Ilyen esetben is mehetek tb alapú ellátásra
nőgyógyászhoz?
Figyelt kérdés
Van egy kis gond a TB-mmel,természetesen be lesz fizetve,de sajnos jelenleg bordó.
(Pár hét és megoldódik)
Viszont szeretnék elmenni az első ultrahangos vizsgálatra(tegnap teszteltem pozit)és nem tudom,hogy így is kapok-e ellátást? Úgy hallottam,hogy terhesseg alatt ellátnak akkor is ,ha nincs tb.
Gondoltam akkor nem mászok el magánba ha így is megoldható addig is.
Ellátni ellátnak, legfeljebb utána kiszámlázzák. Egyébként ha tegnap teszteltél, ráérsz 2-3 hét múlva menni. Addig tudod rendezni a tb-d.
szept. 10. 13:31
2/16 anonim válasza:
Ha ellatnak, utolag szamlazzak ki az arat. De sokszor nem is akarnak ezzel foalkozni, igy inkabb elkuldenek.
Menj maganba, hasonlo aron lenne, akkor ez mar egyszerubb. De raersz a 7. het korul menni.
szept. 10. 13:33
3/16 anonim válasza:
Ha tegnap teszteltél pozitívat, akkor pont elég pár hét múlva orvoshoz menni, addig meg megoldani a tb-d. Ilyen korán úgy se lát semmit az orvos.
szept. 10. 13:35
4/16 anonim válasza:
De ha magánra van pénz, miért nem azt fizeted be, amit kellene?
szept. 10. 13:46
5/16 anonim válasza:
A korhazba surgossegi ellatasban reszesulhetsz ha nincs tb fizetve. Es azt is nagyon bokezuen szamlazzak ki. El tudom kepzelni hogy fogadnak kismamakat de oket is csak a kotelezo vizsgalatokra es rohadt dragan .. de ha igy mesz el varhatod hogy a vedono es a csaladvedok es radszallnak hiszen ha arra nincs penzed hogy tb legyen fizetve akkor gyereket hogy akarsz vallalni? Ha meg tartozasod is van a tb alltal azt rendezni kell vagy reszeltre megkerni es abbol ha 3 havi belett fizetve utana vagy jogosult ellatasra de akkor is ugy ha az aktualisat fizeted.. bar megfordul a fejembe hogy ha nincs fizetve a tb, akkor nincs munkad, nem vagy jogosult semmifele ellatasra, es problemat okoz neked a tb fizetese es vedekezesre sincs penzed akkor mi a terved ezzel a gyermekkel.?! Egyebkent maganba 20 kornyeken mar lehet talalni orvost aki megvizsgal.. csak gondolom rakszuresed se volt.. akkor az nem 20 hanem 35-40 fele kacsint
szept. 10. 14:24
6/16 anonim válasza:
Barátnőmnek a cég cseszte el valami bevallással a tb-jét 1,5 éve. Pirosat dobott ki neki a dokinál, holott dolgozott.
Neki egy genetikai uh-t csináltak.
A doki szólt előre, hogy pirosra dobta a gép, ő mégis bevállalta, hogy mielött kiszámlázzák majd helyre teteti a munkaviszonyát.
Aha, hát nem. 60ezer ftot számláztak ki arra a vizsgálatra.
Szóval én elöbb rendbetetetném, vagy elmennék inkább magánba.
szept. 10. 14:55
7/16 anonim válasza:
#6 ha a cég cseszte el, akkor miért nem fizetteti ki a céggel a vizsgálati díjat?
szept. 10. 18:04
8/16 anonim válasza:
7!
Ki lett fizettetve, de nem ez volt a lényeg...
szept. 10. 18:10
9/16 anonim válasza:
8, mese. Vagy te mesélsz, vagy téged vertek át.
Ha a cég rontott el valamit, akkor nem kell fizetni az ellátást, hanem egy jogviszonyrendezési eljárás keretében meg lehet oldani. Kijön a számla, bemegy az illető/ír nekik e-papírt és ennyi. A NEAK lerendezi a munkáltatóval.
szept. 10. 18:13
10/16 anonim válasza:
Elmehetsz, és utána kifizettetik veled a vizsgálatot és az elmaradt tb-t is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!