Sziasztok! Első babánk lesz, a védőnő javasolt egy gyermekorvost aki lépést tart a korral, elérhető messengeren, képet lehet neki küldeni stb stb, a másik pedig egy már elég idős néni akihez tartoznánk így mondta,hogy kiskönyvvel keressem fel és írja alá ha elvállal. A sógornőm is hozzá hordja a gyerekeit de állítólag ő pénzt adott,hogy hozzá tartozzon a baba és én is adjak. Én ezzel nem értek egyet és tudtommal tilos is manapság nem magán rendelésen pénzt adni. Hogy működik most ez? 🙂
Nem tudom, én felhívtam rendelési időben. Az asszisztens mondta, hogy semmi akadálya, el fog vállalni. Most vannak nála, de vissza fog hívni. Felhívott, bementem és aláírta a kis könyvem. (Más kérdés, hogy az első látogatásnál meg is bántam, hogy őt választottam.)
szept. 4. 11:29
2/9 anonim válasza:
Biztosan nem adnék pénzt, illegális és rettentő kellemetlen. Szerintem menj be, és érdeklődj, hogy a doktor úr/nő tud-e vállalni körzeten kívül gyermeket, mert a sógornő nagyon ajánlotta, viszont ti más körzethez tartoztok. És akkor majd mondja, hogy igen/nem. Szerintem ennél jobban ne bonyolítsd túl.
szept. 4. 11:30
3/9 anonim válasza:
Én is felhívtam 35.het felé hogy szeretném ha vállalna, azt mondta oké, menjek be adott időben, és kitöltik a kiskönyvet.
Ennyi volt.
szept. 4. 11:49
4/9 anonim válasza:
Szerintem is úgy ahogy a 2 válaszoló írja.
Nálunk csak akkor vállalnak körzeten kívül ha jár oda már családtag, hátha sikerrel jársz.
szept. 4. 11:51
5/9 anonim válasza:
Felhívod és megkérdezed, hogy válalnak-e körzeten kívül is. Ha igen akkor bemész és kitölti neked a kiskönyvet. Az enyém például nem válal. A másodikamat is csak azért válalta, mert az elsővel még ott laktunk amikor hozzá kerültünk, elköltöztünk másik településre és nem váltottunk gyerekorvost(elsőre nem is akarta válalni, mert jó ideje már több helyettesítést is ő visz). Szóval attól függ mennyire van leterhelve. A mienk tartja a rendes rendelési idejét, helyettesitéseket, státuszt azoknak akik nem a településen élnek, státuszt együtt a védőnővel akik ott élnek és még ügyeletbe is bevan osztva.
szept. 4. 12:10
6/9 anonim válasza:
Mi a saját háziorvosunkhoz írattuk, más körzetbe. Megkérdeztük, elvállalta.
Pénzt nem adnék.
1. mert bűncselekmény adni is, kapni is
2. elvi okokból sem.
Akkor inkább keresnék egy harmadik opciót.
szept. 4. 12:16
7/9 anonim válasza:
Felhívtam a rendelőt, beszéltem a doktornővel.
Azt mondta nincs akadálya, vigyem be a kiskönyvet.
Mikor a másodikat vártam, ő írt rám a facebookon, hogy gratulál, vállalja a 2.-at is, menjek be a kiskönyvvel.
szept. 4. 15:12
8/9 anonim válasza:
6os, ugye akkor te nem adsz borravalót pincérnek, futárnak fodrásznak sem elvi okokból? Én már azt várom ezeknél mikor vezetik be hogy bűncselekmény elfogadni és bűncselekmény a szervízdíjat felszámolni.
szept. 4. 18:10
9/9 anonim válasza:
#8 amúgy ez jogos, de majd mindjárt le leszel oltva hogy "az más".
Amúgy nem igazán értem a kérdést, most mindkettő korzeten kívüli? Mert akkor nem kötelező elvallalnia. Persze ettől még nem kérhet vagy fogadhat el érte pénzt, de nem is kell vállalnia. A körzetinek viszont kötelező.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!