Normális ha nem érzem a babát? Lehet baj van?
20.hétig nem kell érezni. Onnantól gáz, ha nem érzed.
Mind a 2 terhességem 20.hét után kezdett el látszani
22 hetes vagyok és csak 1-2 hete kezd meglátszani és nem régóta érzem.
Múltkor pont mentünk a 20. heti genetikaira de én napok óta nem éreztem semmit. Ott meg nézem az uh-n csak úgy ugrál, én meg nem érzem.
Nagy szemetek ezek az ismerősök akik ilyeneket mondanak, hogy miért nem érzed, lehet nem fejlődik.
Ne is beszélgess ilyenekkel.
Első terhességnél főleg nem kell még érezni, bár nem írtad, hogy első baba lesz-e.
Én a harmadikkal vagyok éppen 18 hetes és egy hete érzem a pici kis mozgásokat de csak ritkán.
15 hetesen vettem szívhangfigyelőt, 10 mp alatt meghallgatom és megnyugszom mindig(vetélés miatt vettem, sajnos két babát elvesztettem)
Szerintem minden rendben van, egy-két hét éa biztos érezni fogod
18 hét az alsó határ, amikor már a mozgást lehet érezni. Előtte esetleg "buborékolást", de azt is kevesen.
Hogy mennyire látszik, alkati kérdés ill. mennyi felesleggel indultál.
Én a 2. babámat nem is éreztem 20 hetes korig pedig tudtam mire kell figyelni, de mellső fali volt a lepény, ez is számít.
Látszani meg.. 24 hetesen a cukorterhelésre a sok pocakos kismama mellett úgy néztem ki, mint aki jól bekajált, nagyon kicsi volt még a hasam, 18 hetesen végképp nem látszott semmi.
Először is nyugodj meg, a stressz ártalmas.
Másodjára.. ahogy már a többiek is írták nem feltétlen kell még érezned.
Én is kb. 19-20 hetes voltam, mikor először éreztem, és fixen tudtam is, hogy ez tényleg a baba.
Mikor szülni mentem megkérdezték, hogy mit szeretnék? Mondtam, hogy elfolyt a magzatvíz, szóval szülni jöttem.. Elnézést kértek mert félidősnek néztek :D (Korábban jött 3-4 héttel, de ígyis majdnem 3kg volt) Ez csak genetika.
Volt aki nekem is beszólogatott, hogy olyan kicsi a hasam biztos beteg a gyerekem stb. De letojtam magasról.
Már 1,5 éves makk egészséges kisfiam.
24. hettol elvaras az, hogy naponta legalabb egyszer erezd.
En alapbol csak a 22. heten ereztem eloszor, mellsofali lepeny es elso terhesseg volt, nem riogattak egyaltalan hogy ez problema lenne :D
Nem is volt, azota megszuletett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!