Szeretnék mégegy kisbabát, de szerintetek korai még?
Most töltötte be a kislányom az 1 éves kort.
Szeretnénk még egyet, de nem tudom hogy korai még egy e vagy sem.
Házat akarunk majd venni, meg gyűjtjük a pénzt a jövőnkre, hogy jobb életünk legyen.
Mert a mostani házunk már nem lenne elég ha nagyobb családot szeretnénk.
13 hónapos volt a kisfiam amikor megfogant a második baba. De ezt mi éreztük, láttuk, hogy így szeretnénk.
A ti életetekbe nem látunk bele. Beszéljétek meg, hogy mit láttok előnynek, hátránynak, s aszerint döntsetek.
Kisfiam 9 hónapos volt mikor úgy éreztük jöhet a következő. Egyből megfogant így 18 hónap lesz köztük. Mindenki mondja, hogy nehéz a kis korkülönbség, pláne ha ennyire kicsi. De a kicsinek és a nagynak is meg van az előnye meg a hátránya. Lépj be a kis korkülönbséges tesós csoportba facen, ott több véleményt olvashatsz.
Ha úgy érzed még egy baba nem férne el a házban, ahol laktok akkor kalkulálj azzal, hogy akár egyből megfoganhat és mégis oda kell majd vinni a picit mert még nem tudtatok nagyobb lakást keresni. Ha mindenképpen nagyobba szeretnétek vinni, akkor lehet jobb még várni. A gyed nem egy nagy összeg, mellette csak keveset vagy egyáltalán nem lehet spórolni, főleg ha a nagyot nem veszik fel bölcsibe mert a picivel otthon vagy.
Mérlegeljétek, hogy mi lenne jobb.
Én nem vállalnám. Nálunk mondjuk 4 év 9 hónap van a 2 gyerek között, és néha még ezt is kevésnek érzem, pedig a kislányom sok szempontból könnyebb természet, mint anno a kisfiam volt. Illetve a kisfiam is, így már 5,5 évesen nagyon nagyon okos, sok mindent megért, és féltékenység sem igazán van. Ennek ellenére még így is nagyon nehéz, és hulla vagyok a napok végére.
De mi ilyen tipusuak vagyunk, ha ugy erzed, neked menne és te erre születtél, akkor hajrá💞
Viszont remélem azt tudod, hogy 2 gyerekkel az élet azért nem igazán a spórolásról szól.
Én idegileg, meg fizikailag nem bírnám nagyrészt és bár viszonylag jól állunk anyagilag, megérezni a 2.gyereket és az biztos hogy az első évek négyesben nem a spórolásról szólnak.
Én jelenleg biztos nem vállalnám. Van egy nagyon rossz alvó 20 hónaposom, és már várom a pillanatot amikor végre aludni fog/fogunk, nem hogy az egészet előről kezdjem egy újszülöttel.
Illetve a lakás nekünk is kicsi lenne 2 gyerekhez.
Én mondjuk várnék, hogy meg legyen a nagyobb ház. De az is kérdés mikor lenne lehetőségetek megvenni, és mekkor korkülönbséget szeretnétek a gyerekek között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!