Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy lehet kibírni a terhesség...

Hogy lehet kibírni a terhesség alatti étkezési megkötéseket ha nem tudok otthon főzni (nyaralás) kb semmi sem marad amit ehetek?

Figyelt kérdés
Éppen nyaralni mentünk, azt már feldolgoztam hogy IR miatt csak saját köret mehet, beállított diéta mellett is egyre problémásabb a cukrom, nah de akkor megnézem az étlapot... Tengeri halak, amit a higany miatt nem szabad, mindenféle hamburger husi vagy éppen valamilyen szósszal leöntött hús, amit megint nem kellene, ahogy fehér liszttel készült panírozott cuccokat sem. Egy jó pohár száraz vörösbor sem mehet le mert az alkohol árt a babának,gyakorlatilag ki is van lőve a teljes étlap... Arról nem is beszélve hogy ölni tudnék egy kis dinnyéért de persze azt sem lehet 😭... És közben néha reggelire bemegy egy kis túró vagy ilyenek, mert tudom hogy úgy hogy nem tudom megnézni hogy pasztörizált tejből van -e vagy sem, de őszintén már fotoszintetizálni nem tudok. Persze utána van bűntudat is..

aug. 20. 15:29
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
91%

Nem hiszem, hogy ne lehetne kapni sehol grillezett husit/ halat, zoldseget meg mittudomen, bulgurt. Amit ehetsz koretnek.

Tengeri halat is lehet enni nyugodtan.

De amugy meg olyan helyre kellett volna menni, ahol tudsz fozni is, ha nem tudod feltalalni magad mashol. Tudom-tudom, nyaralaskor fozzon az, akinek 7 anyja van, de ha muszaj akkor muszaj.

Etteremben/boltban biztosan nincsen nyers tejtermek, ezen ne aggodj.

aug. 20. 15:36
 2/17 anonim ***** válasza:
30%
Ugyanmar. Ezek bármelyikét eheted. Sőt, egy pohár vörösbortól se élsz bajod, hacsak nem fél literes a pohár és naponta innád
aug. 20. 15:49
 3/17 anonim ***** válasza:
80%

Ne haragudj, ez nem más, mint hiszti...

Én is ir-es terhes vagyok. Simán meg tudtam oldano nyaraláskor is a kaját.

Nem a sarki gyrososba kell menni, hanem normalis étterembe és meg is van oldva a probléma

aug. 20. 15:50
 4/17 anonim ***** válasza:
79%

Pl: a tintahal simán mehet. De más tengeri herkentyűtől se kell betojni.

[link]

Ha már nem jó helyet valasztottal a nyaralás helyszinéül.

Pl: mediterrán tengerparton tökéletesen tartható a diéta. Rengeteg gyros/kebab, saláta körettel pita nélkül; grillezett halak, tintahal, sajtok/hallumi...

aug. 20. 15:52
 5/17 anonim ***** válasza:
78%

Na eddig senki se volt bunkó. Elkezdem. 😁 Nyugodj meg, nem olyan szörnyű a helyzet. Kisbabád lesz és még nyaralni is eljutottál. Ki lehet bírni alkohol és gyümölcs nélkül. Amit meg a többiek írnak mind nagyon jó alternatíva a diétádhoz. Tudom most nagyon szar, hogy nyaralsz és nem ehetsz/ihatsz amit akarsz, én is így szeretek nyaralni, hogy eszem-iszom, dínom-dánom.

Majd legközelebb. Jó nyaralást!

aug. 20. 16:02
 6/17 anonim ***** válasza:
46%

Nem tudom miről beszélsz, a görögdinnye mehet cukrosoknak és

ir-nek.

Szölő, banán, datolya ,füge, aszalt gyümölcsök ezek a leginkább kerülendők

aug. 20. 16:24
 7/17 anonim ***** válasza:
84%
Ez csak hiszti.. es oszinten a legkevesebb az hogy nem iszol alkoholt.. de ezt a baba vallalasa elott is tudhattad volna..
aug. 20. 16:54
 8/17 babyboom567 ***** válasza:
73%

Szerintem a hormonok miatt vagy ilyen hisztis.

A gyerekem inzulinos cukorbeteg,cöliákiás,és még evészavaros is,mégis még étterembe is tudtunk menni.

Szerintem keress egy másik dietetikust,aki nem csak megfélemlít, hanem rendes tanácsokat ad.

Azt meg nem hiszem el, hogy egy olyan étterem sincs ahol nem adnak grillhusit meg zöldségköretet/bulgult.

aug. 20. 16:59
 9/17 anonim ***** válasza:
23%
Majd ha terhespatológiára kerülsz, hogy beállítsák a cukrod, visszasírod ezt a hisztit. Szedd össze magad!
aug. 20. 17:05
 10/17 anonim ***** válasza:
39%
Tudom hogy csomó mindent nem ehet az ember a cukor miatt,de nem megoldhatatlan. Pl dinnye után olyat enni ami felgyorsítja a cukor.lebontását stb. Mindenhol van cukorbetegek számára készült étel és utána max le kell mozogni és olyat enni ami leviszi a cukrot. Terhességi cukorbetegség facebook csoportot ajánlom.
aug. 20. 17:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!