A nyári hőség megterheli a kismamákat?
Azt olvastam, hogy nyitott ablaknál aludni, 18 fok alatti szobában aludni életveszélyes lehet.
Volt a TLC-n egy dokumentumfilm. Egy 25 éves, 5 hónapos terhes kismama így halt meg 1992-ben. Azóta nem hagyom a barátnőmet nyáron 11 és 17 óra közt kint lenni
Megterheli persze...
De annak a szerencsétlen kismamának valószínűleg más baja is volt. Ha ennyitől meghalnánk földalatti bunkerbe kéne végig vinni a terheséget.
Most akkor a hőség vagy a 18 alatti az életveszélyes? Vagy a nyitott ablak?
Amúgy a hőség mindenkire veszélyes lehet, kismamák rosszabbul is viselik, pláne már nagy pocakkal, plusz súllyal, könnyebben bevizesedik melegben stb meg a vérnyomást is "bekavarhatja" a nagy meleg. De azért ennyire nem vészes, nem halnak halomra a kismamák sem 18fok alatt, sem hőségben. Ott valószínűleg valami más gond is volt, amiről esetleg nem is tudtak. Akár egy rejtett szívbetegség (nekem csak terhelésre jön ki a ritmuszavarom, ha szépen lefekszek ekg-re, nyugalomban akkor tökéletes. De ahogy elkezdik a terhelést kimutatja. A harmadik trimeszterben sajnos maga a terhesség is "terhelés" volt, sokkal jobban figyeltek emiatt engem meg a babát is) vagy trombózisa volt ami bajt csinált, akármi lehetett.
Kicsit zagyva lett a kérdésed, nem is teljesen értem. Arra akarsz kilyukadni, hogyha hidegben veszélyes, akkor bizonyára melegben is?
Szerintem pontosan érzi a párod, hogy mit bír, nem kell csőszködni felette. 31 hetes vagyok és nem is esett jól az elmúlt 1,5 hétben kimenni a déli/kora délutáni órákban, nem érzem jól magam árnyékban ülve sem, éjjel pedig nyitott ablak alatt is csak vergődtem kb. A tegnapi, mai időjárás komolyan felüdülés, pedig alapvetően imádom a nyarat. Érzem, hogy terheli a szervezetemet a plusz súly és mégiscsak sokkal többet dolgozik a szívem/szervezetem, hogy pumpálja a többlet vért. Reggelre bevizesednek a lábaim. Az előző terhességemnél tavasszal voltam "ekkora", akkor azért kevésbé éreztem megterhelőnek, de a klíma világában így is ki lehet bírni. :) Szóval szerintem a "nem hagyom kint lenni" enyhén gáz kategória. Ha jól esik neki, akkor miért ne lehetne kint? Vigyázzon magára, legyen nála mindig víz, igyon sokat, ne égjen le és pihenjen, ha úgy érzi pihennie kell. Ennyi. Nyilván ne most menjen magashegyi túrázni 11-kor indulva, de azért normálisan ki lehet menni.
Egy egészséges, nem terhes embert is megterhel az a hőség ami pl múlt héten volt, sőt a 16 hónapos gyerekemet is megterhelte, meg a férjemet is, meg a kutyánkat is, és igen, engem is. Pedig még csak a 16. hétben vagyok.
De én alapból utálom a meleget, a nyarat, már május végén elkezdem visszaszámlálni a napokat októberig :D
De ettől függetlenül kimegyek az utcára, meg kirándulni és strandolni és este nyitott ablaknál alszunk, eddig még mind élünk.
Szóval ha lehet, ne korlátozd a barátnőd, feltételezem, hogy nem értelmifogyatékos akit felügyelni kell. Tud vigyázni magára meg a leendő babára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!