Pedagógus kismamákra milyen feltételek vonatkoznak?
Kérlek segítsetek .... sokadik alakalom, hogy a főnököm munkaidőn túli elfoglaltságokat tesz a nyakamba, de mostmár kismama vagyok. (17. héten járok.) A rendezvény idején 19. hetes leszek (tavaszi szünet után) és azon a héten már van két délutánra is betéve program, amit nem lehet megkerülni. Az egyik 16 után kezdődik, és legalább másfél óra, a másik 14-től kezdődik, és legalább 4ig tart, de inkább tovább.
Mindennaposak az olyan helyettesítések hogy azonnal szaladj és csináld... Eddig természetes volt, de nekem már a babám az első, ő a legfontosabb.
Bárki mondhatja, hogy más többet dolgozik, és fel is nézek azokra akik bírják és szívvel lélekkel csinálják, de teljesen kicsinál lelkileg, hogy aki nem lelkiismeretes az csak elmegy táppénzre, aki meg nem mer vagy nem annyira laza azt agyba főbe szivatják.
Van erre valami törvényi meghatározás? Nem akarok mentesülni minden alól, de ez, hogy reggel 8-ra itt vagyok és bent ülök este 6-ig, kellemetlen. Lyukas óráimban sem mehetek szabadon sehova, mert itt kell ülnöm, amíg a munkaidő le nem telik.
Legyél már őszinte önmagaddal legalább.
"aki nem lelkiismeretes az csak elmegy táppénzre, aki meg nem mer vagy nem annyira laza azt agyba főbe szivatják."
"nekem már a babám az első, ő a legfontosabb."
"A táppénzt pedig a 180 nap miatt nem szeretném."
Fenéket vagy te lelkiismeretes meg legfontosabb a babád...
Számodra egy valami fontos, a pénz. A pénzért pedig dolgozni kell. Ha ezt bevallod magadnak könnyebb lesz a munka.
Hát szerintem fontos a pénz is manapság, főleg ha alacsonyabb volt korábban a béred, most meg kaphatsz többet. Tudod mennyi elmegy manapság csak pelenkára? Meg ha kell gyógyszerre, krémekre. Ha a ruhát használtan veszed még az is sok. Enned is kell vmit. Hiába keres apuka is, pillanatok elmegy a pénz mindenre a mai árak mellett.
Igen a gyereket el kell tartani így nem mindegy, hogy mennyi CSED-et, GYED-et kap a kismama. Felelősen gondolkozik a kérdező én is ezt tenném. Inkább elviselem a terhrsség alatti kellemetlen túlóràkat, mint hogy egy 100-assal kevesebbet kapjak havonta.
21-es vagyok, nekem konkrétan ahhoz hogy teherbe essek az kellett, hogy részmunkaidőben dolgozzak csak, ami miatt igencsak kevés a gyedem, csak van amikor dönteni kell mi a fontosabb. Döntöttem és utána nem panaszkodok. A kérdező ék is kezében a döntés, de panaszkodik.
A kérdező esetében nem havi százezrekről van szó, mivel 180 nap átlagát nézik, ha most élménnyé táppénzre felé lenne a régi bérből felé az újból.
Ha jól számolom augusztus végére vagy szeptember elejére van kiírva, ha augusztusban igényli a csedet akkor amúgy is május 31-től visszafelé keresik a csedhez a 180 napot, amit átlagolnak.
A szabadsága sem kell nyárra, jobban jár vele ha táppénzre megy és a gyerek 2 éves kora után veszi ki, mivel akkor már magasabb bérrel fogja azokat a napokat megkapni, ráadásul pedagógusként nagyjól eljátszhat azzal, hogy amikor betöltő a gyerek a 2-őt bölcsibe adja, közben elkezd i kivenni a szabadságokat és ha beteg a gyerek mindig megszakítja táppénzzel. Egy ismerősöm így volt még otthon áprilisig. Nyilván egy piaci munkakörben a második ilyenné kirúgnák, de pedagógusként megteheti. A helyett, hogy értékelné az ilyen lehetőségeket azon nyafog hogy egy nap délután 4-ig egy nap meg délután 6-ig kell majd dolgozni, de szemét vele mindenki...
23#-as Hát nem tudom..egy eü-ben se fognak kirúgni orvosként,mert szabi alatt betegség van és tp-re mész. Ellenben a pedagógus férjemnél egy tanév alatt 1x HA beteg lesz és mondjuk lázasan nem megy be 3 napig,már megy a pofahúzás,beszólás és társai. Úgyhogy pedagógus sem tehet meg mindent,hiába hiszik itt sokan. Rohadt alja munka 0 megbecsülésért,de mindegy. :D És sokan elmennek amúgy tp-re elég hamar,mert már nem bírják terhesen az adott munkakört,ami szintén 4-ig van. Nem az időpont a lényeg,szerintem. Például a kis HO-s irodisták miért hagyják abba elég hamar? Kényelmetlen otthon köntösbe pötyögni két főzés között? Mert bizony a legtöbb elmegy,benne vagyok csoportba,hát meglepődne mindenki... És még ez is oké,mert ő érzi. Bár ha nekem HO-s munkám lett volna biztos,hogy a 39-ig kihúztam volna otthon kényelembe.
