Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Pár napja voltam nőgyógyásznál...

Pár napja voltam nőgyógyásznál 5 hét és 5 naposan és akkor azt mondta a doki hogy a magzat nem fejlődött semmit két hét alatt és hogy missed ab. történt. Ennyi hetesen lehet ilyen?

Figyelt kérdés
Mikor először voltam nála akkor valami 3 hetes lehettem és ő azt mondta hogy kb 5 vagyok így most mikor mentem azt mondtam hogy 7 hetes körül lehetek de miután közölte ezt a szörnyű hírt itthon mikor újra gondolkozni kezdtem a menzeszm utolsó napjától még csak 5 hét és 5 napos voltam akkor. A petezsákom 14mm az embrió csomó pedig 2,4mm. A hír után másnapra megszűntek a tünetek és elmentem a klinikára ahol azt mondták hogy a műtétig még várjak 1 hetet mert a tankönyv szerint csak 6 héttől kezd el verni a pici szíve. De annyira meg vagyok ijedve és már a tüneteket sem érzem amit eddig és néha egy egy csepp barna folyásom is van a héten 3.ra fogok ultrahangra menni különböző orvosokhoz. Nővérem azt mondta hogy van sok ismerőse akinek a baba szíve a 8. Héttől kezdett verni vagy akkor lehetett már érzékelni és volt aki csak 3 honaposan vagy 11 hetesen vette észre hogy terhes sőt noveremnek a terhessege alatt 3 hónapos koráig megjött rendesen. Valaki járt hasonlóképpen? Vagy ilyenkor mire kell gondolnom? Nagyon ki vagyok készülve:(((
aug. 15. 05:41
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
91%

Nekem 13 mm-es petezsákom üres volt...5 napra rá 20..-es petezsák szikhólyaggal. Engem nem rémisztgetett a doki, bár magamtól is tudom, hogy baj lehet, nagyon a határon mozgok. 6+3 körül lehetek. Egyáltalán nem mondta, hogy adjuk fel, vagy készüljünk a rosszra.

De nekem mondjuk 5 nap után a petezsák megfelelőn nőtt és lett is benne szikhólyag, nyilván ezért lehet remény.

Nálad embriócsomó is volt. Mennyi idő alatt mennyit nőtt a petezsákod? Szabályos? Legkésőbb 8. Hétig kell legyen szívhang. Addig lehet várni.

Illetve a petezsák naponta 1mm-t nő az embrió viszont többet. Még egy uh-ra menj el egy hét eltéréssel. Ha ez embriócsomóból pár nap alatt nem lesz embrió pulzálással, akkor sajnos valóban vége. Azt mondják 6mm-es embriónak kell lennie szívhangnak, ha nincs akkor nem életképes. Szóval addig érdemes uh-t nézetni.

Kicsit össze vissza írtad le a sztoryt, de nagyon szorítok, hogy rendben legyél. 2 uh közt fontos a megfelelő fejlődés, de egy plusz uh sosem árt a lezárás előtt. Vannak még csodák. Jelenleg én is arra várok, mégha nem is mondták a dokik, hogy vége.

Kitartás!

aug. 15. 05:59
 2/13 anonim ***** válasza:
95%
Ha menstruáció szerint 5 hetes vagy, akkor honnan vette az orvos a hetet? Két hete pedig még épphogy túl voltál az ovuláción, az orvos meg 5 hetes terhességről beszélt? Mi szerepel a papírokon utolsó menstruációnak?
aug. 15. 06:11
 3/13 anonim ***** válasza:
95%
Legkozelebb boven eleg ha 7-8 hetesen mesz dokihoz. Akkor mar lat legalab valami ertelmezhetot.
aug. 15. 06:22
 4/13 A kérdező kommentje:

1 válaszoló*

Hát mikor először voltam akkor 14mm volt a petezsák az embrió meg 2mm két hét múlva rá ugyanúgy 14mm 2,4mm embrió... Azt mondta a doki hogy jó helyen van és minden rendben 2 hét múlva meg hogy elhalt a magzat:(( Kívánom hogy minden rendben legyen veled!

aug. 15. 06:53
 5/13 A kérdező kommentje:

2 válaszoló*

Őszintén nem tudom honnan jött az 5 hét... mondtam mikor volt utoljára menzeszem és számolgatott aztán mondta hogy kb mennyi.

aug. 15. 06:55
 6/13 anonim ***** válasza:
95%

Te honnan számolod a mostani 5,5 hetet? Az utolsó vérzés első napjától?

3 hetesen (de még 4 hetesen sem) nem látszik petezsák, főleg nem embrió...

Ha már volt, akkor valószínűleg te számoltad rosszul, és ha tényleg ennyit nőtt csak, akkor sajnos lehetséges, hogy igaza lesz a dokinak :(

aug. 15. 07:05
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

"Hát mikor először voltam akkor 14mm volt a petezsák az embrió meg 2mm két hét múlva rá ugyanúgy 14mm 2,4mm embrió..."

Sajnálom, de ezek alapján a terhességed nem fejlődik.

aug. 15. 07:29
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos, ha 1 hét alatt nem nőtt, akkor ez valóban sikertelen terhesség. Sajnálom. :(
aug. 15. 07:31
 9/13 anonim ***** válasza:
92%

És mikor volt az utolsó menzeszed?

Bár ha tényleg eltelt 2 hét a két uh között, akkor ez valóban missed ab. Ha műszeres befejezés lesz, azelőtt közvetlenül úgyis néznek még egy uh-ot.

aug. 15. 07:35
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

"gondolkozni kezdtem a menzeszm utolsó napjától még csak 5 hét és 5 napos voltam akkor."

A terhességet az utolsó menstruáció ELSŐ napjától számoljuk...

aug. 15. 07:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!