Mennyire gyakori hogy kettő azonos nemű gyerek után más nemű gyerek születik?
A kérdést csupán érdeklődés szempontjából írtam ki. Ugyanis a környezetemben ahol pl kettő-három azonos nemű van ott a harmadik-negyedik is azonos nemű.
Nem ismerek senkit akiknél az azonos menüek után más nemű érkezett volna.
Szóval csak érdekel hogy valóban ritka e az ilyen eset.
Csak véletlen, amit tapasztaltál.
Nálunk a húgom és ßén utánam született az öcsém, nekem elöször két lányom, utána két fiam (ikrek) születtek, az öcsémnek két lány után lett fia, a hugomnak két fiú után lánya.
A lányomnak két fiú után lett kislánya, a húgomnak két lány után egy fiú unokája lett.
És ez csak a legközelebbi család
Anyám sorrendje: 2 lány, 2 fiú, 2 lány. Lehet, ha van egy 7.akkor az fiú lett volna, de szerencsére sosem tudjuk meg.
2 nővéremnek 3-3 fia van, nekem 2 lányom.
Talán egy kicsit nagyobb az esély, érdekes lenne egy statisztika erről. De bármi lehet, ezzel számolni nem érdemes. Én ilyeneket ismerek:
lány-fiú-fiú-fiú
lány-fiú-lány-lány
fiú-fiú-fiú
lány-lány-lány
fiú-fiú-lány
fiú-fiú-lány-fiú
fiú-fiú-fiú-fiú
fiú-fiú-lány-fiú-lány
fiú-fiú-fiú-fiú
Hirtelen ezek jutottak az eszembe.
Amikor a lányommal voltam 4D ultrahangon, akkor dumáltam utána az asszisztenssel, és ő azt mondta, sokkal gyakoribb, hogy ugyanolyan nemű a második gyerek, mint az első. Mármint persze nem általánosan, ő csak azokból merített, akik az eltelt x év alatt oda mentek UH-ra hozzájuk.
Nálunk vegyespáros van, fiú a nagy, lány a kicsi. Ezért is hozta ezt fel, hogy ez a ritkább eset. De hát akárhogy is nézem, 50-50-nek kéne lennie...
Én meg pl. a 2 bátyám után sikeredtem lánynak.
Azért sokszor az is motiváció hogy szeretnének a szülők másik neműt, de pont nem sikerül nekik, ezért is lehet több olyan tapasztalat hogy sokgyerekesek egyneműek.
Sokminden befolyásolja oda vissza a dolgokat, hívhatnánk véletlennek, de nem teljesen az, hiszen az apa és az anya adottságai, hüvely ph-ja, spermiumok túlélési esélyei, fogantatás ideje, vagy akár az hogy léteznek olyan állapotok hogy az anya az egyik nemű babát nem tudja kihordani stb.
Nagyon szövevényes.
Az én ismerőseim közt sok kétgyerekes van lány-fiú sorrendben. Még több aki 1 kislánynál tart. Környezetemben csak nekünk született fiú mostanában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!