Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Más is nagyon behízott a...

Más is nagyon behízott a Femibiontól?

Figyelt kérdés
32 hetes kismama vagyok. Első trimeszter óta szedem. A napokban gondolkoztam azon, mitől híztam ennyire meg, mikor kevesebbet is eszem a terhességem alatt mint azelőtt. Második trimeszterig folyamatosan hánytam, akár napi 3x is. Most meg akkora a pocak, hogy hamar eltelítődöm. 73 kilóról indultam, jelenleg 90 kiló vagyok. Nincs diabéteszem, makk egészségesek vagyunk.
ápr. 10. 01:42
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy egyrészt az emberek nincsenek tisztában a napi kalóriaszükségletükkel (nehéz pontosan meghatározni, oké, de egy kb. szám belőhető), fölülbecsülik általában, ebben sajnos bűnös a mindenre rányomtatott "átlag felnőtt napi kalóriszükséglete = 2000 kcal", ami sok még egy átlag magasságú és súlyú férfinak is, pláne egy nőnek. Másrészt nincsenek tisztában azzal, hogy kb. hány g egy szelet kenyér, egy banán, egy szelet sajt, egy tányér főzelék vagy pörkölt, egy adag kifőtt tészta, amit kiszednek stb., és hogy az mennyi kalóriát és mikrotápanyagot tartalmaz. Nem véletlenül kezdik úgy a dietetikusok a kezeléseket, ogy írjon a páciens 2 hétig evésnaplót, amibe MINDEN falatot feljegyez, mert sokkal több kalóriát viszünk be, mint amennyit gondolunk, hogy beviszünk.

"napi 1-1.5 kg mandarin simán lemegy, és akkor egy csomag szőlő, pár banán , a reggeli, ebéd, vacsorán kívül" - és már meg is van a bűnös.

A gyümölcs nagyon egészséges, a benne lévő cukor is máshogy szívódik fel a benne lévő rostok miatt, mint a hozzáadott, finomított cukrot tartalmazó termékekben található cukor, DE attól még van benne cukor, ami kalóriát is jelent.

Kalóriabázis szerint 1 kg mandarin 530 kalória és 180 g szénhidrát.

200 g szőlő 150 kalória és 36 g szénhidrát, egy közepes banán kb. 100 kalória és 25 g szénhidrát.

Ha túlzóak is a számaid és csak mindennap fél kiló mandarint, 1-2 banánt, 1 kis fürt szőlőt eszel, szinte biztos, hogy nem csökkentetted ennyivel a többi étkezés kalóriabevitelét, sőt (mivel terhes vagy, több kalóiára és mikrotápanyagra van szükséged).

ápr. 10. 09:49
 22/22 NemFogodKitalálni ***** válasza:
76%
Én is femibiont szedtem végig, ahogy kiderült a terhesség, onnantól kedzve a szoptatás (majdnem) végéig. Kereken 5kg híztam, 39,+3-ra szültem, a kisfiam pedig 3635g volt..
ápr. 10. 22:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!