Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Toxplazma! Szilveszterkor a...

Toxplazma! Szilveszterkor a b. nőméknél voltam wc- és ott volt a macskának az alma is. Nem nyúltam hozzá. Márciusban estem teherbe. Elkaphattam a toxoplazma fertőzést?

Figyelt kérdés
Havonta 1szer felmegyek a b.nőmhöz azóta is(családi ház)de nem simogatom a macskát,a wc közelébe se megyek.Elkaphatom így a toxoplazmát?
2011. máj. 18. 12:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Jessszzzzzus!nem kell ám így parázni!nekünk van macskánk ben a lakásban,annyi csak hog nem én takarítottam az almot míg terhes voltam.
2011. máj. 18. 12:41
 2/11 anonim ***** válasza:
HÙ de para mama leszel te. nem attól tuti nem.
2011. máj. 18. 12:45
 3/11 anonim ***** válasza:
Nem!
2011. máj. 18. 12:46
 4/11 anonim ***** válasza:
Kicsit túlspilázod az egészet. Nem lesz semmi bajod. Nem szabad úgy megélni a terhességet,mint valami betegséget!
2011. máj. 18. 12:46
 5/11 anonim ***** válasza:
mi a lakásban éltünk együtt a macskával végig a terhességem alatt, simogattam is, csak az almot nem én takarítottam, semmi bajom nem lett
2011. máj. 18. 13:07
 6/11 krisztivan ***** válasza:
Egy vérvételből kiderül hogy átestél-e már a fertőzésen.Ha igen,akkor a babád is védve van a továbbiakban,ha nem akkor oda kell figyelni de nem csak a macskára hanem a mosatlan zöldség,gyümölcsre is mert sejnos kevesen tudják de attól is lehet toxot kapni.Nálunk 2 cica élt.
2011. máj. 18. 13:15
 7/11 A kérdező kommentje:
Tudom h vérvételből kimutatható meg az is h átesteem e már rajta.De csak 4hét múlva tudok elmenni erre a vérvételre +1-2hét mire megjön az eredmény.Tudom h velem van a baj,mindíg aggódom minden betegség miatt,nem tehetek róla.Csak nem akarok 6hetet izgulni,h elkaphattam e így,féltem a babát.
2011. máj. 18. 13:24
 8/11 krisztivan ***** válasza:
13.15-ös vagyok.Ne izgulj mert ha el is kapnád(de szerintem így nem fogod)akkor is egy gyógyszer segitségével megvédhető a babád.
2011. máj. 18. 13:50
 9/11 A kérdező kommentje:
És ha elkaptam volna,mi az az idő ami még nem késő h elkezdjek gyógyszert szedni?Úgy értem h lehet h fertőzőtt vagyok de csak 1-1,5hónap múlva derül ki,akkor is még használna a gyógyszer?Vagy az már túl sok idő ahhoz h visszafordíthatatlan legyen a baba károsodása?
2011. máj. 18. 14:13
 10/11 anonim ***** válasza:
Ha szilveszterkor elkaptad, vagy máskor a terhesség előtt, az jó, mert nem kaphatod el újra, védett ezzel a babád. És azzal, hogy te átestél rajta terhességed előtt nem fertőzöd a gyereket, meg szerintem mást sem. De egy kicsit tényleg próbáld lazábban kezelni ezeket a félelmeidet, mert rengeteg dologtól lehet félni, és ez a mindentől rettegés bizony káros idővel, főképp mert a gyereked esetében is mindentől félni fogsz, túl fogod védeni.
2011. máj. 18. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!