Pedagógus kismamákra milyen feltételek vonatkoznak?
Kérlek segítsetek .... sokadik alakalom, hogy a főnököm munkaidőn túli elfoglaltságokat tesz a nyakamba, de mostmár kismama vagyok. (17. héten járok.) A rendezvény idején 19. hetes leszek (tavaszi szünet után) és azon a héten már van két délutánra is betéve program, amit nem lehet megkerülni. Az egyik 16 után kezdődik, és legalább másfél óra, a másik 14-től kezdődik, és legalább 4ig tart, de inkább tovább.
Mindennaposak az olyan helyettesítések hogy azonnal szaladj és csináld... Eddig természetes volt, de nekem már a babám az első, ő a legfontosabb.
Bárki mondhatja, hogy más többet dolgozik, és fel is nézek azokra akik bírják és szívvel lélekkel csinálják, de teljesen kicsinál lelkileg, hogy aki nem lelkiismeretes az csak elmegy táppénzre, aki meg nem mer vagy nem annyira laza azt agyba főbe szivatják.
Van erre valami törvényi meghatározás? Nem akarok mentesülni minden alól, de ez, hogy reggel 8-ra itt vagyok és bent ülök este 6-ig, kellemetlen. Lyukas óráimban sem mehetek szabadon sehova, mert itt kell ülnöm, amíg a munkaidő le nem telik.
Évekig voltam egy cégnél a gyerek előtt.
Gyári takarítás,iroda takarítás,mosodai munka, más telephelyeken nagytakarítások,új dolgozók betanítása, audítokra készülés, vegyszerek/felszerelések rendelése,adminisztrációja.Mindig mindent elvállaltam, szerettem is, jó is voltam benne.Tavasztól őszig volt,hogy szabadnap nélkül dolgoztam,akár 12 órában is.Bárkit helyettesítettem,sosem mondtam nemet semmilyen munkára.
Aztán mikor a gyerekem bölcsibe ment, visszavettek egy másik telephelyre,és hétfőtől péntekig 7-15-ig,és megállás nélkül kaptam az ívet, hogy nem ezt várják tőlem, hogy sosem helyettesítek, sosem vállalok hétvégét blablabla.Meg hogy vegyek fel bébiszittert ha beteg a gyerek.Az utolsó csepp a pohárba az volt mikor odahozott egy új embert, hogy ő lesz a csoportvezető,és az új asszony aki kb egy hete volt ott,azt mondta, hogy ha kimegyek mosdóba,nem kell jönnöm másnap.Nem mentem másnap.
Itt nem a 40 munkaóra és stb. a gond,hanem hogy terhesség alatt pici enyhítés lehetne. Én biztosan mondanám,hogy ezt már fizikailag nem bírod kérdező és nem fér bele. Nem kell mindent elvállalni.
Aki pedig irigykedik a nyári szünetre, már elnézést,de miért nem mentél tanárnak te is,ha ennyire vonzó ez?:D Ugatni könnyű,tenni érte már nem vagy mi? Mindenki előtt nyitva állt a kapu. Kuss az ilyennek...a szabi jól jönne,de a munkakör már nem gondolom. Ha meg szuper a munkád, mi is a gond. És őszintén csúnya ilyet,de aki ennyire kis irigy majomja,mert ő a gyárba rohad,mert éppen sikerült a 8 általános,annak úgy kívánnám,hogy tanítsa otthon ő gyerekét a tanár helyett. Ha ennyire lenézitek,akkor tessék megmutatni mit tudtok.
10: Sajnos még sok kell, végig kell vinnem ezt a tanévet.
Ha diákbuli van itt vagyok este 9-10ig, mert kötelező. Nem vagyok helyi, de senkit nem érdekel hogy jutok haza. (megoldom, nem probléma)
A tanítás és a buli közti részt más otthon tölti, készülődik, pihen. Nekem itt kell ülnöm, mert nem tudok hazamenni és vissza is érni időben. Ez sem lenne probléma, ha nem tennék szóvá este hogy olyan fáradtnak nézek ki .. próbálja már ki bárki, reggel 8-tól este 9-10ig, zajban. Minden program kötelező. Teljesen mindegy hogy mi történik a családodban, milyen egészségügyi állapotban vagy, kötelező.
Alap esetben is megterhelő, de érzem magamon hogy vissza kell vennem, nem feszíthetem túl. (Bónusz, hogy amikor bejelentettem a terhességemet, akkor azt mondta a főnököm, hogy minden ami iskolai téma tegyek második helyre, mostantól a babám az első. Na és ehhez képest most itt tartunk.)
Aki irigykedik, azzal sajnos nem tudok mit kezdeni, gondoljátok át, hogy mennyire könnyű ha a tanév közben nem tudsz szabadságot kérni, csak táppénz vagy puncsolás a kollégáknak, hogy szívességből helyettesítsenek.
Hú hallod.
Ki az aki ezeket a plusz melókat rád testálja?
Mond, hogy rosszul vagy, elájulsz ha sokat kell állnod stb. Mártírkodj picit, ha kell játszd meg magad, hogy le kell ülnöd, mert elájulsz stb.
Hidd el sokadik ilyen után nem hívnak plusz melóra. Ha teheted gyerek után ne ide menj majd vissza.
#12 Ez talált :)
7-es vagyok, itthon gyeden és épp óvónőnek tanulok. (Tudom, óvónőknek kötelező kiadni az 50 napot)
Kérdező, az viszont benne van a jogszabályban hogy 7 munkanapot a kérésednek megfelelő időpontban kell kiadniuk, nincs olyan, hogy "kell nyárra". Írásban add be a szabadság igényled arra írásban kell német mondaniuk, és még is kell indokolniuk.
Most ket rendezveny miatt vagy kiakadva, de tenyleg ?
Reggel betelefonalsz, hogy hanysz, es nem mesz, ennyi, kirugni nem fognak.
A munkaido meg mashol is 8-5 ig van am.
17# Jé,tudsz számolni és felsoroltad a szüneteket. Ennek mi köze a kérdéshez? Ha tudja,hogy mennyi a szabadság,akkor már könnyebb neki kismamaként? Vagy mi. :D Ugyanazt a kérdést olvastuk? Tanultál volna pedagógusnak,akkor több eszed lenne neked is lehet. :D
Kérdező,ha már nem bírod,akkor tp és oldják meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!