Akik szeretnének gyereket, de már volt pl a családban
valamilyen testi vagy szellemi fogyatékossággal született
gyerek, nem féltek, hogy a tiétek is így születik?
De igen
Féltem.
El is mentem minden létező vizsgálatra..
Sőt légzésfigyelőm is okkal van
2020. máj. 1. 21:49
Vannak olyam örökletes betegségek, amiket nem lehet kiszűrni. Nálunk 5-en vagyunk testvérek és unokatestvérek összesen a családban, akiknek a közös nagyszülői ágról vannilyen betegség. Nekünk 5-ünknek 9 gyereke lett. Ebből 1 örököltr de ő egy nagyon súlyos változatot, nincs kapcsolata a világgal olyan szinten sérült. Mindannyian nagyon féltünk, de mégis vállaltunk. A legrosszabb helyre született mert ott az anyuka elég rosszul látja el anyai teendőit, igazából még egy egészséges gyereknek sem volna megfelelő. Borzalmas belegondolni milyen lehet, látni is fájdalmas. Engem ez mégsem tartott vissza. Nem tudom miért. Hiszek abban hogy semmi sem történik ok nélkül.
2020. máj. 1. 22:10
Nagyon félek. Most másfél éves. Remélem nem lesz gond. Anyukámnak vannak szellemileg gondjai. Tesóm gyereke 13 rajta már egy ideje látszanak a tünetek.
2020. máj. 1. 22:11
Én úgy is félek, hogy a mi családunkban nem volt ilyesmi.
2020. máj. 1. 23:18
Ne felj, imadkozz Istenhez es megsegít. Így legyen amen
2020. máj. 2. 10:02
6/10 A kérdező kommentje:
Ha Istenen múlna, akkor egy gyerek se lenne beteg, mert minden leendő szülő imádkozna,mint a kisangyal.
Ez az elmélet már itt megbukott a számomra.
Persze, meg ha Istenen múlna akkor nem létezne a rossz ebben a világban, nem lenne háború, se járvány és nem születnének beteg gyerekek se. Fenszi, cukormázas rózsaszínhabcsókos világban kéne élnünk. De mivel nem így van az egész Isten dolog biztosan nonszensz, kitaláció.
2020. máj. 2. 10:58
Anyám annak idején nem tudta, apám örökletes epilepsziában szenved.
Azóta én is. "Apán" egy rohadt sz-rláda, hogy ezt nem mondta el, és úgy csinálta anyámat, aztán el sem látott.
Örököltem a betegséget, egyébként anyai oldalról is rengeteg a neurológiai eredetű betegség...
Soha nem lesz gyerekem, pedig szerettem volna
2020. máj. 15. 12:07
Nálunk nem szellemi dolog, hanem egy gyógyítható betegség. Csontokkal kapcsolatos. Hosszadalmas a kezelés, sok esetben nem kerülhető el a műtét.
Egyik gyerekem örökölte, a másik nem. Mivel gyógyítható, ezért nem volt olyan gondolatom, hogy ne legyen gyerekem.
2020. máj. 18. 22:44
gyogyithato minden betegség.mert van a családodba nem biztos,hogy örököl a gyermeked a betegségből
2021. jún. 21. 15:43
Kapcsolódó kérdések: