Akik nagyobb túlsúllyal kezdték a terhességet, mennyire tudták elviselni azt hogy a mérleg időről időre picit többet mutat?
IR-es és Hashimotos vagyok, mégsem gurulok.
Te is beismered, hogy faltál. A megoldás egyszerű, kőkemény kalóriaszámlálás. I
Első terhességem előtt elég volt a diéta és a mozgás. 67tel kezdtem 81el fejeztem be és 72re sikerült visszafogyni az első pár hétben, aztán megindult a hízás és majdnem visszahíztam 80ra. Hiába diétáztam és mozogtam nem segített. Hozzáteszem a mozgás hiányos volt mert nem tudtam heti 4x egy gyerek mellett. Végül 77re sikerült csak lefogynom, ahol a doki írt fel 500as mercformint és már a 3. Szem után elmúlt a tipik IR-es farkaséhségem. Egy megváltás volt komolyan. Aztán rá 1 hétre pozitívat teszteltem. 10. Héten vagyok és sokszor eszem keveset, szedem tovább a gyógyszert a 13. Hétig (10 hetes vagyok) és most 75-75.5 vagyok. Előre félek mi lesz később majd.
Nekem a második trimeszter végén jött fel sok. Remélem most nem fog. 80 fölé nem szeretnék menni.
Terhessegben tilos a koplalas, az sem jo, ha ehes vagy. Az azt jelenti, hogy nem viszel be eleg tapanyagot. Feherjere erdemes rarepulni. Pco,ir mellett is keves a 150 ch, ha csak a cukrod/inzulinod nem lett merve, es koteleztek ra. A 14. Hetes terhessegre a melled is nehezebb, mehed is, meglepeny, magzatviz, magzat etc ,ezek osszeadodnak az elejetol kezdve. El kell fogadnod h esszeru kereteken belul hizni fogsz, ha sanyargatod magad a babanak nagyobb kart teszel. Muszaj beloni egy arany kizeputat. Hidd el, en is igy kezdtem. Amikor kiderult, h pozitiv a tesztem, nem mertem enni. 23. Heten most +5 kilo vagyok, terhesseg elott fogytam 18 kilot es en is elkezdtem parazni h oda a munkam. Ir, pco szinten. Endokrinologusom mondta, h ez meg oke, setaljak. Cukrom naponta 3* nezem, az jo ( ezt javaslom neked is)
Bocsi ha kusza volt, telorol potyogtem rohanva. De remelem a lenyeg atment.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!