Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Normális ha nem érzem a...

Normális ha nem érzem a babát? Lehet baj van?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 18 hetes terhes vagyok de eddig még nem éreztem mozogni a babát és nem is látszik rajtam a terhesség, mindenkitől azt hallgatom hogy már éreznem kéne és hogy lehet nem fejlődik úgy ahogyan kell, ezért nem is látni rajtam. Kb két hete mensi szerű görcsöt éreztem a hasam aljába és be is keményedett, illetve ezzel együtt nyilaló fájdalom a csípőm oldalába. Lehet valami baj történt és azért nem is mozdul meg? Egy hét múlva megyek orvoshoz de nem hagy nyugodni a gondolat, hogy lehet valami baj van. Volt másnak is ilyen? Normális ha még nem érzem és nem is látszik semmi?
júl. 22. 15:13
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
77%

20.hétig nem kell érezni. Onnantól gáz, ha nem érzed.

Mind a 2 terhességem 20.hét után kezdett el látszani

júl. 22. 15:15
 2/25 anonim ***** válasza:
79%
Ugyanúgy voltam, mint az 1-es, nyugodj meg!
júl. 22. 15:29
 3/25 anonim ***** válasza:
100%

22 hetes vagyok és csak 1-2 hete kezd meglátszani és nem régóta érzem.

Múltkor pont mentünk a 20. heti genetikaira de én napok óta nem éreztem semmit. Ott meg nézem az uh-n csak úgy ugrál, én meg nem érzem.

Nagy szemetek ezek az ismerősök akik ilyeneket mondanak, hogy miért nem érzed, lehet nem fejlődik.

Ne is beszélgess ilyenekkel.

júl. 22. 15:41
 4/25 anonim ***** válasza:
100%

Első terhességnél főleg nem kell még érezni, bár nem írtad, hogy első baba lesz-e.

Én a harmadikkal vagyok éppen 18 hetes és egy hete érzem a pici kis mozgásokat de csak ritkán.

15 hetesen vettem szívhangfigyelőt, 10 mp alatt meghallgatom és megnyugszom mindig(vetélés miatt vettem, sajnos két babát elvesztettem)

Szerintem minden rendben van, egy-két hét éa biztos érezni fogod

júl. 22. 15:55
 5/25 anonim ***** válasza:
100%

18 hét az alsó határ, amikor már a mozgást lehet érezni. Előtte esetleg "buborékolást", de azt is kevesen.

Hogy mennyire látszik, alkati kérdés ill. mennyi felesleggel indultál.

júl. 22. 16:09
 6/25 anonim ***** válasza:
100%
19 hetesen kezdtem érezni.
júl. 22. 16:16
 7/25 anonim ***** válasza:
100%
Valahol 18 körül kezdtem érezni, de még akkor sem rúgást, inkább csak apró remegést.
júl. 22. 16:29
 8/25 anonim ***** válasza:

Én a 2. babámat nem is éreztem 20 hetes korig pedig tudtam mire kell figyelni, de mellső fali volt a lepény, ez is számít.

Látszani meg.. 24 hetesen a cukorterhelésre a sok pocakos kismama mellett úgy néztem ki, mint aki jól bekajált, nagyon kicsi volt még a hasam, 18 hetesen végképp nem látszott semmi.

júl. 22. 16:42
 9/25 anonim ***** válasza:

Először is nyugodj meg, a stressz ártalmas.

Másodjára.. ahogy már a többiek is írták nem feltétlen kell még érezned.

Én is kb. 19-20 hetes voltam, mikor először éreztem, és fixen tudtam is, hogy ez tényleg a baba.

Mikor szülni mentem megkérdezték, hogy mit szeretnék? Mondtam, hogy elfolyt a magzatvíz, szóval szülni jöttem.. Elnézést kértek mert félidősnek néztek :D (Korábban jött 3-4 héttel, de ígyis majdnem 3kg volt) Ez csak genetika.

Volt aki nekem is beszólogatott, hogy olyan kicsi a hasam biztos beteg a gyerekem stb. De letojtam magasról.

Már 1,5 éves makk egészséges kisfiam.

júl. 22. 16:57
 10/25 anonim ***** válasza:

24. hettol elvaras az, hogy naponta legalabb egyszer erezd.

En alapbol csak a 22. heten ereztem eloszor, mellsofali lepeny es elso terhesseg volt, nem riogattak egyaltalan hogy ez problema lenne :D

Nem is volt, azota megszuletett.

júl. 22. 17:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!