HCG növekedési ütem?
4 hét 6 naposan: 4839
5 hét 1 naposan (itt csak 39 óra telt el): 6686, doki szerint belefért.
5 hét 3 naposan, ma viszont csak: 10480 lett.
Dokit még nem sikerült elérnem, az eredményt én most kaptam meg.
Mennyire pontosan kell duplázódnia?
Szerintem meg kicsit lassú. Már 13 ezer felett kéne lennie, nem pár száz eltérés van, hanem 3 ezer.
Ez önmagában talán el is menne, de emellé az elnyúlt petezsák nem túl bíztató.
#2 - Igen, sajnos tudom, hogy az elnyúlt petezsák nem bíztató.
#3 - Nem magamtól méregetem, hanem a kórházban feküdtem méhen kívüli gyanúval és ők méregetik. Nyilván nem jó kedvemben járok két naponta vizsgálatra, hanem megvan az oka. A magas HCG és ál petezsák eshetősége miatt fektettek be. Hiába volt méhen belül a "petezsák", azt mondták méhen kívüli okozhat ilyen anomáliát, főleg a magas HCG mellett. Hazaengedtek 2 napja és ma kellett visszamennem megint vérvételre és ez lett az eredmény.
Hát az orvosokat se igazán értem, hogy mégis mi a tököt nézegetnek…
Azért az álpetezsák egyrészt marha ritka, másrészt azért egy kicsit gyakorlott, az azért meg tudja különböztetni. Arról nem is beszélve, hogy 6 ezres HCG-nél, ha méhen kívül lenne, már rég kiabálna.
Ez melyik város ugyan?
SOTE.
A problémájuk ott kezdődött, hogy majdnem 5 ezres értéknél még csak 2 mm petezsák szerű képlet volt.
A majdnem 7 ezres értéknél volt a 8 mm elnyúlt ürespetezsák.
Ma ennél a majdnem 11 ezresnél az elnyúlt petezsák (méretet most nem mondtak) és szikhólyag sejthető.
Ez volt a történés.
"In normal pregnancy a gestational sac of 1-3 mm was detected at a mean hCG level of 1150 UI/l (range 800-1500); the yolk sac was detected at a mean hCG level of 6000 UI/l (range 4500-7500); fetal hart motion was visible at a mean hCG level of 10,425 UI/l (range 8650-12,200)."
"Levels should then double every 48 hours from weeks four to six, but that isn’t the case for everyone. hCG can vary from person to person and still mean a pregnancy is normal. In fact, a 2017 study into hCG found that “the slowest or minimal rise for a normal viable intrauterine pregnancy was 24% at one day and 53% at two days. More recently, a rise of 35% over 48 hours was proposed as the minimal increase consistent with a viable intrauterine pregnancy.”
"In the first four weeks of a viable pregnancy, hCG levels will typically double about every two to three days. After six weeks, the levels will double about every 96 hours"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!