Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ilyen esetben is mehetek tb...

Ilyen esetben is mehetek tb alapú ellátásra nőgyógyászhoz?

Figyelt kérdés

Van egy kis gond a TB-mmel,természetesen be lesz fizetve,de sajnos jelenleg bordó.

(Pár hét és megoldódik)

Viszont szeretnék elmenni az első ultrahangos vizsgálatra(tegnap teszteltem pozit)és nem tudom,hogy így is kapok-e ellátást? Úgy hallottam,hogy terhesseg alatt ellátnak akkor is ,ha nincs tb.

Gondoltam akkor nem mászok el magánba ha így is megoldható addig is.

szept. 10. 13:29
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
93%
Ellátni ellátnak, legfeljebb utána kiszámlázzák. Egyébként ha tegnap teszteltél, ráérsz 2-3 hét múlva menni. Addig tudod rendezni a tb-d.
szept. 10. 13:31
 2/16 anonim ***** válasza:
95%

Ha ellatnak, utolag szamlazzak ki az arat. De sokszor nem is akarnak ezzel foalkozni, igy inkabb elkuldenek.

Menj maganba, hasonlo aron lenne, akkor ez mar egyszerubb. De raersz a 7. het korul menni.

szept. 10. 13:33
 3/16 anonim ***** válasza:
94%
Ha tegnap teszteltél pozitívat, akkor pont elég pár hét múlva orvoshoz menni, addig meg megoldani a tb-d. Ilyen korán úgy se lát semmit az orvos.
szept. 10. 13:35
 4/16 anonim ***** válasza:
92%
De ha magánra van pénz, miért nem azt fizeted be, amit kellene?
szept. 10. 13:46
 5/16 anonim ***** válasza:
79%
A korhazba surgossegi ellatasban reszesulhetsz ha nincs tb fizetve. Es azt is nagyon bokezuen szamlazzak ki. El tudom kepzelni hogy fogadnak kismamakat de oket is csak a kotelezo vizsgalatokra es rohadt dragan .. de ha igy mesz el varhatod hogy a vedono es a csaladvedok es radszallnak hiszen ha arra nincs penzed hogy tb legyen fizetve akkor gyereket hogy akarsz vallalni? Ha meg tartozasod is van a tb alltal azt rendezni kell vagy reszeltre megkerni es abbol ha 3 havi belett fizetve utana vagy jogosult ellatasra de akkor is ugy ha az aktualisat fizeted.. bar megfordul a fejembe hogy ha nincs fizetve a tb, akkor nincs munkad, nem vagy jogosult semmifele ellatasra, es problemat okoz neked a tb fizetese es vedekezesre sincs penzed akkor mi a terved ezzel a gyermekkel.?! Egyebkent maganba 20 kornyeken mar lehet talalni orvost aki megvizsgal.. csak gondolom rakszuresed se volt.. akkor az nem 20 hanem 35-40 fele kacsint
szept. 10. 14:24
 6/16 anonim ***** válasza:
74%

Barátnőmnek a cég cseszte el valami bevallással a tb-jét 1,5 éve. Pirosat dobott ki neki a dokinál, holott dolgozott.

Neki egy genetikai uh-t csináltak.

A doki szólt előre, hogy pirosra dobta a gép, ő mégis bevállalta, hogy mielött kiszámlázzák majd helyre teteti a munkaviszonyát.

Aha, hát nem. 60ezer ftot számláztak ki arra a vizsgálatra.

Szóval én elöbb rendbetetetném, vagy elmennék inkább magánba.

szept. 10. 14:55
 7/16 anonim ***** válasza:
82%
#6 ha a cég cseszte el, akkor miért nem fizetteti ki a céggel a vizsgálati díjat?
szept. 10. 18:04
 8/16 anonim ***** válasza:
40%

7!

Ki lett fizettetve, de nem ez volt a lényeg...

szept. 10. 18:10
 9/16 anonim ***** válasza:
17%

8, mese. Vagy te mesélsz, vagy téged vertek át.

Ha a cég rontott el valamit, akkor nem kell fizetni az ellátást, hanem egy jogviszonyrendezési eljárás keretében meg lehet oldani. Kijön a számla, bemegy az illető/ír nekik e-papírt és ennyi. A NEAK lerendezi a munkáltatóval.

szept. 10. 18:13
 10/16 anonim ***** válasza:
88%
Elmehetsz, és utána kifizettetik veled a vizsgálatot és az elmaradt tb-t is.
szept. 10. 19:23
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!