Amúgy kérdező,itt azért nem helyén való a kérdésed,mert mint láthatod itt nem sok pedagógus írt. Főleg akik a munkaidőre,szünetre pampognak,elhiheted milyen helyen dolgoznak,de tiszta sor,hogy nincsenek képbe ezekkel a dolgokkal. Odabent kérdezz rá vagy szakmai oldalakon.
#25 Látszik mennyit "dologoztál" covid alatt otthonról, hogy ez a véleményed a home officeról. Próbálj meg 39 hetesen 9 órát egyhelyben ülni, megéreznéd mi a nehéz benne.
De itt nem 39 hetes terhességről van szó, hanem 17-19 hetes a kérdező, még kb hasa sincs és az a problémája hogy egyszer délután 4-ig dolgozni kell.
A táppénzre meg az más, ha valakit helyettesíteni kell, olyankor persze hogy ferdén néznek rá, de amikor a 80-100 nap bent maradt szabadságát tölti, akkor senki nem fog szólni, hogy közben viszi a 2 hetes táppénzes papírokat is.
Személyesen is ismerek olyan tanárt, aki szinte minden héten pont csak pénteken lesz beteg.. Nem különös? De mégis 30 éve ugyanott dolgozik. Fújnak rá, de nem izgatja, jól elvan így.
Húha. 27# Én dolgoztam a covid alatt elég keményen túlórába a covid osztályokon. Úgyhogy nekem nem kell bemutatni mi is az igazi,kemény munka,amikor 260 órákat lenyomsz 12 órába hálátlan körülmények között,szabadságra nem mehetsz,stb. Szerintem pont én tudom. :D Míg mások otthon 8-kor keltek,mert szünetelt sok hely vagy HO lett,addig én 4-kor keltem és mentem. De ez van,én választottam. Nem tudom a HO-t,mivel nem dolgoztam sose ilyen jellegű munkában,csak amit elmesélnek a barátaim,hogy délbe tartanak egy kis szünetet megfőzni,berakni egy mosást. Ami nem fér bele,majd befejezik másnap és mennek játszani helyette a gyerekkel. A gyerek ha beteg otthon,akkor tudják fél szemmel felügyelni. Nos,azért ezt egy pedagógus nem tudja megtenni,de úgy általában senki más. De akkor tisztelet a kivétel,mert az öcsém olyan HO-ban dolgozik,ahol tényleg pisilni is 2x állt fel a géptől olyan megfeszített tempó volt reggeltől-estig minden nap. No de azért nem ez az átlag,valljuk be. :) Nincs is ezzel semmi gond,mert ha napi 2 óra munkával keresel 1 milliót,az is oké,akinek nem tetszik csinálja utánad,csak próbáltam rávilágítani,hogy ugye milyen kis kaki érzés,ha más munkakörét csesztetjük?Egyből ugrottatok,na de a pedagógust lehet ám cseszegetni a szünetekkel meg mit nyavalyog. Ő nem panaszkodhat?Sokat dolgoznak ők is. Nem hiszem,hogy egyszer dolgozik egyébként 4-ig a kérdező,bár ki tudja. A legtöbb pedagógus reggeltől estig órát tart és máshogy fárasztó,mint más munkakör. Ahogy az én munkám is máshogy fárasztó,mint az övé. A HO is máshogy lehet fárasztó.
27#-es Személyesen ismersz 1 db tanárt,akinél lehet bármit. :D Tök jó. Én meg akiket tudok konkrétan temetésre úgy kellett elkönyörögnie magát. Orvosi vizsgálatról ne is beszéljünk,a magánrendelő úgy tudott időpontot adni,hogy az utolsó óráról valahogy el kellett volna jönni,a válasz: old már meg máshogy,nem tudunk elengedni. :D Tényleg nagyon laza iskolába dolgozni. A tp-t pedig a szabadságra írtam,nálunk ezt is lehet. Teljesen mindegy,mert ha nem szabadságon vagy is beteg a gyerek,ergo akkor meg helyettesíteni kell,mert normális szülő marad otthon a gyerekkel,ha beteg,tehát nálunk még örülnek is,hogy pont szabin történt. Ne hasonlítsuk egymáshoz és ne írjon már olyan hasznos választ,akinek fingja nincs a tanításról,csak ideböfög megszámolva,hogy van 4 db szünetük. :D De legalább megnyugtató,hogy valaki tud számolni is innen.
