Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kisgyermekes kismamik! Emelget...

Kisgyermekes kismamik! Emelgetitek a gyerkőcöt?

Figyelt kérdés
8 hetes terhes vagyok, van egy 22 hónapos kisfiam. Igyekszem nem cipelni, de napjában többször felemelem pl. hintába, pelenkázni, etetőszékbe. Ráadásul veszélyeztetett is vagyok. Ti is emelgettek? Kisfiam 13 kg.
2010. okt. 28. 15:22
 1/7 anonim ***** válasza:

Amikor terhes voltam a 12 kilós kicsi lányt nem emelgettem sokat.

pelenkázás nálunk a földön egy szivacson van magától lefekszik.

etetőszék: nincs a nagyasztalnál felnőtt székre ül fel magától ez se gond.

babakocsi : már nem használjuk

lépcsőzni tud. nem lakunk magasan..

hintázni meg utál szóval szerencsém is volt.

a pelenkázást próbáljátok áttenni az ágyra v. fotelba.

2010. okt. 28. 15:25
 2/7 anonim ***** válasza:

Mondjuk én nem vagyok veszélyeztetett, de emelgetem a lányomat.

22 hós, 41 hetes kismama vagyok.

De ha veszélyeztetett vagy, ne emelgesd. Ne használd az etetőszéket, hanem egyen székről asztalnál, gondolom a székre már fel tud mászni. Ne használd a pelenkázót, hanem pelenkázd a földön egy textilpeluson. Hintázást pedig tedd azokra a napokra, amikor apuka is veletek van. Babakocsiba is meg tudod tanítani, hogy egyedül másszon be.

Azért egy 22 hóst már nem kell annyit emelgetni, nagyon ügyesek már ilyenkor mozgásügyileg.

Én már azért is emelgetem annyit a lányomat, hogy végre megszüljek, de ez más szitu.

2010. okt. 28. 15:27
 3/7 anonim ***** válasza:

Nálunk 17 hónap van a két gyerek között, nem tehettem meg, hogy ne emelgessem. Bár ő 9 kg volt. A pelenkázásnál hamar le fogsz szokni a földre, ott nem tudja a pocakodat megrúgni ( a pelenkázó pont abban a magasságban van) és ha nagyon mozgékony pelenkázás közben, a földön jobban le tudod "fogni". Amúgy meg az én 14-15 hónaposom is megértette, hogy az etetőszékbe egyedül kell felmásznia, a kiságyba két lépésbe rakom be, a babakocsiba is bemászott egyedül. Még tetszett is neki az önállóság. Beszélgess vele gyakran a pociban lévő tesóról, hogy értse, mit miért nem szabad vagy kell másképp csinálnia a jövőben.

Én is veszélyeztetett voltam, a babának nem lett semmi baja, pedig azért hiába próbáltam mindent kivédeni, mégis kellett időnként emelgetnem a "nagyot". Ja, az gondolom evidens, hogy ha apa, nagyik ott vannak, akkor ők emelnek.

2010. okt. 28. 15:29
 4/7 A kérdező kommentje:
Nagyik a fasorban se, apa meg késő este... :( Köszönöm a tippeket!
2010. okt. 28. 15:40
 5/7 anonim ***** válasza:

Én már a 3. babámat várom, de kb 1 éves kortól fekve nem lehetett őket pelenkázni. Állva, vagy futva kell a dolgot megoldani, a popókitörlést is. Szóval én a pelenkázás miatt egyiket se emelgettem sokat. A hintázást az kerülni szoktam, ha muszály a két éves 15 kg-st még bele szoktam rakni a hintába, de a 4 éves 22 kg-st az már sehogyanse tudnám, persze ő nagyjából megérti.

Etetőszéket is már régen száműztük, nem szerette egyik se. Remekül csücsülnek, térdelnek a normál széken. Ha mindenáron használni akarod ezeket, érdemes kislétrát venni,amin maga fel tud mászni kezet mosni, vagy az etetőszékbe.

2010. okt. 28. 15:56
 6/7 anonim ***** válasza:

Nálunk muszáj emelgetni a nagyfiamat, 16hónapos, én úgy indultam, hogy lehet gond lesz, a fiammal korababa gyanú volt, és ezt beleszámolták. Eddig nincs gond. 13kg a fiatalúr.

Szerencsére elég sok mindent egyedül megcsinál, de sokszor kell emelgetni:(:) Néha "bunyózunk" is, ilyenkor óvatosan, de lehet nyúzni...

Apuka sehol, nagyik sehol... Old meg van nálunk is:) Remélem ezt a 10-12hetet most már kihúzom valahogy, és nem lesz gond

2010. okt. 28. 21:15
 7/7 anonim ***** válasza:
9 hónapos a kislányom(10 kg) és 6 hetes terhes vagyok,,,muszáj emelgetni, ráadásul elég sokat is kell...én 48 kg vagyok :) remélem nem lesz baj....ráadásul még sokat is kell lépcsőzni vele mert lakótelepen lakunk!
2010. nov. 2. 07:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!