2 éven belül 180 munkanapnak kell lennie a gyedhez, igaz? Melyik 180 napot választják ki és mi alapján?
Figyelt kérdés
Volt olyan hónap amikor 110000 volt a bruttóm és volt hogy minimálbér tehát 65000. Nah meg olyan is volt, hogy táppénzen voltam és akkor a táppénz összege nyilván alacsonyabb volt.. pl. most kb. 30000ra számítok táppénzre. Nekem a tbnél azt mondták, hogy a táppénz beleszámít, de a táppénz idején nem a táppézt veszik alapul, hanem a bruttó bért amivel alkalmaz a munkáltató. Honnan tudhatom hogy mennyi lesz a táppénz. Én kb 45000re számítok. Reális ez? Ért valaki ehhez vagy ez túl összetett és bonyolúlt kérdés???2008. jan. 8. 13:57
1/1 anonim válasza:
Mindez attól függ hogy mikor mész gyts re mert ha idén akkor az előző év átlagát fogják nézni.Pl: 2007 ben be voltál jelentve végig akkor kiszámolod az év átlagát és annak veszed a 70 % át annyi lesz a gyesed de előtte lesz az anyasági ami ugyancsak 180 nap és ahoz nézik a gyes előtti 180 nap átlagát és annak a 100 %-át kapod .fél év után pedig jön a gyes.Az a lényeg hogy be voltál jelentve a gyes előtti 180 napon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!