Egyébként is azért javaslok szakmai oldalakat,mert ott pedagógusok vannak,akik benne vannak és értik mi a dörgés. Én is eü-s kérdésben ilyen helyre fordulok,mert itt elképzelni nem tudják. Fantázia sincs milyen lehet,ahogy nekem sincs milyen lehet hegesztőként élni.
#28 Ja hogy te is úgy beszélsz, hogy nem vagy pedagógus és úgy szidod a home officeban dolgozókat, hogy életben nem voltál home officeban.
Én home officeban (is) dolgozó voltam aki épp pályát módosít, hogy pedagógus lehessen, mivel a családjában szinte mindenki pedagógus és senki nem dolgozott soha életében annyit mint én az elméletileg home officeos munkakörökben, ugyanakkora órabérért, mint egy pedagógus.
Én minden pedagógust először elküldenék fél évre versenyszférában dolgozni. Dolgozzanak fél évet Lidl pénztárosként, utána szerintem senki sem irigyelné a fizetésüket és értékelné hogy a gyerek közel 3 éves koráig úgy tud otthon maradni, hogy nem 25.000 Ft-ból kell megélnie, hogy délután 3-ra tud menni a gyerekéért az óvodába, nem az ő gyereke lesz mindig az utolsó, hogy nem jelent problémát 10 éven keresztül, hogy hova teszi a gyereket szünetekben, hogy nem csak a hétvégéket, de a szüneteket is a gyerekeivel töltheti, hogy nem kell egy egy hetes nyári táborra az egy havi fizetését elköltenie, hogy nem kell attól tartania, hogy kirúgják ha túl sokat beteg a gyerek vagy ha jön egy válság...
És igen, vannak hátrányok is, kisgyerekeknél nagy a felelősség, meg kell bírkózni a szülőkkel, a kollégákkal, az SNI-s gyerekekkel. Frusztráló lehet, hogy nincsenek eszközök, hogy még van szabva hány oldalt lehet nyomtatni, de azon ne panaszkodjon már senki hogy a lyukas órájában nem mehet bevásárolni (nem felkészülni kellene abban az időben a másnapi órákra??) vagy hogy egyszer-egyszer 4-ig vagy 6-ig ott kell maradni egy programon, amik ha fárasztóak is akkor is gyerekeknek szólnak, szórakoztatóak, nem egy halál unalmas teamses megbeszélésről van szó a jövőévi vállalati stratégiáról.
29# Hááát te már most nagyon jó pedagógus szellemben élsz...:) Ekkor utálattal én nem mennék a helyedbe,nem vagy odavaló. Tisztelet 0 és csak bízni tudok maximum,hogy a gyerekem közelébe nem kerül ilyen szemléletű személy. A Lidl pénztárost nem említeném egy lapon a nagy versenyszférával. :D Szimpla betanított munka,amit én is végeztem még a tanulmányaim előtt,nem kell hozzá nagy ész és tudomány,csak csináld. Tudom,mert csináltam. Ez viszont egy baromság megint. Minden munkakörnek megvan a maga nehézsége,én se mondom,hogy mindenkit elküldenék az eü-be hullákat pakolni meg 12 órázni,mert akkor fogja megtanulni mi is az élet,kevés pénzért úgy,hogy mindenki beléd rúg. Pedig ez tényleg megtanít a nagy életre.
Lyukas órája pedig nem mindenkinek van,de majd látod ha mégis pedagógus lesz belőled. :) A férjemnek pl nincs,kevés az ember,be vannak töltve az órái. Fél 5-ig van bent reggeltől. Ha pedig beteg megy a szájhúzás,hogy akkor is be kéne menni. Nem tudom milyen álomvilágban élsz,de majd meglátod mi is a valóság.
Egyébként miért is küldenéd el?:) 18 évesen nem fogta fel az agyad,amikor pályát választottál,hogy náluk több a szünet és családbarát? :D Miért kellene nekik megtapasztani a másik oldalt,ha ők direkt nem ezt tanulták. Mintha azt mondanám,hogy a vállalati baromságod helyett inkább egy évig dolgoztál volna az eü-ben 12 órát nappal-éjjel. Megtanulnád értékelni az életet,meg a kis 8 órás kényelmes munkát,meg hogy csak "megbeszélésre" kell pluszba járnod,ami semmi. Nekem is szimpi mégsem csinálnám csak emiatt és igen is felnézek rájuk,hogy a fos megbecsülésért ezt választották.
Ja,a programok a gyerekeknek szólnak,szórakoztatóak NEKIK. :) De neked nem lesz az,ha otthon vár a gyereked és alig várod,hogy lásd,van családod,életed a munkaidőn felül is. Nem idegen gyerekek szórakoztatása lesz az élmény,hanem a saját családod. Ez még mindig csak egy munkahely,ne felejtsük el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!