Mennyire gyakori hogy kettő azonos nemű gyerek után más nemű gyerek születik?
A kérdést csupán érdeklődés szempontjából írtam ki. Ugyanis a környezetemben ahol pl kettő-három azonos nemű van ott a harmadik-negyedik is azonos nemű.
Nem ismerek senkit akiknél az azonos menüek után más nemű érkezett volna.
Szóval csak érdekel hogy valóban ritka e az ilyen eset.
egy cikkből idézet:
"Az eddigi legnagyobb népességkutatás, amely – többek között – ezt a kérdést is vizsgálta, kiderítette, hogy dacára a néha meghökkentő lány- vagy fiúhalmozásoknak, a családokban születő gyermekek nemi aránya tényleg csak a vak véletlen műve. Persze vannak olyan állatfajok, például szociális rovarok vagy háremtartó emlősök, ahol a születő utódok nemi aránya torzított, de az ember nem ilyen."
illetve:
"Ugyanakkor a kutatók találtak olyan jelenségeket is, amelyek látszólag eltértek a véletlenszerűségtől. Ha két gyermek volt egy családban, akkor az egy fiú-egy lány felállás gyakoribb volt a véletlennél. De ezt inkább annak számlájára írják, hogy a párok akkor állnak le a gyermeknemzéssel, ha az eredmény megfelel az elképzeléseiknek. Ez pedig általában az egy fiú, egy lány."
Hárman vagyunk testvérek én vagyok a legkisebb. 2 bátyám van és lány vagyok. A rokonságban mind egyneműek a testvérek 2 vagy 3 van.
Ismerősi körömben ahol több testvér van szintén egyneműek. 6 fiú a legtöbb, de ez semmit nem jelent szerintem. Ugye 50-50% az esély.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!