Pedagógus kismamákra milyen feltételek vonatkoznak?
Kérlek segítsetek .... sokadik alakalom, hogy a főnököm munkaidőn túli elfoglaltságokat tesz a nyakamba, de mostmár kismama vagyok. (17. héten járok.) A rendezvény idején 19. hetes leszek (tavaszi szünet után) és azon a héten már van két délutánra is betéve program, amit nem lehet megkerülni. Az egyik 16 után kezdődik, és legalább másfél óra, a másik 14-től kezdődik, és legalább 4ig tart, de inkább tovább.
Mindennaposak az olyan helyettesítések hogy azonnal szaladj és csináld... Eddig természetes volt, de nekem már a babám az első, ő a legfontosabb.
Bárki mondhatja, hogy más többet dolgozik, és fel is nézek azokra akik bírják és szívvel lélekkel csinálják, de teljesen kicsinál lelkileg, hogy aki nem lelkiismeretes az csak elmegy táppénzre, aki meg nem mer vagy nem annyira laza azt agyba főbe szivatják.
Van erre valami törvényi meghatározás? Nem akarok mentesülni minden alól, de ez, hogy reggel 8-ra itt vagyok és bent ülök este 6-ig, kellemetlen. Lyukas óráimban sem mehetek szabadon sehova, mert itt kell ülnöm, amíg a munkaidő le nem telik.
De értsd már meg, hogy az nem NYÁRI SZABADSÁG! Ilyen nem létezik a jogban, maximum így hívják a köznyelvben. A pedagógusoknak időarányosan több szabadság jár, mert egész évre kapják a plusz szabadságot!
2 pedagógiai diplomám van, dolgoztam több intézményben.
Volt ahonnan nyár előtt kellett eljönnöm és próbáltak ezzel trükközni, hogy az általad is helytelenül említett "nyári szabadság" nem jár, hiszen nyáron már nem dolgozom ott. Mivel nem adták ki, ki kellett fizetniük, mivel a munkaügyes meg tisztességes ember volt és nem hagyta őket csalni.
Sőt, a munkáltató várandósság esetén kiadhatja előre, erről csak ő maguk döntenek úgy, hogy nem akarják.
#42 Az teljesen más ha megszűnik a munkaviszonyod.
2023.évi LII törvény 91.§
(2) A szabadságot – a köznevelési foglalkoztatotti jogviszonyban álló előzetes meghallgatása után – a munkáltató az iskolai szünetben, óvodában július 1-jétől augusztus 31-éig tartó időszakban adja ki.
(3) A munkáltató évente hét munkanap szabadságot – a köznevelési foglalkoztatotti jogviszony első három hónapját kivéve – legfeljebb két részletben a köznevelési foglalkoztatotti jogviszonyban álló legalább öt munkanappal korábban közölt kérésének megfelelő időpontban köteles kiadni.
Viszont ha tudják, hogy a várandósság miatt ő munkaviszonyban marad, így KIADHATJÁK előre. Másik kérdés, hogy akarják-e.
De ahol ennyire nem foglalkoznak azzal, hogy a várandós kismamának fárasztó lehet egymás után több munkaidő utáni program ott nem valószínű, hogy rugalmasak.
Olvasni tudsz? Ott a jogszabály. Mégegyszer ide írom... "iskolai szünetben [...] adja ki."
Sehol nem szerepel olyan kitétel hogy ha várandós vagy ki lehet adni máskor is. Nem tudom hogy sikerült diplomát szerezni, ha nem tudod értelmezni azt a jogszabályt, ami alapján dolgoznod kellene.
Már csak azért sem fogom megkeresni, mert ha nekivágnék a nagyokos fejednek egy 2000 oldalas könyvet amiben megtalálod, hogy nekem van igazam, akkor is hajtanád a hülyeségeidet.
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__gyas-..
De tessék itt is több embernek kiadták előre a szabadságot. Nem tilos! De tény hogy a munkáltató dönti el és ő bukhat rajta, a munkavállaló nem.
Elnézésedet kérem, hogy én eddig olyan normális munkahelyeken dolgoztam csak, ahol rugalmasak voltak. Ettől függetlenül én nem vettem igénybe.
Sőt elmondom neked akár várandósság nélkül is kiadhat ELŐRE szabadságot a munkaadó😉
#46 Belinkeltél egy 2016-os kérdést, miközben 2023-tól változott a szabályozás.
"2023. évi LII törvény". Tudod az a bizonyos "státusztörvény". A jogszabályok betartása nem rugalmasság kérdése, hanem mindenki számára kötelező.
Gyönyörű példája vagy annak, hogy miért tart ott a pedagógusok társadalmi megbecsültsége ahol.
47-es szerintem a magadfajta megkeseredett, mindenkinél "okosabb" tudálékos tuskók miatt tart ott a pedagógusok megbecsültsége ahol.
Gondolom ha a gyereked rossz jegyet a kap a suliban nàlatok is a tanár a hülye!
Igen, valószínűnek tartom, hogy ez a híres státusztörvény éppen a várandós kismamák előre kiadott vagy nem kiadott szabadságaira van kiélezve😂😂😂
Mondjuk 2022-ben jöttem el CSED-re majd GYED-re és jön a tesó, szóval még jó 4 évet itthon leszek így nem követem a friss szabályokat.
A pedagógusok társadalmi megbecsültsége már azelőtt a béka feneke alatt volt, hogy én a pályára léptem.
Voltam vezetői beosztásban, ahol igenis dolgozók szabadságáról is döntöttem, annyi, hogy ha valakinek bármilyen okból akár az időarányosan kivett szabadságon kívül szüksége lett volna még napra (mert tudod a várandósságon kívül más okok is előidézhetnek ilyet) akkor felsőbb vezetői engedély is szükséges volt. És nyilván több éve megbízható munkaerők kértek ilyet nem az, aki pár hónapja jött oda.
48-as köszi, legalább nem nekem kellett leírni😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!