Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Barna pigmentfoltok az arcon...

Barna pigmentfoltok az arcon a terhesség miatt jelentek meg?

Figyelt kérdés

Kb a 3 trimeszter kezdetén vettem észre apróbb szeplőtelen az arcomon, az orrom környékén. Most a terhesség vége felé(38hét) a szemem körül egybefüggő folytán vált... Nagyon csúnya és feltűnő, mindkét oldalon. Köldököm, mellbimbóim is megbarnultak a terhesség alatt, de még viszonylag az elején. Összefüggésben van vagy ez kizárólag bőrprobléma? Esetleg elmúlt vagy most már csak speciális szerekkel lehet majd halványítani?

Volt valakinek hasonló?

2024. jún. 9. 14:16
 1/7 A kérdező kommentje:

*szeplőket

*folttá

2024. jún. 9. 14:16
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Konkrétan ilyen nem, de kb. minden más igen :)

Lett egy csomó új, apró anyajegyem, egy világos, szemölcsre hasonlító anyajegyem befekedett (ettől pánikban rohantam a bőrgyógyászhoz), futószemölcs vagy ahhoz hasonló apró kis izék lettem a mellkasomon, főleg a mellem alatt, és persze a szokásos linea nigra és egyéb sötétedések.

Ja, és még szülés előtt jött ki egy pyogen granulóma a mellkasom közepén, ami a szülés idejére katicabogár (😀) méretűre nőtt és vérezni is kezdett, ettől is frászt kaptam, mert először ezt is valami bőrráknak hitték, szerencsére a szövettan igazolta, hogy csak ez az ártalmatlan daganatfajta volt...

Szóval szerintem igen, MINDEN IS lehet ilyenkor a hormonváltozás miatt 🙃

Szerencsére nekem szinte minden visszaállt lassan az eredeti állapotra minden beavatkozás nélkül, gondolom nálad is el fognak halványulni a foltok, de ha nem, akkor ráérsz utána is megmutatni bőrgyógyásznak.

2024. jún. 9. 14:35
 3/7 anonim ***** válasza:

#1! Nekem olyan futószemölcs terhesség előtt is volt, ha nem kezelik magamat fertőzöm vele tovább. Egyszer lézerrel szedték le, sokszor meg árammal égették.

Most terhesen erősen elszaporodott, főleg ott, ahol mindenképpen érintkezne a gyerekkel. Mellkas, mell, nyak, intim tájék. Most nem tudom leszedetni, de rettegek, hogy rögtön megfertőzöm a gyereket. Neked nem kapta el?

2024. jún. 9. 15:09
 4/7 anonim ***** válasza:
Nekem szeplőkkel lett tele az arcom, a nyakam meg anyajegyekkel. Volt olyan anyajegyem, ami korábban megvolt, de a terhesség alatt megnőtt vagy a színe változott, ettől én is frászt kaptam, de semmi nem volt, csak a hormonok.
2024. jún. 9. 16:02
 5/7 anonim ***** válasza:

Nekem is ugyan ez van amit leirtal.

Alapbol eleg feher boru vagyok, de ezek a szeplok a szemem alatt egy nagy folt lett mind a ket oldalon. Igazabol sarga a szemem alatt a bor.

Mindig mondjak, hogy jol besargultam….😭

Remelem eltunik majd ha meg lesz a babam.🙂

2024. jún. 9. 21:34
 6/7 anonim ***** válasza:

3!

Nekem nem tudom, hogy mi ez pontosan, terhesség előtt nem volt, és szülés után is eltűnt a legtöbb újra, pár kis pötty maradt a mellem alatt mostanra.

A fiam 21 hónapos lesz, még mindig szopik, eddig rajta semmi ilyesmit nem láttam, pedig a mellemmel aztán rendesen érintkezik születésétől fogva... 🙂

2024. jún. 9. 22:08
 7/7 anonim ***** válasza:

Nekem diagnózisom is van. Melazma, ami hormonváltozás hatására, vagyis terhesség alatt kb. teljesen normális. Az első várandósságomnál konkrétan úgy néztem ki, mint akinek bajsza van, meg két monoklija, most a szemeim mellett és a homlokomon vannak foltok.

Lehet próbálkozni hámlasztásokkal, lézeres kezeléssel, stb., de nekem azt mondta a bőrgyógyász addig nem érdemes, amíg tervezek újabb terhességet. Télen szépen elhalványodott (júniusban szültem anno) és következő nyáron már nem volt feltűnő, de azért megmaradtak. Azóta a legjobb barátom a fényvédő. Minimum 50-es ha kell, ha nem. Így a második várandósságomnál legalább picit később jöttek ki.

2024. jún. 10. 01:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!