Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szeretnék mégegy kisbabát, de...

Szeretnék mégegy kisbabát, de szerintetek korai még?

Figyelt kérdés

Most töltötte be a kislányom az 1 éves kort.

Szeretnénk még egyet, de nem tudom hogy korai még egy e vagy sem.

Házat akarunk majd venni, meg gyűjtjük a pénzt a jövőnkre, hogy jobb életünk legyen.

Mert a mostani házunk már nem lenne elég ha nagyobb családot szeretnénk.

aug. 5. 18:23
 1/9 anonim ***** válasza:
77%
Ezt miért nem tudjátok Ti eldönteni? Nem mi éljük az életeteket, nem tudhatjuk pontosan, milyenek a napjaitok.
aug. 5. 18:32
 2/9 anonim ***** válasza:
87%

13 hónapos volt a kisfiam amikor megfogant a második baba. De ezt mi éreztük, láttuk, hogy így szeretnénk.

A ti életetekbe nem látunk bele. Beszéljétek meg, hogy mit láttok előnynek, hátránynak, s aszerint döntsetek.

aug. 5. 18:34
 3/9 anonim ***** válasza:
89%
Én nem vállaltam.De én én vagyok, nekem elég volt egy rosszul alvó egyéves nem hiányzott mellé egy újszülött:)
aug. 5. 18:50
 4/9 anonim ***** válasza:
63%

Kisfiam 9 hónapos volt mikor úgy éreztük jöhet a következő. Egyből megfogant így 18 hónap lesz köztük. Mindenki mondja, hogy nehéz a kis korkülönbség, pláne ha ennyire kicsi. De a kicsinek és a nagynak is meg van az előnye meg a hátránya. Lépj be a kis korkülönbséges tesós csoportba facen, ott több véleményt olvashatsz.

Ha úgy érzed még egy baba nem férne el a házban, ahol laktok akkor kalkulálj azzal, hogy akár egyből megfoganhat és mégis oda kell majd vinni a picit mert még nem tudtatok nagyobb lakást keresni. Ha mindenképpen nagyobba szeretnétek vinni, akkor lehet jobb még várni. A gyed nem egy nagy összeg, mellette csak keveset vagy egyáltalán nem lehet spórolni, főleg ha a nagyot nem veszik fel bölcsibe mert a picivel otthon vagy.

Mérlegeljétek, hogy mi lenne jobb.

aug. 5. 19:34
 5/9 anonim ***** válasza:
87%
14 hónapos volt a lányunk, amikor összejött a fiunk. Én inkább vártam volna még legalább egy évet, de így jött ki.
aug. 5. 20:45
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem pedig 11 hónap van a kettő gyerek között, és hát nehéznek nehéz, de mindent meg lehet oldani. Most már elvannak jobban (1 és 2 évesek) az első év nagyon nehéz volt. Én nem csinálnám másképp.
aug. 5. 20:51
 7/9 anonim ***** válasza:
80%

Én nem vállalnám. Nálunk mondjuk 4 év 9 hónap van a 2 gyerek között, és néha még ezt is kevésnek érzem, pedig a kislányom sok szempontból könnyebb természet, mint anno a kisfiam volt. Illetve a kisfiam is, így már 5,5 évesen nagyon nagyon okos, sok mindent megért, és féltékenység sem igazán van. Ennek ellenére még így is nagyon nehéz, és hulla vagyok a napok végére.

De mi ilyen tipusuak vagyunk, ha ugy erzed, neked menne és te erre születtél, akkor hajrá💞

Viszont remélem azt tudod, hogy 2 gyerekkel az élet azért nem igazán a spórolásról szól.

Én idegileg, meg fizikailag nem bírnám nagyrészt és bár viszonylag jól állunk anyagilag, megérezni a 2.gyereket és az biztos hogy az első évek négyesben nem a spórolásról szólnak.

aug. 5. 21:07
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Én jelenleg biztos nem vállalnám. Van egy nagyon rossz alvó 20 hónaposom, és már várom a pillanatot amikor végre aludni fog/fogunk, nem hogy az egészet előről kezdjem egy újszülöttel.

Illetve a lakás nekünk is kicsi lenne 2 gyerekhez.

Én mondjuk várnék, hogy meg legyen a nagyobb ház. De az is kérdés mikor lenne lehetőségetek megvenni, és mekkor korkülönbséget szeretnétek a gyerekek között.

aug. 5. 21:42
 9/9 anonim ***** válasza:
3 éves múlott a lányom nyár elején. Decemberben döntöttünk úgy, hogy jöhet a tesó, mert max 3,5 évet szerettem volna közéjük. Na igen, össze is jött, februárban terhes lettem. Azonban áprilisban 10 hetesen megállt a fejlődésben. Missed ab. lett. Ezzel nem számoltam, így a korkülönbség már minimum 4 évre nőtt és ki tudja mikor sikerül és marad velünk ténylegesen. Én emiatt nem várnék, ha újra küzdhetném, ennyi sokat, mert félek így már sosem fognak igazán együtt tudni játszani, össze nőni.
aug. 6. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!