Hogy lehet kibírni a terhesség alatti étkezési megkötéseket ha nem tudok otthon főzni (nyaralás) kb semmi sem marad amit ehetek?
Nem hiszem el, hogy egy nyaralóhelyen nem lehet simán grillezett csirkét/halat kapni, zöldségköret vagy saláta is mindenhol van. Nem turistás helyre kell beülni ahol a pizza/rántotthús/burger szentháromságnál leragadnak, mert azt mindenki megeszi. Esetleg kérj tippeket a hotelrecepción, jellemzően helyiek dolgoznak ott, akik tudnak esetleg ajánlani jó helyeket (de ha nem is helyiek, minden hotel recepciója tele szokott lenni promóciós anyaggal, éttermek, programok, stb, biztosan tudnak segíteni).
A tengeri halban lévő higany csak akkor veszélyes, ha nagyon sokat eszel belőle hosszú időn át az is főleg mélytengeri halak esetében, olyan helyre menj, ahol a helyi, partközeli halászat fogását kínálják. Nem pasztőrözött tejtermék csak házilag van, ha nem háztól veszed, hanem boltban, az biztos, hogy rendesen pasztőrözött (egyébként a csomagoláson fel kell tüntetni, google fordító segít).
Nem picsogni kell, hanem józanul gondolkodni és megoldást keresni. Ha neked a hormonoktól most nem megy, akkor a férjednek/gyerek apjának/vagy akivel mentél.
Második terhességem IR-esként…egy hete voltunk nyaralni. MINDEN ÉTKEZÉSEM megoldottam 3 óránként és még a szénhidrátot is kiszámoltam! Mindezt az egy évesem mellett. :)
Nem hisztizni kell hanem felfogni, hogy most nem te vagy az első, hanem a gyereked, akire vágytál!
Tengeri halak, amit a higany miatt nem szabad,
Ehhez napi több kiló kardhalat, vagy cápát kellene megenned.
mindenféle hamburger husi vagy éppen valamilyen szósszal leöntött hús,
Kérd átsütve
amit megint nem kellene, ahogy fehér liszttel készült panírozott cuccokat sem.
Ok, ez ir mellett valóban nem jó
Egy jó pohár száraz vörösbor sem mehet le mert az alkohol árt a babának,gyakorlatilag ki is van lőve a teljes étlap...
Alkohol nélkül azért ki lehet bírni
Arról nem is beszélve hogy ölni tudnék egy kis dinnyéért de persze azt sem lehet 😭...
Mérték...
És közben néha reggelire bemegy egy kis túró vagy ilyenek, mert tudom hogy úgy hogy nem tudom megnézni hogy pasztörizált tejből van -e
Itthon minden bolti tejtermék pasztörizált, ettől nem kell tartanod. Mondjuk ne most állj neki háztól ilyesmit venni, és a francia/svájci sajtkóstolók se most legyenek esedékesek.
Hát nem tudom ha csak nem Indiában nyaraltok akkor szerintem nem kell tartanod attól hogy pasztőrizálatlan a tejtermék.
Itthon és úgy általában a fejlett országokban ez csak akkor fordul elő ha házi termék, de az étterem, hotel biztos nem onnan veszi, mivel nekik nagy mennyiségben kell.
A dinnye 90 százaléka víz, simán ehetsz egy kicsit.
És ne mond nekem hogy egy étteremben nincs natúr grillezett csirkemell meg esetleg grill zöldség vagy bulgur, barna rizs, valamelyik.
Az alkohol meg nem letszukseglet, terhesen azt akkor se ihatsz ha nincs gond a cukroddal, mind kibirjuk.
Na ne már. Ha egy tengerparti nyaralóhelyen nem tudod tartani az IR diétát, akkor itthon hogyan, de komolyan? A LEGJOBB hely a friss halakhoz és salátákhoz. Egy-két hét alatt nem fogsz napi két meleg kajából annyi higanyt megenni, hogy az bármilyen gondot okozzon. A tejtermék is túltolás. Ne egy házi nénitől vedd a reggeli túródat és kész. Ha hotelben/étteremben eszel túrót és nincs elé írva, hogy házi/kézműves, 90%-ig biztos lehetsz benne, hogy az pasztörizált, a maradék 10-re meg ott van a szád, hogy megkérdezd.
Azt gondolom otthon is kibírod, hogy ne fogyassz alkoholt, a gyerekvállalás velejárója, ez van.
Azért ebbe a pár hónapba nem kell belehalni, pláne nem nyaralás alatt, szóval azért túlzásokba ne essünk. Mit szóljon az, aki születése óta cukros pl.?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!