16 hetes terhes vagyok. Igaz az, hogy terhesen nem szabad cica közelébe lenni, mert valami fertőzést lehet kapni? Most ezért zárjam ki a 13 éve velem élő cicámat?
A macskától elkaphatsz egy fertözést (toxoplazmózis), ami a gyerek fejlödését károsithatja. De ha már régebben átestél ezen a fertözésen - amik a legtöbbször felnöttnél tünetmentes - akkor megfelelö ellenanyagon vannak a szervezetedben, ezért újabb fertözést nem kapsz. A babádnak nem lesz baja, ha MINDEN alkalommal, ha hozzáértsz a cicához, azonnal szappannal kezet mosol, a cica-wc-t ne te takaritsd, és lehetöleg ne aludj a cicával egy szobában.
Azt, hogy van-e benned ellenanyad, egy egyszerü teszttel meg lehet állapitani.
A nőgyogyónak! Ha most mész afp-re, egy vérvétel alatt megoldják. Csak egy kicsit tovább kell várni az eredményre. :)
De a cicát nem kell kizárni, ahogy írták előttem is, cica után kézmosás, és az almot ne te ürítsd, takarítsd.
Én a helyedben bizony kiraknám a macskát.Nekem azt mondta a nőgyógyászom semmi jóhoz nem vezet ha állat van a lakásban.
Két elhalt terhességem volt és én még a hörcsögöt is eltüntettem otthonról.Sógornőmnek nem sikerült még egy babát sem megtartani de hiába könyörgünk neki nem kell az a cica!Hiába nem te cseréled az almot ő nyalja a fenekét és a lábával is széthordhatja a lakásban a bacikat!
Nem akartalak megijeszteni de jobb óvatosnak lenni!
Boldog baba várást!
20hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!