Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért választják annyian a...

Miért választják annyian a programozott szülést?

Figyelt kérdés

Ha valaki mondjuk túlhordja a babáját...elvégre minél tovább marad,annál egészségesebb lesz,ha a babának jó minek úgy siettetni???

Ha kiszámolja az ember az 1+xxx napos túlhordás nem nagy dolog,hiszen a mensi első napjától számítják a terhességet,holott később fogant a baba...tehát a késés az csak az anyának késés,a babának nem!Nem értem miért kell az anyának eldönteni,hogy mikor bújik ki a baba!!!Miért kell ebbe is beleszólni???

2010. febr. 18. 11:25
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Nem vagyok császár ellenes és ebben a kérdéseben is arra gondoltam,hogy ha nincs baj,és a túlhordás is viszonylag rövid idő,akkor nem kéne beleszólni!DE ahhoz,hogy megindítsák az anya beleegyezése is kell és nem 1 olyanról hallottam már,hogy ok nélkül szóltak bele ebbe a dologba!

Természetesen ha baj van,ha az anya vagy a baba veszélyben vannak,akkor megértem,de csupán azért,mert az anyukánk már fárasztó és nem kényelmes...ezt nem értem...hiszen tudta,hogy nem adják ingyen a gyermeket!

2010. febr. 18. 15:36
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

11 nappal hordtam túl a babámat. 13 óra vajúdással, vákuummal, 4-es apgarral született, artartással (arccal felfelé). kevés volt a magzatvizem is. a hülye orvosom meg nem volt hajlandó megcsászározni, én éreztem, hogy baj lesz. lehet, hogy lenne egy vágás a hasamon, de nem aggódtam volna, hogy vajon lesz-e komoly baja a babámnak vagy nem. szerencsére minden rendben lett, de alakulhatott volna máshogy is. ha már láttál szétázott gyereket magzatmáz nélkül, akkor szorozd meg kettővel, mert az enyém olyan volt.

ha legközelebb túlhordom, ki fogom harcolni a programozott császárt. nem magamért. a gyerekért. :(

noj

2010. febr. 18. 16:29
 13/22 anonim ***** válasza:
66%
Azért azt megjegyezném még, hogy a programozott császár meg a programozott szülésmegindítás nem ugyanaz!!! Csak azért, mert látom itt 1-2 embernél képzavar van. Ha valaki túlhordja a babát, és ilyen vagy olyan ok miatt inítani kell abból nem feltétlenül lesz császármetszés, mert annak megint teljesen ettől elkülönülő okai lehetnek. Úgyhogy ne keverjük össze a dolgokat.
2010. febr. 18. 17:21
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

igazad van ám, én sem a császárra gondoltam kifejezetten, csak arra, hogy "índítsa már meg végre!!! akárhogy!!!"

ismerem az érzést.

noj

2010. febr. 18. 18:10
 15/22 anonim ***** válasza:
50%
Sajos még találhatók bizony olyan orvosok, akik a 40. hét lejárta után csupán azért megindítják a szülést vagy császárt javasolnak az anyukának,mert ők épp el fognak menni szabadságra...így nem maradnak le arról a pénzről se.... nem is az a gond, ha a baba vagy az anyuka érdekében csinálnak császárt, hanem amikor csak azért, hogy az orvos védje magát az esetleges műhiba lehetőségektől vagy csak őnála szüljön meg a "saját" kismamája... Én erre gondoltam, amikor a válaszomat írtam. Emellett csak nézzük meg, Mo-n mekkora a császármetszések araánya és Európa többi országában mekkora...nem hinném, hogy ennyivel nehezebben szülnek a magyar nők, ennyivel több a szülés közbeni komplikáció.... Szóval, amikor a baba vagy az anya érdekében történik, az mindenképpen jó, de más esetben nem hinném, hogy az lenne.
2010. febr. 19. 08:20
 16/22 anonim ***** válasza:
72%

Én az első lányomat 13 nappal, a másodikat 15 nappal hordtam túl. Az első spontán indult, a másodikat indították. Mindkettő hatalmas baba volt (1. 4400 g, 53 cm ; 2. 4700 g, 55 cm), de természetes úton születtek meg. Amúgy a programozott szülés nem az indított szülést jelenti, hanem azt, hogy a doki és az anyuka megbeszéli, hogy mi most érünk rá, tehát akkor szülünk:

[link]

Én elég türelmes ember vagyok, de aki még nem hordta túl a babáját, vagy csak 1-2nappal, az nem tudja mi min megyünk keresztül ilyenkor. Az egyik sogornőm szólt be például a terhességem végén (42. héten), hogy nem tudja, hogy mit nyafogok, mert ő végig nagyon jól bírta. Erre visszakérdeztem, hogy őszintén hányadik hétre szült és mekkorát, erre nagyon elhallgatott (38. hétre 3200 gramm és 49 centi).

