Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért választják annyian a...

Miért választják annyian a programozott szülést?

Figyelt kérdés

Ha valaki mondjuk túlhordja a babáját...elvégre minél tovább marad,annál egészségesebb lesz,ha a babának jó minek úgy siettetni???

Ha kiszámolja az ember az 1+xxx napos túlhordás nem nagy dolog,hiszen a mensi első napjától számítják a terhességet,holott később fogant a baba...tehát a késés az csak az anyának késés,a babának nem!Nem értem miért kell az anyának eldönteni,hogy mikor bújik ki a baba!!!Miért kell ebbe is beleszólni???

2010. febr. 18. 11:25
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
65%
Mert jobban félnek a sima szüléstől, mint a hasi műtéttől. Nem igazán jó a babának se, az anyukának se, de ők tudják...
2010. febr. 18. 11:29
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj, ezt hadd döntsék el az orvosok:) Ha valaki túlhordja a babát, igazad van, az még nem fő ok az "azonnali" szülésre. De általában a lepény már annyira elmeszesedik ilyenkor, hogy muszáj elindítani a szülést, mert a baba nem kap elég tápanyagot; viszont a súlya és a fejlettsége is megvan az "Indulásra"-akkor minek várni? (érted...)
2010. febr. 18. 11:31
 3/22 A kérdező kommentje:
Értem de millióan hordják túl a babát,van hogy másfél hét késéssel,azoknak a babáknak még sincs semmi baja!Az orvosok sem igazán ezt nyilatkozzák a túlhordásról!
2010. febr. 18. 11:35
 4/22 anonim ***** válasza:
55%
még az orvos sem tudja biztosra az időpontot kiszámolni.Én is túlhordtam 2 héttel a lányomat.Szerintem akinek nem rendszeres a menstruációja,annak képtelenség pontos szülési időt kiszámolni.
2010. febr. 18. 11:38
 5/22 A kérdező kommentje:
Persze pont ez a lényeg,ha 2 héttel hamarabb jön akkor meg összeragasztják a nők lábát???Nehéz kiszámolni természetesen...mert a baba akkor jön,ha jönni akar!És ezt kár befolyásolni!
2010. febr. 18. 11:48
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Azért szoktak indítani, mert általában túlhordásnál bezöldül a magzatvíz, ami ugye nem túl jó a kicsinek...Meg csatlakozom az egyik hozzászólóhoz, a méhlepény elöregedik, az sem túl jó. Szerintem az orvos tudja mit miért tesz. Amúgy valószínűleg egy kismamának se jó, ha már a 42. hetet tapossa, legalábbis én így a 37. hét után már alig várom, hogy kicsit könnyebb legyek.
2010. febr. 18. 12:18
 7/22 anonim ***** válasza:
100%

"Ha kiszámolja az ember az 1+xxx napos túlhordás nem nagy dolog,hiszen a mensi első napjától számítják a terhességet,holott később fogant a baba...tehát a késés az csak az anyának késés,a babának nem!"

Ezzel kicsit vitatkoznék. Mert ha a tényleges terhességet nézzük(megtermékenyítéstől) az csak 38 hét, azért számolják 40 héttel, mert ugye nem tudni mikor fogant pontosan (csak feltételezés, hogy félidőben), és az a tuti, hogy az utolsó mensikor még nem volt. Ha meg tudnák állapítani a fogantatás napját, akkor onnan kéne számolni, és csak 38 hét lenne. És általában figyelembe veszik a szülés időpontjának meghatározásakor a korai uh-ok eredményét, mert ott még viszonylag egyenletsen egyformán fejlődnek, és könnyebben be lehet lőni a korát. Másrészről nem feltétlenül akarják hamarabb megindítani, de igenis előfordulhatnak olyan dolgok, amik indokolják. Nem véletlenül vizsgálják a 40 héten tuli kismamákat 2 naponta, hogy ezeket kiszűrjék. De lehet, hogy van ahol nem foglalkoznak vele, hanem tényleg megindítják "egyből", de szerintem ez azért nem olyan sűrű. Egyik ismerősömnél is addig vártak vele, hogy már roszz volt a szívhang, meg a magzatvíz is zöld volt, de aztán szerencsére nem volt gond. És az sem aranyszabály, hogy a baba tudja, hogy mikor kell neki kijönnie,mert pl. aki 32 hétre születik, annak a kisbabának is az volt a jó? Nem hiszem. Persze az is aláírom, hogy előfordulhat indokolatlan megindítás is.

2010. febr. 18. 12:21
 8/22 anonim ***** válasza:
50%

Én az egyik gyereket 10 nappal túlhordtam, semmi gond nem volt, nem indították akkor sem, magától indult be a szülés. A másiknál meg már 38 hetesen zöld volt a magzatvíz!

Szóval kiszámíthatatlan.

Én a természetes folyamatok híve vagyok, de az orvosi ellenőrzés fontos. Beavatkozni nem kéne, ha nem indokolt.

2010. febr. 18. 12:23
 9/22 Vilcsianyuja ***** válasza:
100%
Azért ez a "bízzuk a természetre" nem annyira biztos, hogy a túlhordásnál is érvényes. A túlhordás nem is annyira azt jelenti, hogy a kijelölt naptári időponthoz képest túllépi-e a terhesség az időt, hanem azt, hogy meddig bírja a méhlepény, mert azt nem örök életre tervezték, és 40 hét után bizony meg kell indítani a szülést, ha már elöregedik. Merthogy ettől meg is halhat a baba! Aztán meg ha egészséges is és minden rendben van odabenn, akkor se hagyják két hétnél tovább, mert akkor meg túl nagy lesz a baba. Valószínűleg, ha "természetpárti" vagy, a császárt se támogatod, márpedig túlméretes babáknál gyakran az lesz a vége, mert nem fér be a szülőcsatornába a feje. Azzal meg ne legyen gondod, hogy az orvosok az utolsó mensitől számítják a 40 hetet. Szerinted, ha a feltételezett ovulációtól számítanák, akkor nem 38 hét betöltésével lenne a szülés várható időpontja? Vannak országok, ahol pl. ez a bevett gyakorlat, csakhogy az ovuláció legtöbbször csak feltételezett, a mensi legalább fix dátum, amihez lehet igazodni. Aztán meg azért nézegetik annyit a babát ultrahangon, hogy a méretei megfelelnek-e a feltételezett korának, mert ugyebár a mensi se mindig szentírás, sokszor a terhesség első pár hónapjában is megjöhet. Ja, és nem varrják össze a 38 hetes kismama lábát, ha meg akar szülni :) mert a "normál" szülés időszaka 36 betöltött héttől 42 betöltött hétig tart. Szóval: bízd az orvosra, mikor kell megindítani egy szülést...
2010. febr. 18. 12:23
 10/22 anonim ***** válasza:
77%
valahol képzavar van a "programozott szülés=mesterséges "csúnya" szülésmegindítás" fogalmainál. Olyan orvos nincs szerintem , aki kiköti, hogy oké, ez a baba a 40. hétre meg fog születni,szerdán, és punk-tum. Mindig a "babára" várnak, és ahogy már többen írjuk ; mindig a külső tényezőket figyelik. (szívhang, magzat helyzete, magzatvíz, lepény). ÉS teljesen nem igaz az sem, hogy a "baba mindig tudja mikor kell jönnie". Akkor jön-ha szerencsés esetben- a szervezet jelez, hogy "itt az idő". De van, hogy már rég ott az idő, a méhlepény teljesen kifáradt ,a flowmetria harmatgyenge; a fájások meg sehol- indítani kell 1xűen.
2010. febr. 18. 12:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!