Ma vagyok 22+6 napos terhes. Hajnalban mensiszerű görcseim
voltak, fájt a derekam és a vádlim. (Egy picit még most
is) Már 10 hete nem éreztem ilyet. Volt köztetek, aki a
2. trimeszterben tapasztalt ilyet?
aug. 15. 08:39
2/18 A kérdező kommentje:
Igen, szedek magnéziumot. Magnézium citricit-et. Napi 3*1-et,de hajnalban bevettem még 2-őt egyszerre.
Én az egész 2.trimesztert végig görcsölgettem. A doki elég nagy mennyiségű magnéziumot írt elő (már nem emlékszem mennyit, de nekem sok volt), de még úgy is csak enyhítette. Nekem nem volt semmi gond emiatt, 39.héten szültem, de 3 hetente kellett mennem kontrollra. Dokihoz mindenképpen menj el, nézzen rád, az a biztos.
aug. 15. 09:29
4/18 A kérdező kommentje:
#3 köszönöm a válaszodat. Te is mensiszerűen görcsöltèl? Neked mi segített még? Pihenés?
Lehet kellene másfajta magnéziumot is próbálni. Egyébként próbálj minél többet pihenni. Ha délután úgyis mész orvoshoz, akkor szerintem nem kell aggódni, úgyis megnéz és fog mondani valamit.
aug. 15. 10:31
6/18 A kérdező kommentje:
#5 köszönöm a tanácsot. Ma veszek Magnosolve-ot vagy, amit az orvos tanácsol. Hátha az jobban beválik.
3mas vagyok, igen, úgy görcsöltem. 2.terhességem volt, féltem néha, hogy már nyílik a méhszáj...
Pihenés általában segített, de nem mindig. Néha a zuhany is bejött. Illetve volt, hogy egyszerűen nem tudtam rápihenni a másik gyerek miatt, olyankor próbáltam kímélően mozogni, vagy megtámaszkodni legalább.
aug. 15. 18:25
8/18 A kérdező kommentje:
#7 nem lehetett túl kellemes, de azért biztatóan hangzik, amit írsz. Hány hetesen szültèl?
Én voltam orvosnál, mindent rendben talált. A cervix zárt, 4.2 cm, de már érzem, hogy most is fájdogál a lábam. Közben kiszámoltam, hogy ma kellene megjönnie, lehet ezért van a mostani görcsölgetès, nem tudom. Az orvos sem tudott rá pontos magyarázatot adni, lehet a front, vagy a mèh növekedése. Amíg nincs vérzés és elviselhető a "fájdalom" addig rendben van azt mondta.
9/18 A kérdező kommentje:
#5 te milyen magnéziumot szedtèl, és mennyit?
Nálam volt ilyen pár hete, de nem szokott jellemző lenni. Bekeményedtem és alul a méhem görcsölni kezdett picit, a hüvelyen lüktetett. Érzetre is olyan volt, mintha a magzat ott lent "motoszkálna" a kijárat körül, vagy oda fordult volna, de ezt lehet már csak bebeszéltem magamnak. Vettem be magnéziumot, rápihentem és elmúlt. Szerintem csak túlterheltem magam picit, az amúgy is ilyen elcseszett nap volt. A vádlim éjszaka be szokott görcsölni néha, én szimplán csak megvárom amég elmúlik.
aug. 15. 22:43
Kapcsolódó kérdések: