Miért választják annyian a programozott szülést?
Ha valaki mondjuk túlhordja a babáját...elvégre minél tovább marad,annál egészségesebb lesz,ha a babának jó minek úgy siettetni???
Ha kiszámolja az ember az 1+xxx napos túlhordás nem nagy dolog,hiszen a mensi első napjától számítják a terhességet,holott később fogant a baba...tehát a késés az csak az anyának késés,a babának nem!Nem értem miért kell az anyának eldönteni,hogy mikor bújik ki a baba!!!Miért kell ebbe is beleszólni???
"Ha kiszámolja az ember az 1+xxx napos túlhordás nem nagy dolog,hiszen a mensi első napjától számítják a terhességet,holott később fogant a baba...tehát a késés az csak az anyának késés,a babának nem!"
Ezzel kicsit vitatkoznék. Mert ha a tényleges terhességet nézzük(megtermékenyítéstől) az csak 38 hét, azért számolják 40 héttel, mert ugye nem tudni mikor fogant pontosan (csak feltételezés, hogy félidőben), és az a tuti, hogy az utolsó mensikor még nem volt. Ha meg tudnák állapítani a fogantatás napját, akkor onnan kéne számolni, és csak 38 hét lenne. És általában figyelembe veszik a szülés időpontjának meghatározásakor a korai uh-ok eredményét, mert ott még viszonylag egyenletsen egyformán fejlődnek, és könnyebben be lehet lőni a korát. Másrészről nem feltétlenül akarják hamarabb megindítani, de igenis előfordulhatnak olyan dolgok, amik indokolják. Nem véletlenül vizsgálják a 40 héten tuli kismamákat 2 naponta, hogy ezeket kiszűrjék. De lehet, hogy van ahol nem foglalkoznak vele, hanem tényleg megindítják "egyből", de szerintem ez azért nem olyan sűrű. Egyik ismerősömnél is addig vártak vele, hogy már roszz volt a szívhang, meg a magzatvíz is zöld volt, de aztán szerencsére nem volt gond. És az sem aranyszabály, hogy a baba tudja, hogy mikor kell neki kijönnie,mert pl. aki 32 hétre születik, annak a kisbabának is az volt a jó? Nem hiszem. Persze az is aláírom, hogy előfordulhat indokolatlan megindítás is.
Én az egyik gyereket 10 nappal túlhordtam, semmi gond nem volt, nem indították akkor sem, magától indult be a szülés. A másiknál meg már 38 hetesen zöld volt a magzatvíz!
Szóval kiszámíthatatlan.
Én a természetes folyamatok híve vagyok, de az orvosi ellenőrzés fontos. Beavatkozni nem kéne, ha nem indokolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!