Pár napja voltam nőgyógyásznál 5 hét és 5 naposan és akkor azt mondta a doki hogy a magzat nem fejlődött semmit két hét alatt és hogy missed ab. történt. Ennyi hetesen lehet ilyen?
Nekem 13 mm-es petezsákom üres volt...5 napra rá 20..-es petezsák szikhólyaggal. Engem nem rémisztgetett a doki, bár magamtól is tudom, hogy baj lehet, nagyon a határon mozgok. 6+3 körül lehetek. Egyáltalán nem mondta, hogy adjuk fel, vagy készüljünk a rosszra.
De nekem mondjuk 5 nap után a petezsák megfelelőn nőtt és lett is benne szikhólyag, nyilván ezért lehet remény.
Nálad embriócsomó is volt. Mennyi idő alatt mennyit nőtt a petezsákod? Szabályos? Legkésőbb 8. Hétig kell legyen szívhang. Addig lehet várni.
Illetve a petezsák naponta 1mm-t nő az embrió viszont többet. Még egy uh-ra menj el egy hét eltéréssel. Ha ez embriócsomóból pár nap alatt nem lesz embrió pulzálással, akkor sajnos valóban vége. Azt mondják 6mm-es embriónak kell lennie szívhangnak, ha nincs akkor nem életképes. Szóval addig érdemes uh-t nézetni.
Kicsit össze vissza írtad le a sztoryt, de nagyon szorítok, hogy rendben legyél. 2 uh közt fontos a megfelelő fejlődés, de egy plusz uh sosem árt a lezárás előtt. Vannak még csodák. Jelenleg én is arra várok, mégha nem is mondták a dokik, hogy vége.
Kitartás!
1 válaszoló*
Hát mikor először voltam akkor 14mm volt a petezsák az embrió meg 2mm két hét múlva rá ugyanúgy 14mm 2,4mm embrió... Azt mondta a doki hogy jó helyen van és minden rendben 2 hét múlva meg hogy elhalt a magzat:(( Kívánom hogy minden rendben legyen veled!
2 válaszoló*
Őszintén nem tudom honnan jött az 5 hét... mondtam mikor volt utoljára menzeszem és számolgatott aztán mondta hogy kb mennyi.
Te honnan számolod a mostani 5,5 hetet? Az utolsó vérzés első napjától?
3 hetesen (de még 4 hetesen sem) nem látszik petezsák, főleg nem embrió...
Ha már volt, akkor valószínűleg te számoltad rosszul, és ha tényleg ennyit nőtt csak, akkor sajnos lehetséges, hogy igaza lesz a dokinak :(
"Hát mikor először voltam akkor 14mm volt a petezsák az embrió meg 2mm két hét múlva rá ugyanúgy 14mm 2,4mm embrió..."
Sajnálom, de ezek alapján a terhességed nem fejlődik.
És mikor volt az utolsó menzeszed?
Bár ha tényleg eltelt 2 hét a két uh között, akkor ez valóban missed ab. Ha műszeres befejezés lesz, azelőtt közvetlenül úgyis néznek még egy uh-ot.
"gondolkozni kezdtem a menzeszm utolsó napjától még csak 5 hét és 5 napos voltam akkor."
A terhességet az utolsó menstruáció ELSŐ napjától számoljuk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!