Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 16 hetes terhes vagyok. Igaz...

16 hetes terhes vagyok. Igaz az, hogy terhesen nem szabad cica közelébe lenni, mert valami fertőzést lehet kapni? Most ezért zárjam ki a 13 éve velem élő cicámat?

Figyelt kérdés
2010. okt. 30. 20:55
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem kell kizárni!!Valószínűleg a toxoplazmád már pozitív így már átestél a fertőzésen!!De viszont az almot ne te takarítsd hanem a párod!! :)
2010. okt. 30. 21:01
 2/10 anonim ***** válasza:
toxoplasmosis. Ne te csréld ki macskaalmot. Sűrűbb kézmosás. nem kell kizárni.
2010. okt. 30. 21:02
 3/10 anonim ***** válasza:

A macskától elkaphatsz egy fertözést (toxoplazmózis), ami a gyerek fejlödését károsithatja. De ha már régebben átestél ezen a fertözésen - amik a legtöbbször felnöttnél tünetmentes - akkor megfelelö ellenanyagon vannak a szervezetedben, ezért újabb fertözést nem kapsz. A babádnak nem lesz baja, ha MINDEN alkalommal, ha hozzáértsz a cicához, azonnal szappannal kezet mosol, a cica-wc-t ne te takaritsd, és lehetöleg ne aludj a cicával egy szobában.

Azt, hogy van-e benned ellenanyad, egy egyszerü teszttel meg lehet állapitani.

2010. okt. 30. 21:04
 4/10 anonim ***** válasza:
Szia!szólj a dokidnak és csináltatatni kell toxnplazma tesztet!ha pozitív gyógyszert adnak!testvéremnél így volt!Sok egészséget nektek!
2010. okt. 30. 21:05
 5/10 A kérdező kommentje:
A háziorvosnak vagy a nőgyógyásznak szóljak?
2010. okt. 30. 21:17
 6/10 anonim ***** válasza:

A nőgyogyónak! Ha most mész afp-re, egy vérvétel alatt megoldják. Csak egy kicsit tovább kell várni az eredményre. :)

De a cicát nem kell kizárni, ahogy írták előttem is, cica után kézmosás, és az almot ne te ürítsd, takarítsd.

2010. okt. 30. 21:20
 7/10 anonim ***** válasza:
4-dik vagyok!igen a nőgyógyásznak szólj!
2010. okt. 30. 21:51
 8/10 anonim ***** válasza:
Az első laboreredményeid között kell lennie olyan sornak, hogy Toxo/Toxopl. IgG és IgM. Ha az IgG meg van jelölve, vagyis magas érték (referencián kívül esik), akkor már átestél és nem vagy veszélyben. Ha nem volt korábban ilyen fertőzésed, akkor legyél óvatos és ne te cseréld a cicaalmot, kicsit kevesebb közvetlen kontaktus a cicussal és nem lesz gond.
2010. okt. 31. 16:08
 9/10 TKI Ibolya ***** válasza:

Én a helyedben bizony kiraknám a macskát.Nekem azt mondta a nőgyógyászom semmi jóhoz nem vezet ha állat van a lakásban.

Két elhalt terhességem volt és én még a hörcsögöt is eltüntettem otthonról.Sógornőmnek nem sikerült még egy babát sem megtartani de hiába könyörgünk neki nem kell az a cica!Hiába nem te cseréled az almot ő nyalja a fenekét és a lábával is széthordhatja a lakásban a bacikat!

Nem akartalak megijeszteni de jobb óvatosnak lenni!

Boldog baba várást!

20hkm

2010. okt. 31. 17:54
 10/10 anonim ***** válasza:
Igaza van az utólsónak!én is imádtam a kutyámat mégis kiköltöztettük az udvarra!van meleg,bélelt ólja!hidd el nem lesz baja!a baba fontosabb!ha megszülök én utánna sem engedem be!de ismerek olyat,aki pici baba melett bennt tart kutyáj és macskát is!ezt nem értem,de nem is ítélem el!mindenki maga tudja mi jó a babájának!37h kismama
2010. okt. 31. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!