Azt mondják terhesen ne emeljünk nehéz tárgyakat.Mi számít nehéz súlynak,hány kg?
Azt most nem tudom hogy pontosan kiloban mi a hatar, talan kanapet cipelni nem terhesen kell :D
De amihez hozza vagy szokva, az egy egeszseges terhessegnel nem okoz gondot.
Pl en elso terhessegemnel felig-meddig fizikai munkat vegeztem, gyakran 10-15 kilot emeltem munka kozben.
Masodik terhessegemnel meg mar a 12 kilos gyerekemet kellett cipelni :D
Hát, nem tudom, de a futár szerint a 40kilós szekrény még pont belefér 🤣
Leb@szta a ház elé és semmi pénzért nem volt hajlandó felvinni.(1.em.) Egy vékony sráccal vittem fel, mert egyedül nem bírta. Nem mondom, hogy jól esett, de szerencsére nem lett baj.Viszont én akkor már 28 hetes voltam és nem volt gond a terhességemmel. Előtte viszont lepény a méhszájon volt, az előtt meg hematóma. Na, akkor biztos nem mertem volna, ott rohadt volna meg a ház előtt.
"Lifting — In 2013, the National Institute for Occupational Safety and Health (NIOSH) published clinical guidelines for occupational lifting in uncomplicated pregnancies [11]. The recommended weight limits are based on gestational age, intermittent versus repetitive lifting, time (hours/day) spent lifting, and lifting height from floor and distance in front of body. Although not based on high-quality evidence, these guidelines are a reasonable reference for counseling pregnant women.
●Infrequent lifting
•Less than 20 weeks gestation – The maximum permissible weight is 36 pounds (16 kg).
•20 weeks gestation or greater – The maximum permissible weight is 26 pounds (12 kg).
●For repetitive lifting
•≥1 hour/day – The maximum weights in the first and second half of pregnancy are 18 pounds (8 kg) and 13 pounds (6 kg), respectively.
•<1 hour/day – The maximum weights are 30 pounds (14 kg) and 22 pounds (10 kg), respectively."
Érezni fogod. Ha helyes technikával emelsz és hozza vagy szokva, egészséges terhességre nincs negatív hatással.
Én evek óta kondiztam, amit a terhesség végéig folytattam. Amit nem tudtam csinálni a hasam miatt, csak azon változtattam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!