Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Fals pozitív toxoplasma...

Zsófianna24 kérdése:

Fals pozitív toxoplasma szűrés vagy késői IgG antitest emelkedés?

Figyelt kérdés
Az 1. toxoplasma szűrésemen az IgM lett pozitív az IgG negatív,ami miatt 3 hét múlva ismétlést kértek.Voltam genetikai tanácsadáson 2 helyen is,azt mondták az ismétlőn az IgG is pozitívvá kell vàljon,az IgM pedig csökkenni fog.Ehhez kèpest megjött az ismétlésről a lelet,és IgG negatív az IgM pedig nőtt,és azt írták rà,hogy az IgG negativitás miatt a fertőzés nem kimutatható,és javasolják a terhesség végéig 4-6 hetente ismételni a szűrést,amit akkor szoktak hogyha valaki még nem esett át,valamint ràírták,hogy aspecifikus IgM reaktivitás valószínüsíthető.Nyilván visszamegyek genetikai tanácsadásra,csak több hét múlvára adnak időpontot,és az antibiotikumot meg felírták az 1. pozitív leletnél.Elég aggasztó,hogy hetekig itt àllok,hogy lehet feleslegesen szedem a rengeteg antibiotikumot.A nőgyógyászom szerint lehet,hogy nálam később kezd termelődni az IgG,és ismételjük meg a vértesztet 3 hét múlva,de a genetikusok azt mondták az IgG 3-4 héttel a fertőzés utàn már pozitív,és nekem mégis negatív így felmerült bennem,hogy talán nem is toxoplasma.Ha valaki járt így az leírná a tapasztalatát?

szept. 3. 19:09
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem genetikushoz kellene menni, hanem infektológushoz.
szept. 3. 19:27
 2/9 anonim ***** válasza:
Menj el magánba egy szerológiai vizsgálatra (a G1 labort nagyon tudom ajánlani, már aznap délután volt eredmény). Nekem így derült ki a CMV fals pozitivitás.
szept. 3. 19:36
 3/9 A kérdező kommentje:

Hát,amin én voltam,az is szerológiai vizsgálat volt mindkétszer magànban csináltattam.És ugye az lett a 2.eredménye hogy szerológiailag nem kimutatható a fertőzés.

Infektológus fel sem merült,ha valaki terhesség alatt toxoplasmozisos lesz,akkor genetikai ultrahang és genetikai tanácsadás ez a protokoll,szóval köszi a tippet.

szept. 3. 20:06
 4/9 anonim ***** válasza:

Nem, nem ez a protokoll. A toxoplasmosis egy infekció, amit infektológusnak kellene kezelni. A genetikusnak (pontosabban az ultrahangot végzőnek) azt kell megnézni, hogy okozott-e eltérést a magzatnál.

Egyébként az első lépés a referencia laborban történő kontroll lenne, ami a népegészségügyi központ laborja, mert az esetek többségében szimplán álnegatív, ahogy ez nálad már ki is derült….

szept. 3. 20:49
 5/9 A kérdező kommentje:
Hát ez érdekes,mert magamon kívül más toxoplasmas ismerősöm is van,és állami nőgyógyász ugyanúgy genetikai tanácsadást írt elő,mint nekem a magán.Ezért gondoltam,hogy ez a protokoll,de akkor ezekszerint laikuskènt nekünk kell kitalálni,hogy mit kell csinàlni,mert se a nőgyógyász se a genetikai tanácsadó nincs tisztába azzal mi a teendő.
szept. 3. 21:04
 6/9 anonim ***** válasza:
Nyilvan olyan antibiotikumot kaptal ami a magzatra nem artalmas. Igy ha nem az a bajod es ha beszeded se lesz problemad belole.. de ha megis az a bajod es magad kedve szerint nem szeded akkor olvass utana mit is okozhatsz ezzel ... En nem szorakoznek de nem vagyunk egyformak. Nem ugyanaz de nekem masabb lett a folyasom.. terhes gondozason jeleztem is. Egyebkent nem volt budos vagy kellemetlen csak mas. Levettek a mintat es elkezdtek kezelni egy altalanos baci olovel. Ereztem es mondtam is a paromnak hogy feleslegesnek tartom es csak penzkidobas lesz. De megvettuk es elhasznaltam . Mire elfogyott megjott az eredmeny teljesen mas volt a problema amire meg 10 napig kaptam a kupot. De ott is merlegeltem hogy melyik a nagyobb rossz egy felesleges gyogyszer ami nem art a babanak csak nekek kellemetlen vagy esetleg egy fertozes aminek hatasara elmegy a baba
szept. 4. 00:07
 7/9 A kérdező kommentje:
Amikor egy fejfájáscsillapítót sem engednek beszedni,nem igazán tartom relevànsnak,hogy az antibiotikum egészséges lenne.Tudom mit okoz,viszont szerencsére olyan orvosoknàl jártam,akik elmondtàk,hogy ez egy nagyon erős antibiotikum,és ha kiderül,hogy ez mégsem toxoplasma fertőzés azonnal hagyjam is abba.Nyilvàn a kisebbik rosszat okozza,mint a toxoplasma,amivel nincs is baj,a gyerek az első.Viszont vannak mellékhatásai rám nézve mindenképp mert produkàlom is őket,rá meg lehetnek mellélhatásai amiről tàjékoztattak is,így szerintem érthető hogy feleslegesen nem szeretném szedni,mert ez nem 10napos hanem szülésig kell szedni a napi 6 szemet,ami esetemben hosszú hónapokig tartó antibiotikum szedés.Amíg nem derül ki persze szedem,csak a mellélhatások tekintetében nyugodtabb szívvel szedném,ha 100%-ig biztos lenne,hogy szükséges.
szept. 4. 14:20
 8/9 anonim ***** válasza:
Mert ha most itt azt mondom hagy abba felesleges azt teszed?
szept. 4. 14:33
 9/9 A kérdező kommentje:
Nem,azt kértem írjon az,aki járt ugyan így,hogy 2ből 2x nem volt egyértelmű a szűrése,és végül mi lett belőle.Én erre vagyok kiváncsi nem egyéb tanàcsokra.
szept. 5. 11:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!