Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Honnan kell számítani a...

Honnan kell számítani a hízást terhesen, ha az elején fogytam?

Figyelt kérdés
Az érdekelne hogy most akkor a kezdősúlyomhoz képest kell figyelnem hogy mennyit hízok, vagy hozzá kell számolnom azt a 3 kg-t is amit lefogytam a terhesség elején a sok hányás miatt?

szept. 12. 10:56
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem anno azt mondták, hogy a kezdősúly a kiindulópont
szept. 12. 11:05
 2/6 anonim ***** válasza:

Nekem azt mondták, hogy a terhesség eleji súlyt vegyem figyelembe, amikor először pozitívat teszteltem. Én is a 14. hétig fogytam több, mint 5 kilót, de nem zavart senkit, azt mondták, ez még rendben van. Mindezt úgy, hogy eleve nem voltam egyáltalán túlsúlyos, csak hát a hányás és étvágytalanság együtt még terhesen is jó kombó :D

Így is +10kg volt rajtam a kezdősúlyhoz képest, amikor szülni mentem. +15 a legmélyebb ponthoz viszonyítva. A második gyereknél már csak ~3kg-t fogytam, de cserébe +7kg volt rajtam szülésnél a kezdősúlyhoz képest, és ott még kisebb súllyal kezdtem eleve a terhességet. A gyerekek maguk tökéletesre sikerültek így is, szóval érthető volt, hogy se az orvos, se a védőnő nem izgatta magát rajta.

szept. 12. 11:08
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! 😊
szept. 12. 13:36
 4/6 anonim ***** válasza:

Nekem a védőnő az alapján számítja amikor először voltam nála (10. hét), de addigra már 4 kiló mínuszban voltam.. Viszont a nőgyógyászom azt mondta a kiinduló súlyomat fogja figyelembe venni.

Egyébként én 55-tel kezdtem, de a 13-14. hétre már csak 48 voltam, nagyjából 18-20. héten múlt el a folyamatos hányás és majd csak ezután kezdett étvágyam is lenni. Most a 35. héten 56 kg vagyok de ennyi voltam 3 hete is. Szóval nekem elég kaotikusan alakul, védőnő szerint 5 kilót híztam, szerintem meg csak 1-et hisz 55 volt az alapvető súlyom (ez a normál, természetes testsúlyom, hisz előtte már évekkel is ezt tartottam).

Egyébként teljesen mindegy lenne de nekem is sérti az önérzetemet mikor a védőnő 5 kilót mond.

szept. 12. 20:10
 5/6 A kérdező kommentje:
4es, Az 5 kiló is teljesen rendben lenne szerintem, már 35 hetes terhes vagy, szóval a baba is, meg a méhlepény is, meg a magzatvíz is sokat nyom, sokkal vékonyabban fogsz kijönni a szülőszobáról, mint a terhességed előtt, igazi mázlista vagy 😊 gratulálok és könnyű szülést kívánok!
szept. 13. 19:59
 6/6 Syska válasza:

Első babámnál a terhességem 75kg-val indult,6 hónapon keresztül hánytam lementem 67kg-ra.Ahogy abba maradt a hányás szépen megindult a súlyom felfelé. Szülés előtti nap méreckedtem akkor 82kg voltam 🤭

Kisfiam 4kg volt kereken 54cm-vel 😊

Megijedtem én is, hogy most melyik súlyhoz kell nézni de megnyugtattak több oldalról, hogy csak azt amivel kezdtem a terhességet amúgy kóros lett volna 😄

szept. 20. 11:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!