Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyire gyakori hogy kettő...

Mennyire gyakori hogy kettő azonos nemű gyerek után más nemű gyerek születik?

Figyelt kérdés

A kérdést csupán érdeklődés szempontjából írtam ki. Ugyanis a környezetemben ahol pl kettő-három azonos nemű van ott a harmadik-negyedik is azonos nemű.

Nem ismerek senkit akiknél az azonos menüek után más nemű érkezett volna.

Szóval csak érdekel hogy valóban ritka e az ilyen eset.

2024. máj. 31. 08:45
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Ismeros csaladnal harom lany utan, nagyon sok evvel kesobb szuletett egy kisfiu. Anyosom ket fiut szult, a harmadik lany lett. Aki a sogornom, igaz edestestverei nincsenek, feltestverei igen, de neki az apja felol is ket fiu testvere van, meg az anyja felol is (a ferjem es a sogorom).
2024. máj. 31. 11:28
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Húgomnál fiú-lány-lány a sorrend.
2024. máj. 31. 11:40
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk ahol kettőnél több van családban, ismerősök közt, ott ez egy családra igaz csak, ott 5 fiú van. Mi hárman vagyunk, két lány után egy fiú. Férjemék, húgom gyerekei szintén. Unokatesóim két fiú után lány ikerpár.
2024. máj. 31. 12:59
 14/23 anonim ***** válasza:
86%
Mivel a 3 gyerek nemének kialakulása egymástól független, véletlenszerű esemény, ezért a legkevésbé sem számít az előző gyerekek neme.
2024. máj. 31. 13:09
 15/23 anonim ***** válasza:
72%
Én nem is ismerek olyan 3 vagy többgyerekes családot, ahol minden gyerek azonos nemű lenne, szóval én pont az ellenkező megállapítást tehetném...
2024. máj. 31. 13:26
 16/23 anonim ***** válasza:
78%
15-ös, viszont minden háromgyerekes családban van legalább két azonos nemű gyerek. ;-)
2024. máj. 31. 13:30
 17/23 anonim ***** válasza:
87%
#16, a mai világban ez egyáltalán nem biztos. Lehet az egyik lány, a másik fiú, a harmadik meg apacs helikopter :D
2024. máj. 31. 14:19
 18/23 anonim ***** válasza:
Apos masodik fiukent szuletett, harmadjara mar huga lett.
2024. máj. 31. 14:26
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

egy cikkből idézet:

"Az eddigi legnagyobb népességkutatás, amely – többek között – ezt a kérdést is vizsgálta, kiderítette, hogy dacára a néha meghökkentő lány- vagy fiúhalmozásoknak, a családokban születő gyermekek nemi aránya tényleg csak a vak véletlen műve. Persze vannak olyan állatfajok, például szociális rovarok vagy háremtartó emlősök, ahol a születő utódok nemi aránya torzított, de az ember nem ilyen."

illetve:

"Ugyanakkor a kutatók találtak olyan jelenségeket is, amelyek látszólag eltértek a véletlenszerűségtől. Ha két gyermek volt egy családban, akkor az egy fiú-egy lány felállás gyakoribb volt a véletlennél. De ezt inkább annak számlájára írják, hogy a párok akkor állnak le a gyermeknemzéssel, ha az eredmény megfelel az elképzeléseiknek. Ez pedig általában az egy fiú, egy lány."

2024. máj. 31. 16:06
 20/23 anonim ***** válasza:
72%

Hárman vagyunk testvérek én vagyok a legkisebb. 2 bátyám van és lány vagyok. A rokonságban mind egyneműek a testvérek 2 vagy 3 van.

Ismerősi körömben ahol több testvér van szintén egyneműek. 6 fiú a legtöbb, de ez semmit nem jelent szerintem. Ugye 50-50% az esély.

2024. máj. 31. 18:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!