Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Elegem van a terhességből?

Elegem van a terhességből?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 39 hetes kismama vagyok, és nagyon nehezen viselem az utolsó időszakot. Alapvetően egy pörgős, vidám, mindent megoldok egyedül személy vagyok. Mostanra ebből úgy érzem semmi nem maradt. Egy romhalmaz vagyok. Normális fizikai állapotban kezdtem el a terhességem, de most egy porszívózástól kifulladok. Borzasztóan frusztrál, hogy segítséget kell kérnem alapvető dolgokhoz. A férjem hiába nyugtat és segít, teljesen haszontalannak érzem magam. Ahogy olvasom, hogy a többi kismama mennyi mindent csinál ennyi hetesen, csak még rosszabbul érzem magam.

Nem vagyok hiú, de a külsőm is sírásra késztet, ha tükörbe nézek. A legtöbb kismama a környezetemben kivirult, ragyog. Én csak dagadok és vizesedek. Az arcom teljesen eltorzult. A külsőm és a haszontalanságom miatt állandóan rossz kedvű, negatív és hisztis vagyok.

Nem ismerek magamra, nem tudom ha megszűnnek a terhességi tüneteim, visszatérek-e ahhoz, aki voltam.

Természetesen a kisbabám a legfontosabb, nagyon-nagyon várom már. Szeretném, ha egy normális, boldog anyukája lenne, nem pedig egy roncs.

A környezetemben nem tudom felhozni ezt a témát, mert megkapom hogy hálátlan, önző vagyok. Másnak sokkal nagyobb bajai vannak, mégse panaszkodik.

Köszönöm annak, aki elolvasta. A kérdésem, hogy akik hasonlóan voltak, szülés után sikerült normális állapotba visszakerülni? Mi segíthetne, hogy pozitívabb legyek? Ha magát a terhességet utálom, számítsak szülés utáni depresszióra is?

Kérlek ne bántsatok! Egészséges testtel és fejjel kezdtem neki a terhességnek, soha nem gondoltam volna, hogy ennyire megvisel majd a végére.

39 hetes kismama

máj. 5. 23:46
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem te nem 39+ hetes várandós kismamához hasonlítod magad. :D

38-9. hétig valóban energikus voltam és szerettem egyébként a helyzetet (az elejét leszámítva). A végén már magamba fordultam, fájt mindenem, nem tudtam aludni és iszonyatosan izgultam. Ha valamit csinálgattam is 20 percenként meg kellett pihennem, mert úgyéreztem szétszakad a csípőm. 41+1-en szültem, indították, sírtam előtte is, meg amikor a férjem bevitt a kórházba is. Hát ilyen lelki állapotban voltam... Testi értelemben megváltás volt a kislányunk születése, lelki értelemben nagyon sokáig nem érkeztem meg az anyaságba. Borzasztó nehéz babát kaptunk, gyászoltam a korábbi életem, fáradt voltam és brutál beütöttek a hormonok. Azt hittem sosem dolgozom fel a szülés körüli élményeket. A testem nagyjából egy év alatt alakult vissza, addig olyan voltam, mint egy tuskó, egyik ruhám sem állt jól rajtam, nem is éreztem csinosnak magam, pedig a súlyom gyorsan helyreállt.

Aztán láss csodát egyszercsak minden köd felszállt és éppen úton a második. Mostmár sokkal reálisabb fejjel látom azt, hogy ez mind normális és természetes. 23 hetes vagyok, de már most sokkal nagyobb a hasam, mint az első gyerkőcnél, úgy érzem ez nehezebb menet lesz így. De nem ostorozom magam, egyszerűen csak hagyom megélni az érzéseimet.

A várandósság vége felé amúgyis azt mondják a kismamák zöme befordul. Ennek nyilván van fizikai oka is, de a szülés miatti belső felkészülés is ehhez kapcsolható.

máj. 6. 08:10
 12/22 anonim ***** válasza:
74%
Ha ezt nekem szántad(11-nek), akkor értelmezd is kérlek. Második gyerekkel vagyok várandós. 1-el már végigcsináltam, szóval bármikor hasonlithatom magamat egy 39 hetes kismamához.
máj. 6. 08:37
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
11 én vagyok. Én a kérdezőnek szántam a válaszom, nem az előző hozzászólóknak.
máj. 6. 08:59
 14/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a kedves szavakat! Jó tudni, hogy nem vagyok egyedül. Mindenkinek kitartást és kellemes babázást kívánok! 🥰
máj. 6. 09:26
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Én a 37. héttől éreztem ezt. Előtte sportoltam, addigra mindentől légszomjam volt és szédültem. Ráadásul senkinek se tudtam panaszkodni, mert jöttek a kioktatással meg azzal hogy minden hozzáállás kérdése. Teljesen magam alatt voltam a végére, és sajnos a szülés után még rosszabb lett, mert negyedannyi dolgot se tudtam csinálni, mint mondjuk a 39. héten. Akkor erre még rájött az, hogy addig legalább kismamaként kezeltek, utána meg csak egy átlagos emberként, aki csak nyavalyog. De az a titok, túl kell élni. Utána jobb lesz.
máj. 6. 12:42
 16/22 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Akit érdekel végül 40+1 héten indítottak. 16 óra múlva végül sürgősségi császár lett a vége. Bár a testem még elég rossz állapotban van, lelkileg úgy érzem rendbe jöttem. Kitartást mindenkinek! A kis babátok kárpótolni fog. :)
máj. 13. 19:30
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

1-es vagyok.

Gratulalok neked a kisbabahoz ! ☺️☺️☺️

Gyors felepulest 😊es jo egeszseget nektek!

máj. 13. 20:48
 18/22 anonim ***** válasza:

Gratulálok! Jó babázást, nyugodt éjszakákat!😁

máj. 13. 20:55
 19/22 anonim ***** válasza:
Gratulalok! Azt megkerdezhetem, hogy miert inditottak ilyen koran? Volt oka vagy csak korhazi protokoll? Csak erdekel, mert nalunk a vegletekig varnak amugy 😅
máj. 13. 20:59
 20/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek! Minden jót nektek is!

Az utolsó időszakban magasabb lett a vérnyomásom, amire gyógyszert is szedtem. 130-140 közötti. Mikor mérték ctg után, 140 feletti volt + a ctgm se volt a legjobb. Így az indítás mellett döntöttek. Amúgy itt is elhúzzák :)

máj. 14. 06:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!