Kedves kérdező, azért kíváncsi lennék, hogy te átélted-e ezt, vagy csak úgy okoskodsz?

Amúgy ha lesz harmadik, akkor sem akarom, hogy hamarabb beindítsák, csak ne okoskodjanak itt olyanok, akik nem tuják ez milyen érzés. De azokat az anyákat is megértem akik ezekben a napokban már kérik a dokit, hogy vegyék már ki valahogy, mindegy hogyan.

2010. febr. 19. 09:24
 17/22 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó...azt hiszem én nem ilyen hangnemben kérdeztem és válaszoltam!Azt sem értem ebben mi az okoskodás...egyszerűen szeretném tudni a kérdésre a választ!Én elmagyaráztam,hogy szerintem azzal nincs probléma,ha gyermek vagy anya érdekében hajtják végre,de mint azt egyik válaszoló is írta,vannak akik "csak úgy" mert már "legyen inkább kint" mert fárasztó és egyebek!Szintén csak azt tudom írni,hogy ha nincs baj ne szóljon bele senki és azt,hogy mindenki tudja a nehézségeit és persze mindenki türelmetlen!De szimplán nyafogásból beleszólni a születés csodájába csúnya dolog!
2010. febr. 19. 12:24
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

"Természetesen ha baj van,ha az anya vagy a baba veszélyben vannak,akkor megértem,de csupán azért,mert az anyukánk már fárasztó és nem kényelmes...ezt nem értem...hiszen tudta,hogy nem adják ingyen a gyermeket!"

Ez szerinted milyen hangnem? Amúgy meg nem válaszoltál a kérdésemre. És igen, néha nekem is megfordult a fejemben, hogy mindegy hogyan, de vegyék ki. Mert amikor az ember már két hete fekszik bent (mert a kiírt napon befektetik), alig bír menni, felülni, létezni, mellette sorra szülik a babákat, és mindenki panaszkodik, hogy milyen nagy babája lett, és milyen nehéz volt megszülni (3,5 kilós gyerekre gondolnak). Akkor neked a babasúlybecslésénél folyamatosan nagyobbat mondanak, indulsz 4 kilóval, és amikor eltelik a két hét, akkor azt mondják, hogy lehet, hogy már 5 is lesz. Mellesleg a baba nagyon jól érzi magát, a méhlepény nulla fokban érett, minden tökéletes, bírja ki anyuka, nem kell hisztizni. Közben a másik gyerek otthon van apával, aki már lassan az éves szabiját veszi ki miattad, a munkahelyén kirúgással fenyegetik, mert mikor szül már az asszony.

Ha ezeket átélted, akkor tudod mi az a túlhordás, és megérted a másik oldalt is.

Mert te nem azokat emelted ki, akik tényleg a 38. héten közlik a dokival, hogy mostmár szülhetünk, mert ilyet is ismerek a környzetemben, hanem a túlhordott babákról írtál.

2010. febr. 19. 13:25
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

09:24-essel egyetertek.

En 10 nappal hordtam tul a fiamat,nyar volt nagy hoseg...szoval aki nem hordta tul az tenyleg nem tudhatja h milyen erzes.

Megis magatol indult be a csemetem,25 orat vajudtam vele tehat 11 nappal a kiirt utan lett meg.

A baratnomet kiirt nap utan 1 nappal inditani akartak.Hat ezt en se ertettem,szerencsere ejszaka beindult neki a szules.

En csak azt nem tudom megerteni aki elore lefixalja a dikijaval h ekkor es ekkor csaszarozza meg es meg sem probalja szulni normal uton.De ez mar megint mas tema.

2010. febr. 19. 23:23
 20/22 A kérdező kommentje:
Örülök,hogy páran megértették a kérdésemet!Kedves utolsó...pontosan erről beszéltem!!!
2010. febr. 21. 10:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!