Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi a az élvezetes a terhességben?

Mi a az élvezetes a terhességben?

Figyelt kérdés
Nyilván szinte minden várandós nő alig várja, hogy meglegyen a gyerek, mindig azt hallom élvezzem ki a terhességet, meg az milyen jó stb. Hát én alig várom, hogy ne megszüljek, pedig csak 15 hetes vagyok. Terhesség eleje óta tiszta takony vagyok, gyógyszert nem szedhetek rá, nem mindegy mit eszek vagy mit iszok, extrán kell hogy diétázzak, a hasam sokat fáj és puffad, és szinte minden héten jelenésem van valahol (háziorvos, nőgyógyász, védőnő, vérvétel) Mi ebben a jó? Más is nyűgnek érzi néha a terhességet mint állapotot?
2024. jan. 31. 13:42
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
34%

Azért mert NEKED dugul az orrod és meg diétáznod kell stb gondjaid vannak attól még nem kell azt gondolni, hogy ez biztos mindenkinél így van és kérdezgetni hogy mi ebben a jó.

Amúgy meg senki nem mondta, hogy rózsaszín csillámpor és szivárvány az egész, de attól, hogy te szenvedsz minden nap, más örül a terhességének és nem éli meg ilyen katasztrofálisnak a tüneteket.

2024. jan. 31. 19:50
 22/26 anonim ***** válasza:
61%
21# Ne felejtsd el,hogy nem mindenkinek csillámpónis tünetmentes a terhessége. Úgy én se szenvedtem volna,hanem végig vigyorgok.:) Aki nem élte még át azért könnyen dobálózik. Ha végig véreznél és gondok lennének,aggódnál megmarad e stb.,akkor bizony te is katasztrófának élnéd meg.
2024. jan. 31. 19:54
 23/26 anonim ***** válasza:
59%

Semmi. Na jó mikor elkezd mocorogni még olyan finoman az tök cuki érzés, de kb. ennyi. Legalábbis nekem. Harmadik terhességem, változóan 13-16-20 hétig a belemet is kihánytam. Aztán jött a GDM, diéta végig, kiszámolt étkezések szigorúan 3 óránként,mellette tényleg rengeteg vérvétel emiatt. Folyamatos hangulatingadozás, állandó pisilés, álmatlanság, gyomorégés, a végefelé brutális magzatmozgások és végig a stressz, hogy minden rendben menjen.

A legjobb része a vége, mikpr megvan a gyerek és egészséges, mindketten túléltük a szülést.

Szerintem a terhesség a szükséges rossz, ha gyereket akarsz. 🤷🏼‍♀️😃

2024. jan. 31. 20:18
 24/26 anonim ***** válasza:
77%

22es! Pont azt írtam én is, hogy nem tündérmese, ettől függetlenül nagyon nagy számban vannak olyanok is, akiknek nincs tünetük, vagy ha van attól még szépnek élik meg a terhességüket és nem veszik ilyen katasztrofálisnak és inkább a pozitív dolgokra koncentrálnak.

Igen, kellemetlenek ezek, de van aki túlkerekedik ezen.

(És nyilván nem arról az extrém esetről beszélek most, aki vérzik stb. de ne akarjunk már belehalni a diétázásba vagy az orrdugulásba, illetve a kerdezőnek az a baja, hogy sűrűn kell menni a védőnőhöz meg a háziorvoshoz. )

Amúgy hozzáteszem nekem is dugul az orrom az eleje óta, véreztem az elején, továbbá kevés magzatvíz miatt lehet, hogy idő előtt császároznak, feküdnöm kell, tripla adag magnezium, haskeményedés stb stb.

De nem gondolom azt ettől függetlenül, hogy te úristen ebbe mi a jó, hiszen tudom, hogy miért történik mindez, egy kis élet fejlődik bennem és ez ezzel jár.

2024. jan. 31. 20:34
 25/26 babyboom567 ***** válasza:

Kérdező!

Szerintem vizsgáltasd ki mert a tejérzékenység/(cöliákia) jelentkezhet ezekkel a tünetekkel,nem biztos,hogy a terhességnek ezekhez köze van.

2024. febr. 1. 07:57
 26/26 anonim ***** válasza:
23%
Problémamentes volt a terhességem. Semmim nem fájt a hátamon kívül, de azis csak azért mert bölcsődében dolgoztam. 8hó elején mentem betegszabira.Élveztem a terhességem. 2 hete szültem és újraélném minden percét, a szülést is.Nem vártam hogy jaj szülessen már megfele.Élveztem.De akinek problémás a terhessége azt megértem hogy nem élvezi.De nem csak olyan kismama létezik akinek terhes a terhesség és orvosról orvosra jár. Sajnálom hogy neked ennyire rossz:(
2024. febr. 1. 09:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!