogy ha érdemi választ szeretnél, akkor kérdezz meg egy szakértőt!
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!