Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az elsősorban cuki, szeretette...

1112 kérdése:

Az elsősorban cuki, szeretetteljes, vagy vicces, amikor pl lefeküdtél aludni, és érzed, hogy megmozdul a hasadban a gyerek?

Figyelt kérdés
Az elsősorban cuki, szeretetteljes, vagy vicces, amikor pl lefeküdtél aludni, és érzed, hogy megmozdul a hasadban a gyerek? vagy pl kissé kellemetlen is lehet időnként, hogy "ehh, fáradt vagyok.", (miközben cuki) és néha ez az érzés ("ehh, fáradt vagyok.") kerül előtérbe? Vagy ez sok körülménytől függ, vagy ez mindig más? Kinek melyik érzés lehetett a többségében jellemző? [ leginkább előtérben.] Melyik megélés?

2024. aug. 11. 00:07
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
82%
Nekem nagyon bizarr volt.. amikor kicsit mozgott nem, de nagyon vékony kismama voltam, és úgy mozgott néha, olyan látványosan, hogy ijesztő volt, hogy kiszakadok. Egy striám sem volt, mégis úgy éreztem, hogy nagyon vékony az a fal és bizarr formákat vett fel a hasam. Kicsit morbid módon vicces volt, ha nagyon erőltetem, ritkán cuki(a kis hegyes a lába volt), megnyugtató, hogy de inkább olyan nemkívánatos és jobb lenne, ha nem csinálná. Néha fájt is.. bizarr na.
2024. aug. 11. 14:48
 22/29 anonim ***** válasza:
100%
19# nekem sem látszott más ok az indításra, csak hogy túlléptem a 40 hetet. 40+5-ön indítottak, nem indult be a buli, csak tágulás nélkül fajasok az oxi után másnap reggel, szóval ezért csaszaroztak meg, de mint kiderült utólag, többször a lábán volt a zsinór, kakis volt a magzatvíz, teraranytalansag volt, stb. De ezek a dolgok uh-n még nem látszottak (vagy nem mondták), az eredmények korábban mindig tökéletesek voltak. Mindegy, tényleg nem riogatni akarlak, ezt csak azért írtam le, mert sok minden szülés után derül ki amúgy+nem minden baba indul meg magától, terminustullepes után sem, hiába problémamentes a terhesség. De én neked a legjobbakat kívánom, hogy magától induljon be, szép szulesed, és boldog babazasod legyen :))
2024. aug. 11. 17:12
 23/29 A kérdező kommentje:

Elképzeltem, ahogy áznak a babok. :) Csak vicceltem. :) (BABÁzás:))

Köszönöm az eddigi válaszokat, a nyomozós kérdést azt nemegészen értettem, még életemben nem írtam ki nyomozós kérdést, de most már majd fogok. :) De akkor nem ide, hanem a humor-kategóriába találok ki valamit. :)

|Mentek a zöldek, akinek még van kedve, írjon; és természetesen én is boldog babázást kívánok mindenkinek. :)

2024. aug. 11. 17:41
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

#22! Persze, én ezt értem, van, ami nem látszik, de akkor ennyi erővel mindenkit indíthatnának már 37 hetesen, hisz mire várjunk? Érett már, nem számít koraszülöttnek, azt meg ki tudja, van-e valami, ami miatt nem tudna beindulni 🤷🏼‍♀️

Én már azzal is kiegyeznék, ha a kiírtat megvárnánk, csak nem léphetném túl a terminust, de így meg se adjàk az esélyt, hogy magától elinduljon, mert lássuk be, szoktak elindulni, de nem az a jellemző, hogy 38-39hetesen indulnak, inkább csak pár nappal korábban/később a kiírtnál.

Holnap meglátjuk, hogy állunk.

2024. aug. 11. 19:36
 25/29 anonim ***** válasza:
100%
24# ha jól emlékszem, olvastam a kérdésed, és azt írtad, GDM-es vagy. Nem azzal indokolják, hogy valamiért a GDM miatt ez a protokoll? Nem akarok beleokoskodni, mert nem vagyok orvos, így kicsit sem értek ehhez, de lehet, emiatt nagyobb a kockázat 39. Héttől, mert amúgy a legtöbb helyen 40. Betöltött héttől a protokoll indítani
2024. aug. 11. 19:54
 26/29 anonim ***** válasza:
100%

#25! Igen, én voltam és GDM-mel indokolják, de maga a GDM nem ok. Ha logikusan belegondolsz, GDM jó pár hete van. Mit okozhat ebben a pár napban, amit eddig nem? Én megkérdeztem a diabetológus, ő azt mondta, semmit. Inzulinosoknál nem javasolt várni, de a terminust ott is meg lehet, csak tovább nem. Az okozhat gondot, 30, 35 vagy 40hetesen is, ha a vércukor rendszeresen határérték fölé megy. Ha viszont jól kontrollált, tartományon belül van tartva, pont olyan, mintha nem lenne GDM-ed, hisz az értékek megegyeznek, attól függetlenül, hogy te ezt diétával éred el, akinek meg nincs, az anélkül. Nekem minden értékem tökéletes.

Hasonló példa: Dohányos kismamáknál várhatóan hamarabb elöregszik a méhlepény. Te hallottál már olyat, hogy nálunk az a protokoll, hogy dohányos kismamákat 38hetesen indítunk? Mert én még soha. HA elöregedett a méhlepény és már nem képes ellátni a gyereket, az lehet ok az indításra. Valószínűleg köztük több lehet a dohányos, de az indítás oka az elöregedett méhlepény, nem a dohányzás.

2024. aug. 11. 22:07
 27/29 anonim ***** válasza:
82%
Eleinte kellemes, kedves érzés, hogy "kézzelfogható" volt már a jelenléte, de bizony a vége felé kifejezetten fájdalmas volt. A kisfiam nagyon aktív legényke volt a hasamban (most is az), és az utolsó 2 hónapban már nagyon nem esett jól, amikor nekiállt gimnasztikázni odabent, mindegy, hogy napközben vagy este csinálta.
2024. aug. 12. 00:48
 28/29 anonim ***** válasza:
69%
A 67%os miert pontozza le azokat, akik oszinten leirtak, hogy nekik nem volt kellemes erzes? Attol meg hasznos a valasz, nem? Vagy mar nekunk nem tetszo valaszokat is lepontozunk?..
2024. aug. 12. 05:45
 29/29 anonim ***** válasza:
100%
28 hetes vagyok, most még nem érzem, hogy kellemetlen lenne, pedig egész nap és este is mocorog. Én nagyon imádom. Első baba, nem tervezett (ezt úgy értem, hogy későbbre terveztük), szóval nekem nagyon sokat segít annak a megértésében, hogy tulajdonképpen mi is történik most a testemmel. Ameddig nem mozgott csak annyit láttam, hogy nő a hasam és persze tudtam, hogy terhes vagyok és azért. Mióta érzem a mozgást, sokkal közelebb érzem magamhoz ŐT is és a terhességet is. Szinte már furcsa lesz, hogyha ki kell majd jönnie. Persze azt várom a legjobban, hogy itt legyen velünk, de most olyan jó, hogy "biztonságban" van ott bent, növöget és érzékelem minden kis mozdulatát!:) Amúgy melső fali lepényem van nekem is. Ettől függetlenül nem tudom mennyire fognak felerősödni, fájni a mozgások a 30. hét után. Számomra nagyon szeretetteljes és nem kellemetlen. Cuki és vicces is lehet, de az inkább a páromnak, mert ő csak hullámokat lát belőle.
2024. aug. 16. 23:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!