Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Pedagógus kismamákra milyen...

Pedagógus kismamákra milyen feltételek vonatkoznak?

Figyelt kérdés

Kérlek segítsetek .... sokadik alakalom, hogy a főnököm munkaidőn túli elfoglaltságokat tesz a nyakamba, de mostmár kismama vagyok. (17. héten járok.) A rendezvény idején 19. hetes leszek (tavaszi szünet után) és azon a héten már van két délutánra is betéve program, amit nem lehet megkerülni. Az egyik 16 után kezdődik, és legalább másfél óra, a másik 14-től kezdődik, és legalább 4ig tart, de inkább tovább.

Mindennaposak az olyan helyettesítések hogy azonnal szaladj és csináld... Eddig természetes volt, de nekem már a babám az első, ő a legfontosabb.

Bárki mondhatja, hogy más többet dolgozik, és fel is nézek azokra akik bírják és szívvel lélekkel csinálják, de teljesen kicsinál lelkileg, hogy aki nem lelkiismeretes az csak elmegy táppénzre, aki meg nem mer vagy nem annyira laza azt agyba főbe szivatják.

Van erre valami törvényi meghatározás? Nem akarok mentesülni minden alól, de ez, hogy reggel 8-ra itt vagyok és bent ülök este 6-ig, kellemetlen. Lyukas óráimban sem mehetek szabadon sehova, mert itt kell ülnöm, amíg a munkaidő le nem telik.

márc. 26. 11:36
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
50%
30# vagyok. Maradjunk annyiban,hogy minden munkakörnek megvan a maga nehézsége. Nem nézek le senkit még ha úgy is jött le,csak ha már itt arról megy a téma,hogy de könnyű a pedagógusnak,akkor lehet ám mást is fikázni. Próbáltam erre rávilágítani,de ugrottatok is. Nekem mindig szimpatikus volt a HO,hogy otthonról dolgozol,jobban mint egy pedagógus,akinek be kell járnia dolgozni. De nem fikázom a HO-s kérdéseknél,amikor nem is ez a kérdés ott például. Itt valahogy mindig megjelennek a szünetes,tanárutáló emberek,pedig oda is lehetne nyugodtan írni hasonlókat. Ahhoz meg tartom magam,hogy a legtöbb HO-s kismama 20. hét körül tp-re megy. Ennél fogva a kérdező nyugodtan megteheti bármikor. Ennyi.
márc. 27. 09:02
 32/49 anonim ***** válasza:
37%

"Lyukas órája pedig nem mindenkinek van"

Valóban nincs mindenkinek, de a kérdező az egyik kommentjében pont erre panaszkodott, hogy a lyukas óráiban se mehet sehova. Ez a problémája.

Nem az a baj, hogy valaki 8 órában dolgozik home officeban, 12 órában az eü-Ben vagy kitudja hány órában pedagógusként. Hanem az, ha panaszkodik, mintha nem lett volna választása. Igen nekem is volt, igen most már tudom, hogy rosszul választottam, de ahelyett hogy panaszkodnék elmentem újra tanulni, hogy változtassak helyzetemen.

Amikor kismama voltam se kerestem a jogszabályokat, panaszkodtam a gyakorin, meg könyörögtem, hogy had dolgozzak kevesebbet ugyanannyiért, mert kismama vagyok, hanem amikor nem bírtam elmentem táppnénzre. Persze nem 17 hetesen.

(Egyébként már sokat elmond, hogy ahelyett, hogy beírná googlebe hogy 2023. évi LII törvény és elolvasná milyen feltételek vonatkoznak rá, ide ír ki kérdést.)

márc. 27. 09:12
 33/49 anonim ***** válasza:
100%

32# Igen,ebben igazad van. De azt gondolom semmi gond azzal,ha valamit nehéznek érzel és panaszkodsz. Ő választotta,de ettől még nem bűn az érzéseid leírni és kiadni. Max az olyan embereknél,akiknél olyan szülő van,mint az én anyám,hogy csend legyen,dolgozz,fogd be a szád és csináld kb. Csináld,mint egy robot és örülj neki bárhogy is van. Na nála bűn kimutatni. De ne legyen már ez a normális... Én is én választottam a szar eü-t,amit nyilván előre nem láttam,mivel addig soha nem voltam benne egy percet sem,attól még bizony megbeszéltük a kollégákkal vagy rokonokkal,barátokkal,hogy bizony ez mekkora egy undorító hely. Ez is panaszkodás ám,ha úgy nézzük. De abban egyetértünk,hogy én se ide írtam volna ki,inkább pedagógus körökbe vagy jogszabályt nézek.

Egyébként az nem könyörgés,hogy enyhítőbb munkát kapjon valaki kismamaként. Nagyon sok olyan munkahely van,ahol ez alapból opció ahogy terhes leszel. 31# vagyok.

márc. 27. 09:30
 34/49 anonim ***** válasza:
100%

Mivel az idei évben az összes szabadságod járni fog, sőt a gyerek 1 éves koráig jár a szabadság hiába nem dolgozol így ki is adhatnák a nyári szabadságaidat már most előre, mivel nyáron lehetnél táppénzen is. Így meglenne a 180 nap a magasabb fizetéssel és gond megoldva.

Gondolom van annyi szabadságod, hogy június végéig kitartson. Vagy legalábbis nagyjából. Max egy kicsit rontana a GYED átlagon de annyit talán megér a nyugalmad.

Vagy pedig elmész táppénzre de akkor 3 hónap bér átlaga le fogja húzni az összeget. Neked kell eldöntened.

márc. 27. 18:03
 35/49 anonim ***** válasza:
32%
#34 Biztos nem adják ki előbb a szabadságait, elvileg a jogszabály nem is engedi, de gyakorlatilag is bármi történhet. Ha pl 23 hetesen elvetél akkor nyáron mi lesz, ha előre kiadták neki? Fizetés nélküli szabadság?
márc. 27. 18:08
 36/49 anonim ***** válasza:
100%
35, mondjuk akkor csak 5 hét szabija menne el, mert most 17 hetes. de szerintem vetélés után is ki tudná magát iratni táppénzre, azért az lelkileg elég megviselő dolog.
márc. 27. 19:56
 37/49 anonim ***** válasza:
"csak" 5 hét... A teljes nyári szabadság összesen 7 hét. Sok szabadsága van a pedagógusoknak, de nem végtelen.
márc. 27. 20:30
 38/49 anonim ***** válasza:
100%

kedves 37, csak a mondat elejét sikerült kielemezned. kicsit utána is nézhetnél a dolgoknak mielőtt kötekedésből vizsgázol jelesre

"Ha a magzat azonban halva születik további ellátás is igénybe vehető.

Anya jogosult 42 napig a csecsemőgondozási díjra, és ezt követően még orvosilag indokolt esetben keresőképtelen állományban lehet a szükséges ideig."

márc. 28. 20:12
 39/49 anonim ***** válasza:
Halva szülés 24. hét után van, 24. hét előtt vetélés. Nem véletlenül írtam 23. hetet.
márc. 28. 20:23
 40/49 anonim ***** válasza:
És akkor szerinted az előre kievett szabadsága lenne a legnagyobb problémája ha elveszíti a kisbabát 23 hetesen??? Mert nekem aztán pont nem az lenne. Van aki éppen munkába menekül ilyenkor. Nyáron is lehet amúgy dolgozni egy tanárnak, táboroztatás esetleg. Vagy marad a táppénz
márc. 29. 13:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!