Lehet baja a ( 12 hetes) magzatnak? Mit lehet szedni ilyen esetben?
Quarelint csak a 2. Trimeszterben szabad szedni.
Nagyon imádkoztam, hogy ne jöjjön ki a migrénem a terhesség alatt, mert gyakorlatilag a semmitérő panadolon kívül semmit nem szabad szedni 😭 Pár durva napot leszámítva egész jól megúsztam (38 hetes vagyok most)
Kívánom, hogy elkerüljön a továbbiakban téged is!
Én cataflant szedtem be néha néha, mert az ibuprofén/paracetamol tartalmú bogyókat úgy ettem, mint a gumicukrot.
Végül az orvosokkal arra jutottunk, hogy ha tényleg érzem az igazi hányós, sírós, fényre érzékeny migrén közeledtét akkor inkább vegyek be egy cataflánt, mint 4-5 másikat.
A sima fejfájásokat mindig megpróbáltam vízzel, kávéval, banánnal és egyéb nem gyógyszer alapú dolgokkal elmulasztani. De a migrénnel nem cicóztam.
Körülbelül 3 vagy 4 alkalommal volt migrénem a terhesség alatt.
A gyerekem egészséges, most 1,5 éves.
Kedves kismama , ha tűrhető a fájdalom inkább ne vegyél be semmit és tűrd el .
Viszont terhesség alatt csak olyan fájdalom csillapitot szabad szedni ami paracetamolt tartalmaz mint pl a benuron tabletta , nekem azt ajánlotta az orvosom .
De szerintem biztosabb ha a saját kezelő orvosodnak szólsz a problémádrol, és ő megfelelő gyógyszert fog fel irni😊
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!