Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehet baja a ( 12 hetes)...

Lehet baja a ( 12 hetes) magzatnak? Mit lehet szedni ilyen esetben?

Figyelt kérdés
Iszonyúan fájt a fejem ( egész nap) és végső kétségbeesésemben bevettem 1 szem quarelint. A papírja szerint a 6. Hónapig szedhető de az interneten már mást írnak. Erősen migrénes vagyok de mióta várandós vagyok nem volt olyan komoly. De ez most a szokásos volt, alig tudtam kinyitni a szemem és borzasztó hányinger is társult hozzá. Ettem, ittam rendesen, masszíroztam a fejem de semmi nem segített.
aug. 21. 18:25
 1/6 anonim ***** válasza:
89%
Egy tablettától nem valószínű, hogy lesz valami, de terhessèg alatt csak paracetamol hatóanyagú fájdalomcsillapító javasolt. Kezelőorvos természetesen ajánlhat mást, kérdezd meg, hogy migrénre mit szedhetsz. Terhesen nem a legokosabb mindenfèle gyógyszert csak úgy saját kútfőből beszedegetni.
aug. 21. 18:32
 2/6 anonim ***** válasza:
52%
Kedves 1-es. Nem volt migréned, ha ezt így könnyen írod! Ha nagyon rosszul vagy a triptánok (sumatriptán) a kezelőorvossal egyezteteve néha bevehető. Inkább, mint szenvedni! Paracetamol semmit sem ér! 12 hétig a legveszélyesebb a babára nézve bármi is. Jobbulást! Kitartást! Reméljük nem lesz sok migréned!
aug. 21. 18:41
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Quarelint csak a 2. Trimeszterben szabad szedni.

Nagyon imádkoztam, hogy ne jöjjön ki a migrénem a terhesség alatt, mert gyakorlatilag a semmitérő panadolon kívül semmit nem szabad szedni 😭 Pár durva napot leszámítva egész jól megúsztam (38 hetes vagyok most)

Kívánom, hogy elkerüljön a továbbiakban téged is!

aug. 21. 19:14
 4/6 anonim ***** válasza:
38%

Én cataflant szedtem be néha néha, mert az ibuprofén/paracetamol tartalmú bogyókat úgy ettem, mint a gumicukrot.

Végül az orvosokkal arra jutottunk, hogy ha tényleg érzem az igazi hányós, sírós, fényre érzékeny migrén közeledtét akkor inkább vegyek be egy cataflánt, mint 4-5 másikat.

A sima fejfájásokat mindig megpróbáltam vízzel, kávéval, banánnal és egyéb nem gyógyszer alapú dolgokkal elmulasztani. De a migrénnel nem cicóztam.

Körülbelül 3 vagy 4 alkalommal volt migrénem a terhesség alatt.

A gyerekem egészséges, most 1,5 éves.

aug. 21. 21:15
 5/6 A kérdező kommentje:
A gyengébb fejfájásokat én is máshogy viselem de ez nagyon durva volt. Igyekszem minden gyógyszert kerülni a biztonság kedvéért, de azért nem bírtam volna még az éjszakás műszakot is, otthon alig tudtam elvégezni amit nagyon muszáj volt.
aug. 22. 01:37
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kismama , ha tűrhető a fájdalom inkább ne vegyél be semmit és tűrd el .

Viszont terhesség alatt csak olyan fájdalom csillapitot szabad szedni ami paracetamolt tartalmaz mint pl a benuron tabletta , nekem azt ajánlotta az orvosom .

De szerintem biztosabb ha a saját kezelő orvosodnak szólsz a problémádrol, és ő megfelelő gyógyszert fog fel irni😊

aug. 23. 00:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!